[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/311_oxigen_in_hristos.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

14 Comments on 311. In Hristos

 1. ALTER EGO says:

  Edy

  Ai mai dres-o oarecum in emisiunea asta, dar mai am o “critica”.
  Pavel afirma ca in Hristos “suntem una”, aici nu este vorba de “egalitate” ci de “identitate”. Este capital sa facem aceasta diferenta. Atunci cand afirmam: “in fata lui Dumnezeu toti oamenii sunt egali”, dam prilejul, punem fundatia sau macar consolidam anormalitatea ca unii sa fie intotdeauna mai egali decat ceilalti. Intr-un fel, ai facut aceasta diferenta, dar nu clar, atunci cand ai afirmat ca innoirea porneste din interior spre exterior. Atunci cand vorbim despre egalitate, in acceptiunea comuna, nu matematica, facem referire la ceea ce se vede in exterior, adica ceea ce se refera la forma. Identitatea este o chestiune de interior, de esenta. Cei care imbraca haina lui Hristos, se deosebesc de ceilalti tocmai prin faptul ca ei nu “sunt egali” unii cu altii, “ci sunt chiar una”, adica sunt.

  Cu drag !

  P.S. De ce nu scrii si pe forumul emisiunii “Oxigen” ?

 2. ALTER EGO says:

  Edy

  O completare :
  Pavel stie ceea ce noua ne scapa, si anume faptul ca daca a imbracat haina lui Hristos, n-are nici un merit, a tras-o la sorti si zarul a hotarat ca haina sa-i revina. De asta orbecaim, pentru ca incercam sa intelegem care-i rostul norocului. Bine ca am concluzionat macar, ca Dumnezeu nu joaca zaruri.

  Cu foarte mult drag !

 3. Beni Plesa says:

  Evolutia omului.

  Argumentul biblic este ca toti oamenii se nasc in pacat ,cu tendinte rele(pacatoase)si toti ALEG sa urmeze cursul natural al pornirilor lor launtrice.
  Aceasta traire ,este numita in scriptura ,moarte spirituala ,morti in pacatele noastre sau despartit de Dumnezeu.
  Traind la acest NIVEL instinctele au PUTERE asupra noastra si dorinta de a le urma in general este de neinfrint.
  Pavel numeste acesta traire:-traire dupa firea paminteasca-.
  o traire fara Dumnezeu ,o traire ce este caracterizata prin a fi ROB pornirilor noastre negative,o traire ce poate ucide “inainte”de vreme.
  Vestea buna ce Pavel vrea sa ne comunice este ca OMUL poate sa EVOLUEZE pe un nivel superior de Existenta.
  Isus spune-a :”am venit ca voi sa aveti viata si inca viata din belsug”
  Isus a venit sa ZDROBEASCA PUTEREA suverana a instinctelor noastre pacatoase si sa ne de-a libertate de sub tirania dorintelor noastre ATITATE de legea evreiasca sau legea manifestata prin constinta.
  Pavel ne comunica ,ca aceasta evolutie se poate produce prin CREDINTA in persoana si lucrarea lui ISUS.
  Prin Credinta realizam ca exista “o alta lume”chiar acum si aici in care noi sintem invitati sa intram ,o lume in care sa nu mai platim tribut faptelor ce odata faptuite ne aduc osinda si chiar moarte.
  Intrarea prin credinta in aceasta lume noua ,acum si aici se poate numi si NASTERE din NOU (nascut de “sus”)sau nascut din Dumnezeu.
  Este un fel de “mutatie” ce propulseaza pe cei ce o experimenteaza pe o noua treapta de existenta.
  In pozitia cea noua este valabila expresia : acum am potentialul sa infaptuiesc tot binele IN CHRISTOS care ma intareste.
  Viata mea de “moarte spirituala” renunt la ea ,ma consider mort fata de ea (nu mai iubesc aceea viata -moarta) pentru a putea TRAI ,si a fi cu adevart LIBER de presiunea instinctelor pacatoase.
  Isus spunea ca atunci cand vom cunoaste ACEST adevar ,acest adevar ne va face LIBERI din robi cum eram.
  Testul daca cineva este rob sau liber se vede in faptul cum reactioneaza in fata pacatului .
  Robul iubeste viata de dependenta sub stapinul sau (pacatul).
  Omul facut liber prin Isus -ajunge sa URASCAa -dependenta de stapin (pacat) si creste (evolueaza) intr-un om matur ,un om care nu mai este un REBEL in universul creat de Dumnezeu.
  Cineva intreba ;care este urmatoarea treapta a evolutiei omului ?
  Raspunsul este chiar in fata noastra–cei ce raman “IN ADAM cel cazut” vor disparea .Cei ce primesc darul mantuirii (in ADAMUL cel nou -ISUS-)au evoluat si vor trai vesnic .Aceasta evolutie se VEDE chiar acum in viata lor .
  Oamenii nascuti din nou ,sint VERIGA de legatura intre lumea de acum si lumea de dincolo.
  Beni

