[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/338_oxigen_cautarea_perfectiunii.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

4 Comments on 338. Cautarea perfectiunii

 1. VictorZee says:

  6. “Apoi mi-a zis: ‘S’a ispravit! Eu sint Alfa si Omega, Inceputul si Sfirsitul. Celui ce ii este sete, ii voi da sa bea FARA PLATA din izvorul apei vietii. 7. Cel ce va birui, va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu. 8. Dar cit despre fricosi, necredinciosi, scirbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, ADICA MOARTEA A DOUA.’ ” (Apocalipsa 21:6-8)

  Lenin a fost un om care a schimbat lumea, Pavel a fost un om care a schimbat lumea, dar de la idealism la dictatura este doar un pas; puterea, banii, idoli, etc.

  Domnul Isus a zis: 17. “Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.” (Matei 5:17)

  Domnul Isus a “implinit” ce trebuia implinit; El a zis: FARA PLATA.

  Pavel a zis: 11. “Daca am samanat printre voi bunurile duhovnicesti, mare lucru este daca vom secera bunurile voastre vremelnice? 14. Tot asa, Domnul a rinduit ca cei ce propovaduiesc Evanghelia, sa traiasca din Evanghelie.” (1 Corinteni 9:11, 14)

  Lenin “a zis” in numele libertatii si a introdus dictatura.

  Pavel “a zis” in numele Domnului si a introdus banii in biserica.

  Domnul Isus a zis: 33. “V’am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

  Pavel a zis: 12. “Si, schilodeasca-se odata cei ce va tulbura!” (Galateni 5:12)

  Domnul Isus a introdus curajul.

  Pavel si Lenin au introdus frica.

  Pavel a zis: 4. “In Numele Domnului Isus, voi si duhul meu, fiind adunati la olalta, prin puterea Domnului nostru Isus, 5. am hotarit ca un astfel de om sa fie dat pe mina Satanei, pentru nimicirea carnii, ca duhul lui sa fie mintuit in ziua Domnului Isus.” (1 Corinteni 5:4-5)

  Lenin “a zis” in numele libertatii si a construit lagare de concentrare.

  Pavel a zis “in numele Domnului Isus” si biserica lui a introdus inchizitia.

  Cu respect,
  George, Chicago

 2. LIviu Anastase says:

  Invatatura: nu incerca sa schimbi lumea. Invata insa toleranta, invata-te sa accepti imperfectiunea (mai ales a altora)!

 3. Fidiles Eduard says:

  Multumiri pentru emisiune.
  Extraordinare idei. M-au cam rascolit putin. Nu prea mi-a trecut prin cap pana acum perspectiva asta.

 4. Daniel says:

  Cautarea perfectiunii
  As dori putina mai multa precizie:
  – Nu putem schimba, imbunatati Imparatia pregatita de Dumnezeu deoarece El face toate lucrurile perfecte, inca de la inceput (“si iata ca toate erau foarte bune”). Trebuie sa ramanem la textul biblic, care vorbeste despre cazul uman – sa nu facem aplicatii eronate.
  – Dvs vorbiti despre “simpatia” ,fata de oamenii in nevoie, a celor care vor fi trecuti la dreapta Tronului. Oare sa fie vorba doar despre atat? Oare Hristos sa ceara copiilor Sai doar sa faca fapte buna din pura simpatie?
  – Ati dat cateva exemple de tirani idealisti, si ati subliniat faptul ca doar acestia si cei care vor sta in partea opusa celor drepti, au incercat sa revolutioneze lumea. Atunci va intreb: Isus de ce a venit pe pamant? Din pura simpatie pentru planeta aceasta cazuta, sau datorita Planului maret pe care il avea? Sa fi fost un idealist?
  – Cu ce autoritate afirmati ca “tipul de actiune la care ne incurajeaza Biblia este cel al omului moderat, care nu incearca sa schimbe lumea fiindca stie ca nu o va schimba”? Unde scrie asta in Biblie? Din cate stiu, Cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna la fapte marete, si chiar Domnul Hristos a venit pe pamant pentru a constitui un exemplu pentru noi – exemplul suprem. Cretinismul autentic a trimumfat de-alungul secolelor tocmai datorita actiunilor merete ale unor oameni inspirati de Duhul Sfant…
  – “Toate (reformele “idelaiste” din biserici) nu fac altceva decat sa distruga”. OK. Sa inteleg ca trebuie sa fim mediocri, sa ne multumim cu ceea ce s-a spus deja?
  – “ce se intampla cu un obiect rigid daca incerci sa-l indrepti: se rupe. Ce este stramb, nu se poate indrepta.” Intradevar, obiectele rigide se rup atunci cand incerci sa le indrepti. Din fericire insa, nu toate obiectele sunt rigide. Si sunt atat de bucuros (daca tot vorbim de oameni si biserica) pentru ca stiu ca noi nu suntem “rigizi”. De-asta a venit Hristos pe pamant: PUTEM FI INDREPTATI!
  – O intrebare banala, dar practica: daca mustru din iubire pe cineva, avand convingerea ca greseste (convingere pe care mi-o ofera Cuvantul lui Dumnezeu), gresesc?
  – Cel care face desavarsita Biserica si Cel care schimba vietile oamenilor este Hristos, nu noi – poate ca acest detaliu v-a scapat… Insa noi suntem urmasii Sai, si trebuie sa lucram impreuna cu El la salvarea semenilor nostri.
  – Pe masura ce ne maturizam intradevar, invatam sa traim intr-o lume imperfecta, insa sa nu uitam care este scopul nostru, si anume acela de a-L lasa pe Dumnezeu sa dezvolte in noi caractere apte pentru Cer.
  – In ce loc in Biblie Hristos promite celor care vor perfectiunea iadul? Imi vine in minte cazul tanarului bogat…
  – In concluzie, ce ati dorit sa spuneti citand textul din Eclesiatu? Ca ce este stramb, nu se poate indrepta? Ca trebuie sa acceptam situatiile din biserica, fara a mai avea o organizatie, anumite reguli, fara a dori sa-L reprezetam pe Hristos intr-un mod autentic?

Leave a Reply