[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/340_oxigen_experimentul_hedonist.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

16 Comments on 340. Experimentul hedonist

 1. VictorZee says:

  3. “Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de INVATATURA CARE DUCE LA EVLAVIE, 4. este plin de mindrie, si nu stie nimic . . . ” (1 Timotei 6:3-4)

  Ma intreb de multa vreme: Pavel stia ca evlavia este un drog psihologic?

  Cu respect,
  George, Chicago

 2. alisia says:

  imi plac titlurile pe care le alegeti . Sunt destul de sugestive . Dar mi s-a intamplat sa vreau sa caut explicatia unui text discutat intr-o emisiune mai veche si marturisesc ca mi-a fost destul de greu sa ghicesc cam in ce emisiune ati discutat textul sau pasajul respectiv . As avea o rugaminte: daca se poate si nu va ia prea mult timp , sa adaugati langa titlu si referinta biblica . Va multumesc .

 3. VictorZee says:

  Domnule Beni Plesa (337 Blestemul filosofului),

  “Te-ai intrebat vredata cum ar arata Noul testament si biserica crestina fara scrierile lui Pavel?? As vrea sa stiu raspunsul tau.”

  10. “vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamint.” (Matei 6:10)

  Domnul Isus a murit ca sa avem Imparatia lui Dumnezeu “precum in cer asa si pe Pamant”, sau sa aven un Pavel care sa introduca banii in biserica “lui Hristos” si care repede a fost capabila sa produca inchizitia? (Vezi 1 Corinteni 9:11, si 1 Corinteni 5:3-5)

  Cita vreme biserica actuala ramane in “randuiala” pe care Pavel “a asezat-o in toate bisericile” (1 Corinteni 7:17), poate fi ea salvata?

  Eu nu stiu, ce stiu este istorie iar sensul pe care il avem astazi este “in jos”.

  Eu cred (fara sa am “descoperiri”, “vise”, “revelatii divine” sau alte forme “evlaviaose”) ca biserica de azi este sub lupa sistemlui economico-social creat in ultimii 50 de ani, care se cheam; “sistem de credit”.

  Ca vrem sau ca nu vrem acest sistem a schimbat mentalitatea lumii. Biserica nu face fata acestui sistem, nu este credibila.

  Oamenii de azi nu si-au pierdut credinta in Dumnezeu (inca), biserica si-a pierdut “creditul” prin ceea ce face si prin ceea ce a facut. Sistemul de credit emite pentru orice “persoana” sau pentru orice “institutie” un scor, in cifre.

  In anul 2010, o persoana sau o institutie poate sa-si creasca scorul de credit eliminand cauzele care au dus la scaderea “creditului”.

  In anul 2010, pentru sistemul de credit (care ne decide viata) omul sau institutia nu mai este ce a fost, este doar un “numar”; mic, ok, sau foarte bun.

  In anul 2010, pentru sistem, 1 Ioan 2:1 nu mai functioneaza. In sistemul de credit omul sau institutia, pass or no pass; “numarul” decide!

  Biserica nu rezista acestui “sistem de credit”.

  Ma intreb; cata vreme vor mai rezista oamenii, ca indivizi, sa nu fie zdrobiti?

  7. ” . . . si ca toate aceste lucruri se vor sfirsi cind puterea poporului sfint va fi zdrobita de tot.” (Daniel 12:7)

  Cu respect,
  George, Chicago

 4. Gheorghe Vantu says:

  Vineri la lucru, pe unul din santierele Italiei, ascultandu-l pe Edi, am avut un moment de “nebunie” cand am auzit de “vantul impachetat”. Bravo Edi! Forte!
  PS Pe 22 mai la Madrid se joaca finala Champions League! Forza Inter!

 5. Franyi Vasile says:

  Frate Edi,lucrarea ta este valoroasa si as vrea sa ramina undeva pastrata si pentru alti care incearca sa inteleaga mai bine Cuvintul lui Dumnezeu.Daca ati putea sa o arhivati pentru a putea avea acces mai usor la emisiuni si penru a ne asigura ca nu se pierde.Cu multumiri Vasyi

 6. Beni Plesa says:

  Victor Z

  “” si ca toate aceste lucruri se vor sfirsi cind puterea poporului sfint va fi zdrobita de tot.” (Daniel 12:7)””

  Tu chiar crezi ca viitorul omenirii este separat de viitorul bisericii .
  Se pare ca tu intentionat selectezi in istorie numai elementele care se par ca confirma vuziunea ta despre viitorul “poporului lui Dumnezeu”.

