[flashvideo width=”520″ height=”380″ filename=”videos/092_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> download high quality video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

Tags: , , , , , , , , , ,

16 Comments on 30 Septembrie 2009 Oxigen cu Edi Constantinescu – Hristosi mincinosi

 1. doris says:

  Foarte bun subiectul ales…
  Saptamana trecuta am urmarit o emisiune la un post de televiziune din Romania unde fusese invitat un tip care pretindea ca este mesia din romania ….si marturisesc sincer ca am fost iritata de prezenta lui .
  Ideea mea era ca daca se mediatizeaza atat oamenii care sunt si asa atat de creduli vor fii indusi in eroare de tot felul de tampenii care se dau la televizor ca sa creasca audienta .
  Poate ca ar fii bine daca la posturi de televiziune s-ar difuza astfel de emisiuni care sa nu mai lase loc de discutie …si sa indrepte omul sa citeasca si chiar sa studieze Biblia …ea fiind singurul ghid .
  Insa ceea ce am inteles in urma acestei emisiuni este ca nu trebuie sa il aparam noi pe Dumnezeu ,EL se stie apara singur …datoria mea ca si crestin este ca si ceilalti sa IL vada pe Hristos traind in viata mea de zi cu zi .

 2. beniamin plesa says:

  Isus spunea “va inselati singuri pentru ca nu cunoasteti scripturile” !!!

  M-am intrebat de multe ori cum se simteau acei “experti ai scripturiior”carora Isus le-a adresat critica respectiva ???
  La fel si noi astazi ,toti sintem experti in a cita versete care sa “dovedeasca “produsul fanteziilor noastre religioase.si fiecare o face mai mult sau mai putin convingator in functie temperamentul sau cunostintele lui.
  Nu ma adresez celor ce au deviza—“eu asa am primit–si de aici eu nu ma schimb “”!
  E trist sa vezi frati ce cu aroganta “spirituala”spun –“eu am tot adevarul,,si nu trebuie sa scimb nimic din ce am crezut acum 40-de ani”

  Ma adresez celor ce vor sa gindeasca si nu-si lasa “mintea “sa doarma cind studiaza scripturile.
  In crestinism sint multe “modele”care au incercat sa inteleaga viitorul prin prisma scripturii ,unele mai bune decit altele.
  Doua insa au dominat gindirea crestina ,si nu fara consecinte sociale in locurile unde traiau acei crestini.
  1—Post -milenism
  2–pre-milenism
  Premilenismul ,pentru cei ce cunosc ce inseamna ,a produs asa numitele “secte apocaliptice”
  care bintuie crestinismul incepind din secolul 16 si cu amploare si mai mare in sec 19.
  Printre primii care sau evidentiat au fost “baptistii”–ei credeau ca “noul ierusalim”va veni pe pamint undeva in Germania si ei sint cei ce vor pregati lumea sa primeasca acest eveniment.
  Pemilenismul –a luat amploare foarte mare in sec 19 –si astfel a inceput sa inlocuiasca in mintea crestinilor -Post-milenismul.
  Astazi majoritate crestinilor sint pre-milenisti in orientarea lor despre viitor .Adica –lumea asta se face tot mai rea ,credinta adevarata este aproate sa dispara,omenirea merge spre distrugere si singura salvare a ei este venirea lui Isus din cer care va omori pe cei rai si va incepe sa domneasca 1000 de ani (in cer sau pe pamint–parerile sint impartite –unde va domni)
  Ultimele 200 de ani a dat nastere la cele maii fanteziste forme de apocalipticism,–
  mormonii,—martorii lui Iehova—baptistii–adventisti de ziua saptea–penticostalism–toate aceste organizatii sint bintuite intr-o forma sau alta de -obsesia–:un sfirsit violent al omenirii iar uni cred ca chiar si planeta pamint va fi distrusa –literal–si dumnezeu va face o alta planeta..
  Toti vorbesc despre un sfirsit iminent care este asa de incapatinat si nu vrea sa vina in ciuda faptului ca majoritatea i-l vede in orce eveniment.Si asa sau nascut “expertii in talmacirea “semnelor timpului”.

