[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/315_oxigen_iudeu_filozofi_crestini.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

10 Comments on 315. Iudeu, filozofi, crestini

 1. Gh. says:

  Emisiune de nota 10 .
  Foarte interesante ideiile prezentate.
  Pentru multi ar fii deschidere catre un raspuns
  la intrebarea/ neintelegerea D-zeului
  din vechiul testament.

 2. Intrebari si convingeri personale de natura existentiala care cer un raspuns din partea Creatorului Vietii:

  *OMUL – un abur, un cort,un vehicul (transportator) al Vietii, o saminta care odata pusa in tarina va muri doar pentru a invia cindva sa primeasca un corp nemuritor potrivit cu viata spirituala construita aici si acum pentru ca atunci sa nu se simta strain in noul corp ci sa fie “acasa”.

  *Nascut-mort-inviat = sec, scurt si sigur definit acest traseu cu care eu nu voi fi vreodata de acord!

  *Zadarnicie, agonie si moarte peste tot!
  Intreb si eu : Cum poate un Creator Suprem sa tolereze asemenea privelisti cumplite( planetare si individuale) care pina si pentru cei mai impietriti indivizi sunt oribile …daramite pentru Cel care a creat ochiul si urechea …. Cum poate El – de atitea mii de ani – sa aiba in Fata Lui atita durere, suferinta, boala si moarte?

  *Si ce cistig sau pierd eu daca mor sau traiesc?
  Sau ce cistiga sau ce pierde acest Creator daca eu nu voi mai exista?Ce insemn eu cu adevarat pentru El? … daca eu nu voi mai fi…?! Il afecteaza in vreun fel pe El – pierde ceva din natura sau capacitatile sau bogatiile Sale …
  … d a c a eu NU v o i m a i fi?
  –Cine simte lipsa mea? Nimeni !
  –Cine ar disparea odata cu mine – daca eu NU voi mai fi?Nimeni!
  –Ce rol(functie) atit de important mi-a dat mie personal Creatorul astfel incit in momentul in care eu NU voi mai fi – ceva sau Cineva sa nu mai functioneze, sa se opreasca din cauza importantei mele disparitii ?! Niciunul! Orice functie poate fi executata de catre oricine( daca se pierde un executant – este inlocuit cu altul pentru asigurarea continuitatii functiei respective!).
  Viata continua la fel si fara mine; prezenta sau absenta mea nu opreste Pamintul in loc , nu face Soarele sa se intunece, nu se opreste nimic din propria functionare ca sa-mi plinga mie de mila sau sa ma ajute! Adica mai direct spus, adevarul este ca ABSOLUT nimanui nu-i pasa daca mor sau traiesc pentru ca fiecare este singur in fata judecatii Vietii! ( exceptie se face in domeniul calculelor financiare unde individul conteaza ca unitate de exploatare, robotizare , animalizare, profit !! )
  OMUL are libertatea de alegere … pentru a alege in fiecare clipa – Viata sau moartea !
  Modalitatile diferite de exprimare a acestei libertati sunt doar afaceri economice – restul nu ajuta cu nimic nimanui!La ce-mi foloseste libertatea absoluta a vointei daca tot mor? Si de ce sa mai mor daca tot va exista o inviere cindva?
  Zadarnicie, agonie si moarte peste tot!
  Si asta … de mii de ani!?

  *- Ce face ACUM Creatorul Suprem?
  Si-a ratat cele mai importante creatii:
  -pe Lucifer l-a creat si l-a aruncat ;
  -cuplul uman l-a fabricat si apoi l-a exclus;
  -pe Fiul Sau l-a nascut si l-a abandonat in cel mai cumplit moment al vietii sale, violindu-i si vointa deoarece acesta in Ghetsemani si-a exprimat clar vointa de a NU muri, vointa care i-a fost incalcata de Creatorul Suprem!( De fapt … daca merg mai departe pe acest fir al gindirii – s-ar deduce ca in Ghetsemani au fost doi dumnezei deoarece au fost doua VOINTE !!)