  Viziunea lui Isus despre biserica este ca va triumfa si domina lumea .
  Isus–:” voi construi biserica si nici chiar portile iadului nu vor fi in stare sa-i stea impotriva”

  Evanghelia a fost profetizata de Ezechel in viziunea cu riul care incepe din Ierusalim si in procesul de curgere devine un fluviu mare ce cuprinde toata lumea si vindeca tot ceea ce Dumnezeu a intentionat sa fie vindecat.
  Citatul tau din Daniel il folosesti in afara contextului in care Daniel l-a folosit.
  Acel text s-a impl;init in anul 70 AD cand romanii au distrus complet “poporul lui Dumnezeu (natiunea evreiasca si templul ei)
  Acel verset nu este corect sa fie aplicat la biserica lui Isus.
  Ai o perspectiva foarte sumbra despre viitor .
  Tu ca crestin esti SAREA pamantului–si o cetate pusa pe un munte,Misiunea bisericii este printre altele si aceea de a transforma omenirea prin transformarea individului.
  Este bine sa fie realist si sa te uiti si la partea “luminoasa” a istoriei si nu numai la ceea intunecata.
  Astazi lumea civilizata traieste ceea mai luminata perioada istorica tocmai datorita eticii crestine.Da lumea nu este inca perfecta insa depinde de consacrarea noastra personala de a influenta prin evanghelie oamenii din jurul nostru.
  Noi sintem impreuna co-lucratori cu Dumnezeu–nu uita niciodata acest fapt esential.
  Unii crestini si-ai sacrificat pina si viata ca tu si cu mine sa avem aceasta libertate de a scrie ce vrem pe internet fara frica ca vei persecutat.
  Aceasta libertate este o aplicare corecta si un fruct al evangheliei lui Isus.
  ADEVARUL va face LIBERI.
  Promisiunea pentru religia evreilor a fost ca va sfirsi in dezastru .
  Promisiunea pentru biserica este ca va transforma lumea.
  Daca inca nu vezi aceasta in istorie ,se datoreaza faptului ca ,confunzi religia si poporul evreu cu crestinismul.
  Aceasta este perspectiva mea asupra istoriei.
  Cu drag
  Beni

 7. phil says:

  Subscriu si eu postarii Alisiei. Ar fi foarte util sa apara in titlu si referinta biblica. Multumim oricum pt Oxigen.

 8. VictorZee says:

  Domnule Beni Plesa,

  Parerea mea este ca intelegerea corecta a profetiei revenirii Domnului Isus o sa o aiba doar cei care vor traii acel fantastic eveniment.

  Cat despre libertatea de exprimare religioasa, ea a venit “partial” doar dupa Revolutia Franceza. Eu nu stiu ce fel de libertate a fost pe vremea inchizitiei.

  In cadrul “unei biserici”, nici astazi nu este o totala libertate de exprimare. Apartenenta la “o biserica”, obliga membrii biserici sa subscrie la doctrina bisericii. Intrebarea mea este; Doctrina “unei biserici” = Adevarul?

  Eu cred ca Dumnezeu a avut si ca are in toate bisericile un popor al sau, care in biserica ajunge la Adevar, prin credinta lor condusi doar de Duhul Sfant.

