[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/336_oxigen_filosofia_peregrinului.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

3 Comments on 336. Filosofia peregrinului

 1. oana says:

  Reflexie in(?)-personala,

  Sens si non-sens al vietii, teme mari,profunde,atat pt. print cat si pt. cersetor. Subiectivismul defineste umanitatea,chiar daca ea,umanitatea, crede ca este obiectiva,adica logica si limpede la minte.
  A sti nu presupune automat si a intelege ,cersetorul poate fi mai intelept decat printul care stie dreptul civil si canonic.
  Isus este unic nu pt. ca-i neaparat Dumnezeu, ci pt. ca ,ca si om,INTELEGE sensul vietii si o pune in relatie corecta cu ceea ce este Dumnezeu.

  Daca viata are vreun sens si finalitate, atunci sensul si finalitatea nu pot fi despartite de acest Isus,care sustine ca este si Hristos, adica viata insasi.

  Logica si persuasiune !? La ce bun daca viata depinde de un Altul care-I mai mare si mai de necuprins decat poate logica sa cuprinda ?

  Fascinatia pt. Isus ,in cazul meu,deriva din excelenta de nepriceput a a ceea ce Isus este, adica dragoste, adica viata.

  Sunt fascinata, incerec sa inteleg ,totusi El ramane un mister,insa un mister ce-mi trezeste admiratia si fara de care,trebuie sa recunosc,as zice si eu , ca si Eclesiastul,totu-i desertaciune si goana dupa vant.

  NU-s originala in ceea ce scriu,sunt doar “virustata” de vaiata asta care nu se poate sa nu aiba un sens.

  Ha,ha,uite ca pot sa scriu si eu in cuvinte mai “asezate”, nu doar in “shtouri si mish-shtouri” !!

  Oana

 2. VictorZee says:

  32. “Toate neamurile vor fi adunate inaintea Lui. El ii va desparti pe unii de altii cum desparte pastorul oile de capre; 33. si va pune oile la dreapta, iar caprele la stinga Lui. 41. Apoi va zice celor dela stinga Lui: ‘Duceti-va dela Mine, blestematilor, in focul cel vecinic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! 42. Caci am fost flamind, si nu Miati dat sa maninc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau; 43. am fost strain, si nu M’ati primit; am fost gol, si nu M’ati imbracat; am fost bolnav si in temnita, si n’ati venit pela Mine.’ ” (Matei 25:32-33, 41-43)

  Cei din “stanga” vor fi oameni cu credinta sau fara credinta?

  Cu respect,
  George, Chicago

 3. marciana says:

  Da… depresia dezvaluita post-mortem a Mamei Tereza vine tocmai din constientizarea desertaciunii… goanei dupa vant… Ar mai fi si o a treia varianta, zic eu. Sau poate e continuta in varianta a doua: da… totul e desertaciune, dar traim in aici si acum, incercand sa FIM ceea ce Isus a fost in comunitatile in care a trait aici pe pamant: dincolo de postmodernismul cinic, si descurajat, sa FIM pentru altii, sa traim pentru altii, in acelasi timp invatand sa NE traim, asa cum am fost intentionati de la creatiune.
  Cei de la stanga… de cate ori nu suntem la stanga?!? Pentru ca confundam credinta cu doctrina, si viata traita cu teologia, cu logica… Pana la urma, a invata sa iubim frumos si deplin ramane esenta… Si cand iubesti, chiar si goana dupa vant devine semnificativa… Cand viata de-acum nu este doar o sala de asteptare pentru rasplata de dincolo, cand invatam sa traim deplin… sa iubim deplin… Eclesiastul devine o carte de capatai pentru ca ne invata sa mergem mai departe, pentru ca nu putem altfel! Nu stiu cat sens fac cuvintele mele… Multumesc pentru un inceput de zi atat de plin de semnificatii.

Leave a Reply