  Edi este o “oaza”de speranta in adventismul bintuit de aceasta plaga–Sfirsitul lumii”!!!
  Vorba inteleptului—George—:”Hudston,we have a problem” (noi avem o problema)
  Ceva nu este in regula cu aceasta inrerpretare pre-milenista apocaliptica ,si totdeauna iminenta dar nu se mai intimpla !!!
  Imi vine in minte un “joc”de cind eram copil—:”cineva ascundea un obiect iar cineva trebuia sa descopere obiectul ascuns.Cind erai aproape de obiect toti ziceau—fierbinte—iar cind cautai departe toti ziceu –rece–..Credinta mea este ca in interpretarea Matei cap 24 si apocalipsa multi sint asa de –RECE_ si chiar pe la Polul nord .
  Nu conteaza cite “facultati”de teologie sau altfel ,are cineva—A citii si interpreta biblia “afara din contextul ei” este o plaga ce bintuie crestinismul.si genereaza cele mai absurde “scenarii apocaliptice.

  Pentru inceput as vrea sa cititi urmatoarele versete in contextul lor si incercati sa dati un raspuns coerent !!

  1—matei–cap.10 vers.23 —multi ucenici ai domnului nu vor muri si vor vedea “venirea LUI”
  2–matei–cap.16 vers.28 -unii din cei ce-l ascultau nu vor muri pina cind Fiul vine
  3–matei–cap.24 vers.34 -generatia la care vorbea Isus nu va trece pina cind va veni EL
  4–evrei cap.10 vers.37 -inca putina ,FOARTE putina vreme si “cel ce vene va veni si nu va
  zabovi”

  Ce inseamna “fiul va venii in imparatia sa” sau va veni in “gloria Tatalui” ,care este intelesul corect la aceste expresii ,folosite de Isus ???
  Toate aceste expresi au in ele elementul TIMP determinat si acest timp era pe vremea Apostolilor si nu al nostru.
  Eu cred ca trebuie sa reevaluam definitiile populare de astazi si sa intelegem ce a inteles Isus prin aceste expresii !!

  Cu respect Beni

 3. mediaX says:

  @roland si pentru cei care inca n-au aflat de mica apocalipsa din atlanta.
  http://www.intercer.net/newstext.php?id=6142

  Psihoza numita “ Atlanta ”

  Este foarte posibil ca si dumneavoastra, cititorii acestor randuri sa fi auzit deja stirea senzationala: Atlanta va distrusa luni 22 septembrie anul curent.
  Totul a inceput cu marturia unei perechi tinere, membri ai bisericii unde este si subsemnatul membru, Atlanta North. In seara unei zile de Sabat in luna mai ei si-au prezentat experianta personala cu Dumnezeu, cu concluzia ca ei au inteles, ar fi bine sa se mute din Atlanta; casa lor se va vinde la trei zile dupa ce va fi pusa in vanzare, si ca in curand se va intampla ceva catastrofic in Atlanta; au accentuat ca NU au un mesaj DE NICI UN FEL din partea lui Dumnezeu pentru nimeni, si ca tot ce au prezentat, este experienta lor si ei cred ca are relevanta numai pentru ei. La scurt timp s-au si mutat in statul Indiana , unde sotul a acceptat un alt job in cadrul aceleiasi companii. Casa nu s-a vandut in trei zile de la data listarii de vanzarii, dar au incheiat contractul la trei zile dupa ce acesta a fost finalizat. Prezentarea, in format video, dupa ce initial a fost postata pe website-ul bisericii, a fost stearsa din cauza controverselor create; daca nu ma insel insa mai exista pe un alt website care a preluat-o.

  In lunile care au urmat, pastorul misionar David Gates, un nume care nu mai necesita o prezentare in Romania, a prezentat o scurta serie de predici (The approaching storm, in traducere, Furtuna care se apropie) in care sustine ca economia SUA va da faliment in luna septembrie sau cel tarziu la inceputul lui 2009, si guvernul va decreta starea de urgenta. Mesajul, intr-o versiune initial prezentata la Collegedale , Tennessee , a fost initial postat pe audioverse.org, retrasa mai apoi tot din cauza controverselor, vezi http://www.audioverse.org/disp.....chingStorm. Eu am o copie descarcata de pe audioverse.org inainte sa fi fost stearsa – daca exista interes printre cei care inteleg limba engleza, pot incarca predica pe website-ul meu personal.