 4. clovnul junglei says:

  “Geniul e inteles ca un atribut exceptional al unei personalitati, ca un har miraculos de a depasi prin intelegere si putere de expresie conditia umana… Dar geniul nu este, cred eu, un atribut exceptional, un har de esenta divina, geniul este starea naturala a omului. Nu ma mira ca cineva e genial, dimpotriva, ma mira ca nu este genial… Lipsa de geniu e o forma de uzura a individului, de ingenunchere in fata judecatilor automate…
  Un artist de prim rang a fost intrebat de un ziarist daca are sau nu geniu. Artistul cu pricina a dat un raspuns care l-a descumpanit pe interlocutor:
  – N-am, fiindca nu vreau sa am…
  Raspunsul e numai in aparenta superficial si arogant. Artistul voia sa spuna, si a si explicat aceasta, ca a fi genial inseamna a avea o gravitate extraordinara in fata vietii, o gravitate pe care el o refuza. Ceea ce ne uimeste la Tolstoi sau Shakespeare sau Pitagora – ca sa dam exemplele cele mai cunoscute – este tocmai acea extraordinara pasiune cu care traiau viata. Ei n-au glumit cu viata, asta este evident. Dar a trai viata cu gravitate nu este oare ceva firesc? Geniul nu face decat sa-si duca pana la capat conditia de om… Nefireasca e superficialitatea noastra… A crede ca Tolstoi a devenit un mare scriitor fiindca a fost inzestrat de la natura cu acest dar, pe care l-a imbogatit pe parcursul vietii, e desigur o copilarie… Gravitatea in fata vietii – permanenta lui neliniste, permanenta lui prospetime – in asta consta geniul lui Tolstoi. Geniul nu este un atribut, o calitate speciala… Si apoi nici pe Tolstoi, nici pe Dostoievski nu-i preocupa in primul rand literatura. Ei se intrebau de unde vine raul din om, raul din lume, de ce exista atata suferinta – asta era viata lor, iar literatura, una din expresiile acestei vieti. Geniul nici macar nu inseamna depasirea conditiei umane, ci trairea acestei conditii intr-o stare de constiinta.”

  http://www.youtube.com/watch?v=9veDzPFAiyQ

 5. clovnul junglei says:

  Ceea ce e mai semnificativ intre mai multe fraze, e pauza – si ceea ce e mai semnificativ in cuvinte, e tacerea dintre ele, tacerea din ele.
  Gandirea poate fi exprimata in foarte multe feluri, iar modul cel mai frumos de exprimare nu este intotdeauna cuvantul.
  Tacerea este modalitatea autentica a cuvantului.
  Unii tac din intelepciune, altii tac din prostie; orisicat, tacerea lor vorbeste.

  http://www.youtube.com/watch?v=v1TD-7k52y4

 6. ALTER EGO says:

  Lui Beni Plesa

  Daca instinctele tale ar fi asa pacatoase, Creatorul le-ar fi suprimat inca de la facerea ta. Instinctele au fost asezate in om pentru a-l ajuta. Nu instinctele sunt problema, ci incapatanarea ta de a stabili dupa propria ta intelegere ceea ce este bine si ceea ce este rau. Tu nu esti robul instinctelor tale ci esti robul gandurlor tale, angoaselor tale, dorintelor tale. Toate nevoile pe care sustii ca le ai, sunt urmare a fricilor noatre care sunt forme deghizate ale uneia singura – frica de moarte.