  *Uff!…. De-as putea sa comunic direct si personal cu Acest Creator al tuturor si sa-i pun pe tava judecarea Lui de catre mine, cu intrebarile si convingerile mele pentru a-mi raspunde – apoi pot sa mor ca si cind n-as fi existat vreodata … dar macar dreptul la Judecata directa si personala sa am !! Denisa Cristofil

  P.S. – Fapt divers:(linkuri)

  -http://intreabaunateu.wordpress.com/2010/03/16/evolu%C8%9Bie-%C8%99i-crea%C8%9Bionism-o-discutie-fara-sfarsit/#comment-66
  -http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/03/schimbarea-religiei-care-este_29.html?showComment=1269887125715#comment-c4990421128633496398
  -http://www.romania-actualitati.ro/in_cautarea_big_bang_ului-12052

 3. lelitza la portitza says:

  Denisa,

  multi crestini se intreaba de ce (chiar daca ei cred ca stiu raspunsul), si mai ales pana cand???
  Totusi, ma intreb: de ce si-a supus Isus vointa Creatorului Suprem????

 4. lelitza la portitza says:

  tot pt. Denisa

  I-a pasat cuiva c-a murit Isus???

 5. Pentru Denisa
  Denisa,de Pasti ISUS A MURIT PLATIND PRETUL RASCUMPARARII NOASTRE,apoi A INVIAT ca eu si tu sa nu mai murim!.Aceasta este vestea buna a Noului Testament numita si EVANGHELIE!Deci numai trupul adamic moare SUFLETUL se naste din nou conform Ioan 3:1-7 si dupa moartea fizica merge la ODIHNA pana se va inaugura NOUA CREATIE in care dupa inviere vom primi trupuri noi de slava adaptate la NOUL PAMANT!
  -noi prin credinta avem acum viata vesnica:Ioan 5;24;11:25,26;1Ioan5:11,12,13
  -dupa moarte urmeaza odihna sufletului:Matei 11:28,29;Apocalipsa 6:9,10,11;14:13
  -invierea pentru viata pe Pamantul Nou este la sfarsit cand Harul LUI DUMNEZEU pentru noi oameni va avea sfarsit,cand CEL CE ESTE ALFA SI OMEGA INCEPUTUL SI SFARSITUL isi va inceta activitatea de a lua asupra SA pacatele noastre,a ne ierta si a ne socoti neprihaniti prin CREDINTA.1Corinteni 15:19-54,Apocalipsa 21:1-5
  Citeste toate aceste referinte si CREDE ce a spus CUVANTUL,adica ISUS HRISTOS si crezand sa ai viata vesnica(Ioan 20:31).Sa ai un PASTE FERICIT CU CEL CE A INVIAT SI PENTRU TINE CA TU(Eul tau,sufletul tau)SA AI VIATA VESNICA DE ACUM CAND CITESTI , CREZI SI TE POCAIESTI!(ADICA TRANSFERI PRIN RUGACIUNE FIECARE PACAT PE CARE TI_L AMINTESTI,IN JERTFA DOMNULUI ISUS PENTRU A FI IERTATA,TU TE ELIBEREZI IAR EL SE INCARCA SI CU PACATELE TALE,si astfel te socoteste neprihanita prin CREDINTA!

 6. oana says:

  Pt. Denisa Cristofil

  Subscriu la ideile pe care cu “vehementa” le expui,mai ales la partea finala cu judecata, si asta pt. ca nu ti-e frica sa intrebi sau sa “judeci”ce si cum e cu Dumnezeul acesta !
  Cum ziceai? Intrebari existantiale? Desigur, Denisa,desigur !!
  Ma bucur pt. tine sincer !!
  Oana

 7. oana says:

  Domnule admin.,
  Ce am scris gresit in raspunsul dat Denisei de nu mi-ai postat cele cateva randuri scrise ?? Nu te-am obosit cu comentarii dese si lungi,am scris doar de cateva ori cand am crezut ca merita.
  Nu te judec,poate ca n-ai vrut sa faci asta, cine stie !!
  Nu sunt suparata pe tine,doar ca nu te inteleg ,de de aia iti scriu acum .