  Cu doua sau trei saptamani in urma, tot biserica mentionata la inceput, Atlanta North, a fost vizitata de un evanghelist pe nume Alden Ho (chinez de origine), care a tinut o serie de prezentari in cursul zilei. Mesajul lui central a fost ca adventistii trebuie sa paraseasca marile orase, sa traiasca o viata independenta de civizatie, fara curent electric (sau curent produs local), si ca ar fi bine sa ne construim cate o casa la munte unde sa ne retragem cand incepe persecutia. Ca rezultat al unor calcule complicate bazate atat pe vechiul cat si pe noul testament, Alden Ho a mai spus ca sfarsitul planetei noastre va avea loc in perioada 2006-2012. Prezentarile nu vor putea fi incarcate pe website-ul bisericii intrucat se pare ca atat pastorul local, cat si conferinta sunt impotriva. Multi membri ai celor doua biserici romane au fost prezenti la Atlanta North in acel sabat, puteti obtine mai multe detalii de la ei.

  Printre romanii de aici din Atlanta circula un “document” cu o descriere detaliata a ceeace urmeaza sa suferim noi adventistii in perioada in care incepe persecutia. Informatiile sunt bazate pe “surse sigure” cum ar fi doctorul unui prieten, oameni bogati care isi scot banii din banca, ofiteri FBI, CIA, etc. Cica exista liste rosii cu numele celor ce vor fi executati imediat, liste albastre cu cei care urmeaza sa fie omorati in decurs de sase saptamani. Partea cea mai senzationala este ca ordinele vor fe indeplinite de cei 300.000 de soldati rusi stationati pe teritoriul Statelor Unite! Se merge pana la detalii precizand culoarea masinilor care vor ridica pe cei de pe lista, tipul helicopterului si al avionului cu care vor fi transportati, etc. Pentru cei interesati sa citeasca cat de productiva poata fi fantezia unora care nu au nimic mai important de facut decat sa prolifereze panica iehovista, am sapte pagini in format jpeg (nu stiu de exitenta unei versiuni text) “………………..

  sunt curios sa stiu cati dintre ei au fost executati pentru ca daca au crezut asa ceva, atunci ar fi pacat sa tina umbra pamantului.

 4. mani says:

  Beni,vrei sa fii mai clar?Ce

 5. mani says:

  ce vrei sa spui cu,,toate aceste expresii au in ele elementul timp determinat,care este timpul apostolilor,nu al nostru”?in opinia ta aceste promisiuni s-au implinit deja sau au fost doar praf in ochii ignorantilor?Ca nu traim intr-o lume fara pacat este mai mult decat evident,iar promisiunea lui Dumnezeu e ca va instaura o lume in care,,va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi…”Eu nu am cunostintele tale,dar am invatat sa-l cred pe Dumnezeu pe cuvant.In imprejurari dificile am revendicat implinirea fagaduintei Sale in viata mea,iar rezultatul a fost extraordinar.Raspunsul Sau la rugaciunile mele a fost atat de precis si personalizat,ca nimeni niciodata nu-mi va rapi increderea firma ca Dumnezeu va implini tot ce a promis.Cu tot respectul meu,cred ca te preocupi prea mult incercand sa-ti explici chiar si lucruri pe care Tatal si le-a pastrat pentru El lasand prea putin loc credintei. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste fixarea de date pentru revenirea Domnului.Pe langa faptul ca fiecare data ce trece fara ca Domnul sa vina oboseste,concentreaza atentia noastra in evenimente si nu in Dumnezeu si relatia personala cu EL.Deci:credulitatii-NU,credintei-DA.