 7. Beni Plesa says:

  Alter Ego

  Pavel afirma ca NU EXISTA absolut NIMIC BUN in natura noastra omeneasca mostenita de la ADAMUL CAZUT.
  Numeste-le,dorinte,instincte sau ganduri ,nu are nici o importanta .Da ai dreptate frica de moarte este o realitate ,dar si aceasta depide de unde o privesti.
  Multi oameni nu se tem de moarte ,o sfideaza ,iar unii chiar o cauta .
  Biblia afirma ca Isus a venit sa ELIBEREZE pe oameni de sub FRICA si teroarea MORTII.
  Cu cat crezi mai mult afirmatiile lui ISUS cu atat frca de moarte se micsoreaza.
  Pavel ininte de executie afirma ca este cuprins de emotii impartite–ar dorii pentru binele altora sa mai ramana pe pamant si in acelasi timp ar dori sa se departeze de pamant si sa FIE ACASA CU DOMNUL.
  Unde o fi acest ‘ACASA LA DOMNUL” nu stiu dar un lucru stiu ca aceasta credinta micsoreaza frica de moarte pentru un crestin.
  Cu drag Beni

 8. ALTER EGO says:

  Lui Beni Plesa

  Afirmatia lui Pavel face sens atunci cand intelegi ca el vorbeste despre mintea egoista. El numeste egoul nostru, in mod genial, firea pamanteasca adica acel tip specific de gandire care nu se poate desprinde de natura materiala a lumii, care ramane captiva in straturile inferioare ale constiintei. Daca nu intelegem asa inseamna ca Dumnezeu ne-a mintit atunci cand contemplandu-si creatia, a vazut ca toate lucrurile erau bune.
  De alfel pana si notiunile de bine si rau ar trebui luate in dicutie, sa vedem ce intelegem prin ele. A ramane desprins de Dumnezeu inseamna sa stabilim noi ce inseamna bine si ce inseamna rau. Se pare ca nu ne-a prea iesit pana acum. Noi stabilim ca este bine ceea ce ne sustine egoul si rau ceea ce il diminueaza. Cred ca putem merge mai departe si sa renuntam la a eticheta. A eticheta inseamna sa mentii sau chiar sa maresti distanta de Dumnezeu. Este foarte greu deoarece acest reflex a intrat in constiinta colectiva a umanitatii.
  Beni, atata vreme cat nu vom reusi sa distrugem acest reflex, de a pune etichete de bun sau rau, nu ne vom putea apropia de Dumnezeu. Un om cu adevarat nascut din nou nu pune etichete.
  O situatie sau un lucru nu sunt bune si nici rele, ele pur si simplu sunt. Firea ta pamanteasca este aceea care lipeste pe ele eticheta, distrugand in felul acesta bucuria fiintarii. Cuvintele de bine si rau ar trebui scoase din vocabularul nostru curent. Daca am putea numi ceva rau, atunci inconstienta ar asta. Lumina, adica constienta se opune intunericului, adica inconstientei. Aceasta este lupta dintre “bine” si “rau”, exprimata in toate scrierile sfinte.
  Situatiile nu sunt nici bune nici rele, ele pur si simplu sunt. Aceeasi intamplare poate avea o conotatie pozitiva daca te apropie de Dumnezeu sau una negativa daca te indeparteaza de El. Pavel spune ca totul este ingaduit, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe tine.