  Denisa a gandit apasand taste si ma bucur sincer pt. ea ca gandeste si se intreba intreband intrebari care pt. altii par ne-bune. De-asta i-am raspuns,ca sa stie ca ma bucur pt. ea
  Fa cum crezi tu! Oricum esti la tine acasa,asa ca…..

  Oana

 8. o straina says:

  Stimata doamna Cristofil, as avea si eu o intrebare pentru domnia voastra: ce cautati dvs in distina calitate de ateu de care sunteti atât de mândra pe situ-rile unde se vorbeste despre adevaratul Dumnezeu, Dumnezeu Bibliei, pe care noi il iubim si respectam fara sa consideram ca NOI suntem aceia care-i facem vreo favoare? Daca ati fi vrut sa va apropiati de El sa-L cunoasteti intr-adevar, sunt sigura ca v-ati fi schimbat limbajul, dar singurul scop pe care-l aveti este sa -l judecati, iar El, eventual cu umilinta, sa va raspunda. Toti stiu ca in lumea asta se vorbeste mai mult impotriva Lui decât despre El asa cum se cuvine despre ceea ce este,Stapânul intregului univers, Creatorului tuturor lucrurilor vazute si nevazute. Atunci, alta intrebare: de ce nu ramâneti in sfera dvs otravita si otravitoare pentru orice suflet, de ce va introduceti in locurile unde oamenii sunt setosi sa descopere mai mult si mai mult din bogatiile Cuvântului lui Dumnezeu, oare va inchipuiti cumva ca aveti vreo influenta asupra cuiva care a gustat si a vazut ce bun este Dumnezeu? Sunteti de plâns doamna, un om amarât, fara Dumnezeu, fara nicio speranta si imensul gol sufletesc l-ar detecta pâna si un copil, n-aveti bucuria mântuirii, si daca va lipseste aceasta, puteti avea orice, nu aveti NIMIC. Nu fiti necajita, va asigur ca intr-o zi, de altfel cea mai nenorocita zi din existenta dvs, va veti intâlni cu Creatorul tuturor oamenilor, numai ca nu dvs veti cea care Ii veti pune intrebari. In ce ma priveste, am sa-mi aduc aminte de dvs in rugaciunile mele, pentru ca nu doresc in niciun fel sa va pierdeti, ci sa fiti mântuita.
  Inutil sa va spun ca nu astept niciun raspuns, nu am de gând sa intru cu dvs intr-o polemica, destul m-am coborât sa scriu aceste rânduri.

 9. Doamna “o straina” va inteleg coarecum spiritul de protejare a grupului dar nu avem nevoie de asa ceva si nici dvs nu aveti nevoie, trebuie sa ne recunoastem deschis durerile,nevoile si intrebarile. Sunt destule locuri “sfinte” in lumea asta in care nu poti sa vorbesti deschis.
  Eu personal ma simt intre randurile scrise de Denisa Cristofil si ii inteleg sbuciumul.
  Am vazut ca sunteti din Prahova,tocmai am fost Pastele acesta acolo, impreuna cu corul barbatesc din care fac parte si mi’a placut foarte mult. Dealurile insorite si pritenia gazdei la care am ramas au asezat Prahova mai aproape de Bucovina in care locuiesc.
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!

 10. o straina says:

  Pentru “un alt strain”
  Nu am de gând sa intru intr-o polemica nici cu dvs, nici cu altcineva. Vreau numai sa precizez ca n-am avut intentia sa protejez niciun grup, (nu fac parte din cultul adventist!)rândurile pe care le-am scris au exprimat pur si simplu starea mea sufleteasca dupa lectura facuta. Ca am avut dreptate sau nu, nu conteaza, asta am simtit, asta am scris. Nu am obiceiul sa intervin, si bine ar fi sa-mi pastrez acest obicei de-acum inainte.
  O alta precizare, nu sunt din Prahova, nu stiu de unde ati tras concluzia asta, ma aflu la o distanta de peste 2000km, dar stiu ca nu are nicio importanta. Spun amin la incheierea mesajului dvs.

Leave a Reply