 6. Daniel says:

  Cine esti dumneata domnule Beniamin Plesa? Cine sunt fratii dumitale? Unde vrei sa ne duci?
  Nici nu este nevoie ca cineva sa fie prea perspicace pentru a-si da seama ca dumneata nu ai venit pe acest site ca sa dezbati subiectul propus de Edi, ci pentru a dezbate sigurul subiect care te preocupa: demolarea pilonilor doctrinari ai adventismului. Aproape ca ne-ai obisnuit cu aceste atacuri dirijate fie impotriva vre-unei doctrine specific adventiste, fie impotriva lucrarii si persoanei lui Ellen G. White. Orice subiect este o ocazie excelenta pentru a manji imaginea bisericii acesteia, nu-i asa?
  De ce sa vorbim doar despre sectele crestine apocaliptice si sa nu luam in considerare crestinismul insusi? Ca doar si crestinismul s-a nascut tot ca o secta in urma framantarilor “implinirii vremii” care bulversa societatea iudaica a primului secol… Este foarte simplu sa-l amesteci printre toate pretentiile de a fi Mesia a multora dintre pretendentii la acest titlu din acea vreme…
  Cu ce impieteaza miscarea adventa frumusetea si unicitatea mesajului crestin de nu merita decat epitete pe care dumneavoastra i le asociati? V-ati luat obiceiul sa aratati cu degetul toate extremele bisericii noastre. Ce ar fi sa ne ocupam si de cele ale zonei crestine in care va circumscrieti dumneavoastra in momentul de fata?
  Poate ca putem vorbi de crestini care fac un hristos din doctrina bisericii adventiste, din cele 10 porunci, din aparteneta la aceasta biserica, din atasamentul lipsit de spirit critic fata de lucrarea lui Ellen White, si multe altele, dar cu ce se deosebesc extremele bisericii mele de cele ale zonei crestine din care dumneavoastra faceti parte? Considerati ca stati atat de bine de ne dati lectii? Considerati ca este o lucrare de apostolat demna de cineva cum sunteti dumneavoastra? Ce ar fi sa lasam lucrarea de judecata a bisericii acesteia pe seama Aceluia care este in drept sa o faca?
  Va invit in mod politicos sa ramaneti pe cat posibil in termenii temei propuse si sa ne scutiti de vesnica “liturghie” a “vestii celei bune” ca adventistii sunt niste sectanti apocaliptici.

 7. maria says:

  Nu orice zvon sau intamplare majora inseamna un posibil sfarsit, insa,trebuie sa tinem cont de ce se intampla cu acest pamant.Chiar Isus ne-a indemnat de ne uitam la transformarile petrecute pe acest pamant si atunci vom stii ca vremea sfarsitului e aproape.Sunt multi care fac tot felul de scenarii ,insa scenariul e unul singur, cel stiut de Dumnezeu.Si daca Dumnezeu a spus ca pamantul va arde, asa se va intampla.Cati din Israelul vremii Lui Mesia L-au cunoscut pe EL , Mantuitorul lumii? Au avut profetiile si au trecut peste ele.Nu inseamna ca trebuie sa facem tot felul de scenarii, insa trebuie sa tinem cont de ceea ce se intampla in lume.Intelegerea timpului in care traim depinde de noi si de raportarea noastra la studiul bibliei alaturi de credinta nestramutata in Isus ,Mantuitorul nostru Cel care va veni pe norii cerului pentru a ne lua la El.

 8. beniamin plesa says:

  Daniel ,
  Observatiile mele sint pe deplin adevarate si se pare ca si tu sti acest lucru cind afirmi ce ai spus mai sus :
  “””Poate ca putem vorbi de crestini care fac un hristos din doctrina bisericii adventiste, din cele 10 porunci, din aparteneta la aceasta biserica, din atasamentul lipsit de spirit critic fata de lucrarea lui Ellen White, si multe altele, dar cu ce se deosebesc extremele bisericii mele de cele ale zonei crestine din care dumneavoastra faceti parte? “”
  Aberatii sint in orce denominatiune si nici una nu este scutita de extremism doctrinar.
  Nu stiu de ce nu te iei de Edi –el face acelasi lucru–:incearca sa curete biserica adventa de “mitologie”si credinte aberante originate si transmise prin asa zisul “spirit profetic”al Elenei White

  Inteleg foarte bine “revolta ‘ta ,dar ar fi mult mai bine sa-mi arati –unde gresesc sau descriu destorsionat “doctrinele sectante ale adventismului traditional (conservativ) !!!
  Te rog nu lua ca o ofensa ce spun—pentru ca sint sigur –comentariile mele sint pentru cei ce gindesc si vor sa cunoasca in mod real EVANGHELIA ,ca razele de lumina ce vin din cuvintul lui Dumnezeu.
  Poate este o surpriza pentru tine—dar ,iubesc si imi pasa de adevaratii crestini adventisti ce sint dusi in eroare si nu pot avea “bucuria mintuirii” datorita fundatiei subrede pe care a fost pus adventismul.
  Eu nu atac pe nimeni prin comentariile mele!!! Daca vrei demonstreaza-mi ca ce am zis este altfel si iti voi multumii din toata inima.

  Si acum vestea cea buna—daca nu sinteti din categoria celor pe care i-ati descris mai sus ,adica nu fac din “sabat si denominatiune”un Christos–da-ti slava lui Dumnezeu si ajutati si pe altii sa inteleaga adevarata evanghelie si nu LEGALISMUL in forma cea mai cruda asa cum a fost prezentat de fondatorii adventismului.
  Daca sinteti de acord si stiti ca este adevarat ce spun eu,—sincer ,nu inteleg atitudinea iritata a comentariului D-voastra !!!