 9. ALTER EGO says:

  Lui Beni plesa

  Cand am folosit constiinta colectiva a umanitatii se intelege ca vorbeam despre egoul colectiv, si nu faceam referire la constiinta care spune “eu sunt”. Exista doua tipuri de constiinta colectiva a umanitatii, unul este propriu primului Adam, iar al doilea este propriu celui de-al doilea Adam. Unul este trupul lui Satan iar cel de-al doilea este trupul lui Hristos. Evident este vorba despre trupul spiritual. Ideea de trup este utilizata de Pavel pentru ca abordare sistemica, pe de-o parte si pe de alta parte pentru a sublinia ideea ca lumea spiritului este cat se poate de vie, chiar daca nu in sensul biologic, fizic, asa cum suntem noi inrobiti sa intelegem viata.
  trupul lui Satan este egoul colectiv, suma egourilor noastre individuale si este alimentat de gandurile si emotiile noastre negative, frica, ura, resentimentul, invidia samd. Acest tip de “energie” daca este s-o numim asa, totusi oarecum impropriu, este un soi de energie redundanta, o energie despre care scriptura spune ca va disparea atunci cand oamenii nu vor mai exista ca prezente fizice pe pamant. Zice scriptura ca Satan va ramane inlantuit 1000 de ani( o perioada indelungata), si nu va avea pe cine sa ispiteasca, adica nu se va mai putea realimenta. Un acumulator care nu este incarcat, chiar daca nu este utilizat se va descarca. Asa se va intampla cu aceasta “energie” nefolositoare. De aceea l-am contrazis pe Edy cand am afirmat pe forumul de la O&P ca raul nu este absolut. Ideea de absolut o include pe aceea de vesnic, pentru ca absolutul nu este supus nici unei contingente, deci nu poate fi limitat de timp. Numai binele este absolut, pentru ca numai Dumnezeu este vesnic. Cand afirma ca raul este absolut, sustine ideea iadului vesnic, ceea ce vine in contradictie cu propriul lui sistem de credinte.
  Ceea ce am afirmat in cele doua posturi nu relativizeaza catusi de putin problema binelui si raului ci incearca sa o puna doar intr-o noua lumina.
  Am simtit nevoia sa fac aceste completari, pentru ca tu sa poti intelege cu claritate ceea ce am vrut sa spun.
  Iti doresc numai “bine” !

  Cu drag !

 10. Beni Plesa says:

  Alter Ego

  Subiectele pe care tu le abordezi ,si in special PERSPECTIVA din care privesti nu sint usor de comunicat.
  Ai dreptate ca noi sintem conditionati de o perspectiva sau alta.
  Cred ca inteleg putin din paradigma ta .
  In lucruri care nu pot fi verificate ,ma straduiesc sa nu le aplic ETICHETE.
  Citeodata mai gresesc ,si nu sint consistent –multumesc de atentionare pe care mi-ai facut-o .
  Apreciez foarte mult cautarea ta in domeniul spiritualului.
  Greseala in care multi pot sa cada este de a deveni asa de “spirituali”incat nu mai sint “buni”pentru aproape nimin in lumea fizica ,in lumea de toate zilele.

  Daca subiectele “spirituale”care ne captiveaza mintea nu gasesc un corespondent in viata de zi cu zi,toate acele concepte “spirituale”nu fac doua parale si de fapt pot deveni un fel de drog prin care intram in “LA-LA land”.
  Ce multi nu realizeaza ,este faptul ca “LA-LA land” este doar o lume imaginara (o problema mentala) si nu un loc REAL.
  Nimeni nu este scutit de acest pericol.
  Imi place afirmatia:
  “cine crede ca sta ,sa nu se increada prea mult -ca s-ar putea sa cada””.
  Ceea ce iti spun tie este valabil si pentru mine:–atentie! atentie!–nu tot ce zboara se” maninca”.
  Cu drag>
  Beni

 11. ALTER EGO says:

  Lui Beni Plesa

  Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca lucrurile ar sta invers ?
  Adica ceea ce tu numesti normalitate ar fi de fapt nebunie, iar ceea ce numesti nebunie ar fi normal. Oare Isus si Pavel cum ne invata ?
  Am asa, un soi de intuitie, ca a avea in tine Duhul lui Hristos, te cam scoate in afara normalitatii. Da’……… cine mai stie ?