  Acesti oameni, care sant; ” . . . ca niste pietre vii, sinteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfinta, si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.” (1 Peter 2:5)

  “Voi insa sinteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfint, un popor, pe care Dumnezeu Si l-a cistigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v’a chemat din intunerec la lumina Sa minunata;” (1 Peter 2:9)

  Eu cred ca pe acest pamant, datorita “si” doctrinelor din biserici, Satana are “vita” lui; “Si ingerul si-a aruncat cosorul pe pamint, a cules via pamintului, si a aruncat strugurii in teascul cel mare, al miniei lui Dumnezeu. Si teascul a fost calcat in picioare afara din cetate; si din teasc a iesit singe, pina la zabalele cailor, pe o intindere de o mie sase sute de stadii.” (Apocalipsa 14:19-20)

  Domnul Isus este “vita” care hraneste in acelas timp si in acelas loc. Dar a venit, sau va veni un timp cand; “El a strigat cu glas tare, si a zis: ‘A cazut, a cazut, Babilonul cel mare! A ajuns un locas al dracilor, o inchisoare a oricarui duh necurat, o inchisoare a oricarei pasari necurate si urite; pentruca toate neamurile au baut din vinul miniei curviei ei, si imparatii pamintului au curvit cu ea si negustorii pamintului s’au imbogatit prin risipa desfatarii ei.’ Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ‘Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei, si sa nu fiti loviti cu urgiile ei! Pentruca pacatele ei s’au ingramadit, si au ajuns pina in cer; si Dumnezeu Si-a adus aminte de nelegiuirile ei.’ ” (Apocalipsa 18:2-5)

  Eu cred ca asa cum avem “senzori” sa detectam si sa filtram aerul curat de aerul poluat si infectat, tot asa Dumnezeu la creatiune ne-a dotat cu capacitatea de a detecta binele de rau, de a filtra dogma de Adevar. De acea la a doua Sa venire Domnul Isus va separa oamenii in doua; “oi” si “capre”, dreapta si stanga.

  Eu cred ca acesti oameni vor fi membrii in “biserici”, oameni cu credinta in Dumnezeu; dar va fi stanga si dreapta. Eu cred in har dar cred si ca este ori stanga ori dreapta. (Vezi Matei 25)

  “Isus Hristos este acelas ieri si azi si in veci! Sa nu va lasati amagiti de orice fel de invataturi straine; caci este bine ca inima sa fie intarita prin har, nu prin mincari, cari n’au slujit la nimic celorce le-au pazit.” (Evrei 13:8-9)

  Cu respect,
  George, Chicago

 9. Gh. says:

  Inca un pic si ne sufocam.

 10. Ioana says:

  Vreau sa sugerez lui Marius si echipei sa-l invite pe doomnul Ionica sa faca oxigenul ca ar fi foarte mare binecuvantare.
  Domnul sa va binecuvainteze.

  Ioana

 11. mira says:

  poate lasati totusi oxigenul la locul lui asa cum e si reincepeti emisia lui candva…
  poate ii gasiti dl profesor altceva decat oxigenul nostru zilnic, e perfect asa cum e. gasesti un colt insorit spiritual si se intuneca brusc cu aparitia unor persoane nemultumite. daca nu iti place oxigenul cu edi, ioana, de ce te mai uiti?

 12. Laurentiu Hodor says:

  Oxigen inseamna Edi Constantinescu.Imi doresc mult sa continue emisiunea.Este foarte important.

 13. m says:

  Doomnul Ionica sa faca oxigenul? :-ss vai de mine!!!

  intreb: care filozofie de viata ar fi de preferat, in viziunea eclesiastului si mai ales a dumneavoastra? materialismul sau lupta pentru minte, in care sa citesti, sa cunosti, sa studiezi si aceasta sa duca doar la deschiderea ochilor? e de preferat sa investesti timpul in a face bani si a trai bine sau a-l folosi pentru cunoasterea care nu-ti aduce in aparenta nici un folos material?
  Marius

 14. Stef says:

  Ioana..

  Cred ca glumesti, altfel..sigur nu stii ce vorbesti.

 15. cineva din Romania says:

  Si eu sunt de parere ca ar trebui ca dl Ionica Aurel sa devina o prezenta mai constanta. O alta emisiune, …va mai aduceti aminte de Cronici?

  Dar de articolele d-lui Ionica de pe www .majesty.ro va mai amintiti? Ar fi util zic eu, daca se poate, sa fie o continuare a lor!

  Toate cele bune!
  Multa binecuvantare pt. toata echipa Majesty, in mod deosebit pentru cei ”nevazuti” de noi, cei din fata ecranului! Este clar ca in spatele unor astfel de proiecte sta o echipa profesionista.

Leave a Reply