[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/300_oxigen_firea_si_duhul.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

9 Comments on 300. Firea si Duhul

 1. Beni Plesa says:

  Eu cred ca majoritatea covirsitoare ce vizioneaza aceste emisiuni nu trec prin experienta galatenilor.
  Galatenii ininte de a se converti la crestinism erau pagani si ignoranti cu privire la legile primite de evrei.
  Ei au trecut din paganism direct la evanghelia predicata de Pavel.
  Confuzia pentru ei a inceput cind unii “”frati”” de la Ierusalim au venit la ei si au inceput sa-i ademeneasca cu “adevaruri”practice (taiere imprejur,sabat si alimentatie coser si probabil si o rebotezare pe pe baza “adevarurilor prezentate de ei)).
  fara de care spune-au ei –credinta in Isus nu are nici o valoare.
  Astazi “pacaleala”oamenilor vine din alta directie.
  Majoritatea romanilor sint oameni “tematori de Dumnezeu “–ortodoxi,baptisti ,penticostali ,adventisti etc ,etc.
  Ideile iudaizante imbraca forme diferite in fiecare denominatiune .
  ex;
  1–ortodoxii sint “batuti la cap” ca trebuie sa se boteze prin cufundare
  2–cei ce merg duminica la biserica l-i se spune ca se duc cu o zi prea tirziu si Dumnezeu nu mai are timp si pentru ei .
  3–cei ce maninca verdeturi pentru a “pastra curat “templul Duhului Sfint spun celor ce maninca vaca sau gaina ca sint convertiti doar pe jumatate si deci credinta lor nu este buna pentru mintuire daca nu trec la salam si cirnati din soia.
  4–ortodoxii se uita dispretuitor la cei ce nu tin posturile dupa traditie.
  Iudaismul este viu si imbraca forme care mai de care mai atractive pentru fermecarea celor ce vor sa-si dedice viata Dumnezeului adevarat.
  Imi vine in minte un caz petrecut in Atlanta.
  Un predicator cu vaza mare de la “ierusalim”–FR.CRISTESCU a venit la Atlanta si a tinut citeva “prelegeri”.
  In comunitate era o persoana ce a “primit adevarul”despre sabat de multa vreme ,a devenit vegetariana complet ,frecventa biserica ,era foarte activa in a face prozelitism printre baptisti si penticostali insa avea o retinere in a fi rebotezata.
  Ea afirma ca botezul ei prima data prin cufundare ,la o alta denominatiune,este biblic si valabil.
  Toate bune ,pina cind l-a invitat acasa la ea pe FR.Cristescu si au discutat despre validitatea botezului ei.
  Am fost socat de explicatia lui Cristescu:
  “”sora draga ,–daca ai INDOIELI =cu privire la botezul tau din trecut ,in momentul cind noi adventistii trebuie sa fugim la munti ,si vom pribegi prin locuri pustii,aceasta indoiala a ta ,diavolul o va folosi impotriva ta si nu vei putea rezista in acel timp de mare necaz.
  Concluzia era deci :-trebuie sa te rebotezi–.
  In ce consta “indoiala”acelei persoane ?
  Ea a fost botezata in Romania pe vremea comunistilor cind botezurile nu se face-au totdeauna in mod public .A fost botezata in cada de baie si indoiala ei provenea din faptul ca POATE cind a fost cufundata in cada ,apa nefiind prea adinca ,ea crede ca un genunchi i-a ramas neacoperit de apa facind astfel botezul invalid.
  Pe baza acestui rationament plus incurajarile lui Cristescu ,aceasta persoana s-a rebotezat .
  Prin manipuari asemanatoare ,Doug Bachelor pregateste (constient sau inconstient) pe multi sa cada in plasa celor de teapa lui DAVID GATES sau WALTER VAITH.
  Acesti oameni nu predica evanghelia ci folosesc doar metode de fermecare a credinciosilor pentru ai desparte de SIMPLITATEA ce este in CHRISTOS si le prezinta scenarii apocaliptice infricosatore tulburind mintile celor mai putin stabili emotional.
  Daca evanghelia primita nu aduce pace bucurie si liniste prin Duhul sfint chiar si in mijolocul incercarilor ,nu este evanghelia predicata de PAVEL.
  Dupa roade ai ve=ti cunoaste.
  O viata terorizata de ce se va putea intimpla in viitor nu este produsul evangheliei adevarate.
  Vorba lui EDI:
  “”viata voastra este ascunsa cu Christos in Dumnezeu”
  Sau invers :
  Dumnezeu in isus ,iar ISUS in NOI.
  Christos in voi -NADEZDEA gloriei-.
  Acestea nu sint doar lozinci MISTICE ,ele devin o realitate ce aduce PACE si LINISTE sufletelor noastre obosite de atita “alergare” in goana dupa implinire personala.

