[flashvideo width=”520″ height=”414″ filename=”videos/341_oxigen_eclesiatul_si_hypatia.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

7 Comments on 341. Eclesiastul si Hypatia

 1. Monica Clipa says:

  Edi,multumesc.Recunosc ca-mi este cumplit de greu sa fac abstractie de “paganismul” cu care Hypatia a fost redusa la tacere de catre crestini si pe de alta parte mi-e imposibil sa ignor frumusetea cat se poate de”divina” a caracterului ei in ciuda faptului ca era socotita ca fiind pagana.Un lucru imi este cert.As alege oricand soarta ei daca ar fi sa trebuiasca sa aleg intre un D-zeu al “sfintilor” patriarhi precum a fost Ciril sau al “sfintei” gloate al carei spirit s-ar parea ca-l mostenim.O spun cu durere nicidecum cinism.
  Multumesc lui D-zeu pt lumina ce i-a dat-o lui Edi,pt lumina ce ne-o da si noua.

 2. Laurentiu Hodor says:

  De ce sunt atat de putini care predica inima crestinismului,iubirea de oameni ca iubire de Hristos? Nu este o intrebare retorica,este un subiect de meditatie.
  Imi este foarte greu sa exprim importanta pe care predicile dumneavoastra o au pentru mine.

  Monica,grafierea “D-zeu” in loc de Dumnezeu a fost introdusa,daca nu ma insel,de propaganda comunista – e adevarat,scrisa cu litera mica.

 3. Monica Clipa says:

  Laurentiule…..nu mai fac!….

 4. Florin Laiu says:

  Prezentarea este în multe privinte excelenta, dar in a doua parte a ei se inmultesc impreciziile. „Eclesiastul” nu face parte din colectia Anaginoskomena (carti „bune de citit”), denumire pe care ortodocsii si mai tarziu Luther au dat-o unor apocrife sau deuterocanonice din LXX. Eclesiastul face parte din colectia Ketubim (Scripturi, Hagiografe). Iar Hypatia nu a fost ultimul mare intelectual pagan, nici nu a inceput evul mediu cu asasinarea Hypatiei.
  Multe aprecieri pentru cele zise despre farisei si despre multe altele.

 5. cristian pascu says:

  tocmai am citit acum vreo luna cartea “Azazel , ingerul raului” , imi pare rau ca nu pot da numele autorului egiptean al cartii care a primit si un premiu important pt ea(am dat cartea cu imprumut, dar voi reveni cu numele)
  O recomand celor indragostiti de Hypatia dar si de istoria neromantata a unei parti interesante din istoria crestinismului

 6. Wevoln says:

  E superfluu ?i comentariul meu. Pentru cei ce ar putea fi interesa?i, v? recomand comentariul la filmul “Agora” de pe site-ul FILMANIAC: http://www.filmaniac.ro/compon.....-2009.html

 7. De ce sunt atat de putini care predica inima crestinismului,iubirea de oameni ca iubire de Hristos? Nu este o intrebare retorica,este un subiect de meditatie. Imi este foarte greu sa exprim importanta pe care predicile dumneavoastra o au pentru mine. Monica,grafierea “D-zeu” in loc de Dumnezeu a fost introdusa,daca nu ma insel,de propaganda comunista – e adevarat,scrisa cu litera mica.

Leave a Reply