  Cu drag !

 12. Beni Plesa says:

  Alter Ego

  “”Am asa, un soi de intuitie, ca a avea in tine Duhul lui Hristos, te cam scoate in afara normalitatii. Da’……… cine mai stie ?””

  Da ,este foarte adevarat ce ai afirmat,insa nu orce “in afara normalitatii” se datoreaza Duhului lui Hristos.
  Evanghelia, spune Pavel ca este considerata “o NEBUNIE” de cei ce sint pe calea pierzarii.
  Dar nu orce NEBUNIE este evanghelia lui Isus.
  As vrea sa stiu daca tu consideri ca Edi predica evanghelia lui Pavel sau altceva ??
  Deocamdata nu stiu pe ce teren te afli in relatie cu evanghelia .
  Eu cred ca Edi prezinta in mod corect infrastructura evangheliei ,asa cum a fost prezentata de Pavel in ROMANI si GALATENI.
  Care este parerea ta ?
  Cu drag
  Beni

 13. ALTER EGO says:

  Buna Beni !

  Eu cred ca evanghelia nu este nici a lui Pavel, nici a lui Petru, nici a lui Marcu, Ioan, Matei sau Luca si nici a altui ucenic sau cunoscut al lui Hristos. Eu cred ca evanghelia este a lui Hristos.
  Si mai cred ca singur Hristos are voie sa ne spuna ce inseamna evanghelia si mai cred ca el a si facut-o de cateva ori in mod explicit :
  ” Si pe drum, propovaduiti si ziceti : ” Imparatia cerurilor este aproape “”.

  Hristos repeta evanghelia cand zice : “Imparatia cerurilor a venit peste voi”
  Eu cred ca aceasta este evanghelia, vestea cea buna. Imparatia lumii spirituale s-a apropiat de noi si asta, nu in timp si spatiu ci ca posibilitate. “Imparatia cerurilor nu vine in asa fel incat sa izbeasca privirile. Nu se va zice uite-o aici sau uite-o acolo. Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru ”
  Hristos ne zice clar ca-L putem descoperi chiar inauntrul nostru.
  El este cu noi, chiar inauntrul nostru, totdeauna a fost, noi suntem chiar El, numai ca nu stim acest lucru. Inca de la nastere, intram intr-un sistem care ne perverteste constiinta si perceptiile.
  “Din zilele lui Ioan Botezatorul si pana acum, Imparatia cerurilor se ia cu navala, si cei ce dau navala, pun mana pe ea”

  Imi reiau indemnul de a-ti scoate toate pasajele din Biblie referitoare la Imparatie si sa le citesti cu luare aminte.
  Cuvintele sunt foarte importante. Adesea par chitibusar atunci cand insist asupra intelegerii corecte a unui cuvant sau a unei idei, insa noi suntem ceea ce gandim si intotdeauna vom fi ceea ce gandim despre noi ca suntem, ni se va face dupa credinta noastra. Te crezi rupt de viata, asa vei ramane.
  Daca vrei sa-ti trimit fisierul excell, cu biblia, care sa te ajute sa filtrezi cu mai mare usurinta pasajele, lasa-mi adresa ta de mail.

  Cu mult drag !

 14. Sara says:

  Acest om ,, CURVARUL din Corint” dv ce credeti a apelat el la ,, TIITOAREA” sa – Psalmi 39; 5 u p,, DA ORICE OM ESTE DOAR O ,, SUFLARE” oricit de ,, BINE” s’ar ,, TINEA” = decizia omului sa te ,, TZII” de ,, TIITOAREA” sau de ? TRECATORUL ” ,, CEL Care FACE ,,BINE” le in Sabath , pt a salva sufletul sau sau a apelat la Isus Hristosul meu Mantuirea intregii omeniri ?

Leave a Reply