 2. stefan& says:

  Numai cinci minute i-au trebuit lui Edi sa puncteze un lucru ce tine de sute de ani. Ce are diferit Edi de restul RASPANDACILOR? Dupa cum spune Emerson – cinci minute de curaj.
  “Un erou nu este diferit fata de un om normal, numai ca este mai curajos cu cinci minute mai mult.” (Ralph Waldo Emerson )

 3. Edi,multumesc lui Dumnezeu ca macar tu ai inteles lucrarea Duhului Sfant in omul duhovnicesc,si o transmiti prin acest mijloc de comunicatie, tuturor celor care vor sa asculte de ADEVAR singurul care ne poate face liberi!Pentru a deveni o noua creatie avem nevoie sa ne nastem de sus din Dumnezeu, prin SAMINTA CUVANT (SAU ISUS HRISTOS) iar DUHUL SFANT este abilitat de Dumnezeu sa conduca aceasta lucrare!In omul firesc -o alta religie-lucreaza duhul lui,duhul omenesc,razvratit impotriva lui Dumnezeu, cu care ne nastem si care priveste in jos la avantajele pamantesti, care nu are perspectiva cererasca .Acestor oameni firesti le este frica de moarte,ei nu si-au rastignit firea pamanteasca,si deci daca ea traieste, isi revendica drepturile de a fi “cineva”in lumea asta ,etc,etc.

 4. Monica Clipa says:

  “Un erou nu este diferit fata de un om normal, numai ca este mai curajos cu cinci minute mai mult.” (Ralph Waldo Emerson )

  Am sa-mi permit sa-l contrazic putin pe Emerson in favoarea lui Edi.Nu cred ca cele 5 min in avans fata de altii,fac din Edi un erou.Vorbind la drept “nechibzuitii” au fost mai curajosi…
  Edi are de partea lui Adevarul…Acesta il face…erou.
  Multumesc.

 5. stefan& says:

  pt. Monica Clipa

  Nu-i faci o favoare lui Edi cad spui ca are de partea lui Adevarul.Un om, o biserica pot sluji Adevarului si asa ei pot fi de partea Adevarului.
  Oricum, in privinta lui Edi, suntem in aceeasi barca.

  PS
  In ce priveste “nechibzuitii” – nu poate fi vorba de curaj, mai potrivit ar fi inconstienta, teribilismul asociate cu furia, mania, impulsul, incumetare. Numai celui chibzuit i se poate asocia curajul alaturat de: temeritate, vitejie, barbatie…
  Multumesc!

 6. mariuss says:

  doresc din inima adresa de mail a domnului edy constantinescu

 7. lia says:

  Si mama mea a fost botezata in cada de baie pe vremea comunista.
  Cum ar fi sa-i spuna acum un pastor ca zeci de ani au fost degeaba si ca trebuie sa se reboteze?
  Ce importanta mai putem acorda botezului daca fiecare poate sa-l schimbe dupa voia lui?

 8. beni plesa says:

  Lia

  Botezul pentru multe organizatii crestine ,inclusiv cea ADVENTA ,este un mijloc de propaganda si de “norma
  “a pastorului local.
  Teoretic in adventism este acceptata ideia ca trebuie sa te rebotezi daca vreme “mai lunga” ai calcat sabatul.
  Eu stiu multi care sint botezati cel putin de doua ori.
  In America crestinii care trec de la penticostali si baptisti la adventism nu l-i se cere sa se reboteze.Se admite ca botezul lor a fost “biblic”
  In Romania nu cred ca inca sa ajuns la aceasta intelegere.
  Aceste sechele sint de pe vremea cind in adventism se credea cu adevarat ca numai ei au “tot adevarul”.Astazi numai teoretic se mai crede acest lucru si de aceea toate concesile si contradictiile ce ajung sa se practice referitor la botez si multe alte lucruri.
  In trecut cel putin adventistii erau consistenti in tragerea de concluzii,astazi au devenit tot mai contradictorii cu ideile lor .
  EX:
  pe vremea cind se chiar credea ca –baptistii si penticostalii sint babilonieni (crestini apostaziati) era imposibil sa treci de la penticostali la adventisti fara sa fi rebotezat.Facea perfect sens–botezul la babilonieni -nu avea nici o valoare.
  Astazi este un ghiveci–uni cer rebotezarea iar alti recunosc ca valid botezul prin cufundare facut de baptisti sau penticostali.
  Nu in mod gratuit unii adventisti cred ca biserica “oficiala”a apostaziat si a devenit si ea BABILON.
  Nu te lasa tulburata de aceste idei si practici pline de confuzie.
  Cu simpatie
  Beni

 9. Beni,ma bucur ca in majoritatea cazurilor dovedesti maturitate spirituala.Nu trebuie sa ne uitam in care “cult” a primit ‘CUVANTUL’ cineva si a crezut,botezandu-se! Esta bine ca L-a primit pe Isus ca Domn in viata lui prin SAMANTA CUVANT care are in ea informatia genetica a lui Dumnezeu si este suficienta pentru a “devora”inima omului facand din ea o noua faptura.Cu dragoste,un alt Beni.

Leave a Reply