  Ps –adventistii nu poseda “monopolul”cind e vorba de –aberatii apocaliptice–crestinismul este plin de “apocaliptici”uni mai piosi decit altii.,si la asta sintem amindoi de acord.

  Cu tot respectul si simpatie Beni

 9. Danut Tanase says:

  “ASTAZI daca auziti glasul Lui nu va impietriti inimile…”
  Stim noi daca vom apuca sau nu acele vremuri de stramtorare ? Nu !
  Stim noi lungimea sau scurtimea zilelor noastre ? Nu !
  Ceea ce avem cu sigurantra este doar ASTAZI.
  Atunci hai sa ne bucuram de fiecare zi pe care ne-o ofera Dumnezeu, si daca 10.000 vor cadea in dreapta noastra, noi sa stam linistiti si fericiti in mana Domnului.
  Am uitat asa de usor cum dormea Domnul pe marea in furtuna ?
  De ce era asa de linistit ? Pentru ca se stia in mana Tatalui, acesta era motivul linistii Sale.
  Cum noi suntem acum in mana lui Hristos, trebuie sa avem acelasi comportament.
  Nici apostolii nu au luat-o la goana imediat ce au cazut zidurile inchisorii in care erau detinuti, ci au stat linistiti pe loc, stiindu-se in siguranta in mana lui Isus, Domnul lor.
  Asta trebuie sa fie si starea noastra.
  Bucurati-va de fiecare clipa, nu avem a ne teme de nimic. Ce trebuie sa se intample se va intampla, ei si ?
  “Indrazniti, EU am biruit lumea ! Daca EU sunt cu voi, cine poate fi impotriva voastra ?”

  Cu respect,

 10. ungurul says:

  nu va dati seama ca ,va “certati” degeaba!!!???

 11. jugarean rob al Domnului Isus says:

  Fratilor Beni si Danut
  Multumesc Domnului ca existati! Alaturi de Edi sunteti o binecuvantare pentru mine!
  Cu ajutorul Bibliei si al vostru cresc si cu fiecare zi ca aceasta ma simt mai aproape de Domnul Isus!
  Am citit deja o treime din Coran si ma simt in 1001 de nopti! Nu trag concluzii decat dupa ce termin de citit!
  Cu dragoste…

 12. Daca nu ar exista in biserica frati precum Edi, tembelisme precum cele din Atlanta ar avea loc si in Romania unde fratii sunt asa de spalati la creier incat reactioneaza ca si fratele Daniel. Iti este si mila cand ii vezi atat de chinuiti si inversunati!
  Cu dragoste…

 13. Daniel says:

  Domnule Jugarean,
  Nu stiu cine esti. Interventia dumitale ma jigneste. Termenul spalat pe creer pe care-l folosesti in dreptul meu spune mai mult despre dumneata decat despre mine. Nu cred ca ai vre-o baza morala sau vre-o acreditare stiintifica pentru a emite judecati de valoare sau a pune diagnostice psihiatrice. Spor la citit Coranul. Apropos, Mahomed a avut o sotie de numai 6 anisori, la 9 ani a consumat primul act conjugal.

 14. Danut Tanase says:

  Fratiorule Jugarean,

  te asigur ca si reciproca este adevarata.
  De cand sunt pe acest site am crescut foarte mult.
  Am invatat cate ceva chiar si de la cei care ma contesta sau ma “injura”.
  Ceea ce se intampla la aceste emisiuni, OX, O&P si CRONICI, este mai tare decat orice biserica.
  De ce ? Pentru ca oamenii isi expun parerile destul de liber, nu mai au teama de cei din jur si nici restrictiile sistemului sau organizatiei din care fac parte, egal care sunt acestea. Poate fi orice biserica sau organizatie.
  Evanghelia Vesnica va straluci din ce in ce mai puternic in fata locuitorilor pamantului.
  Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, va fi inaltat pentru ultima oara in fata unui omeniri care se apropie de final, pentru a renaste mai buna si mai dreapta, mai fericita si mai bucuroasa, mai bogata si mai sanatoasa.

  Cu respect si multa dragoste pentru TOTI,

 15. Danut Tanase says:

  Fratiorule Jugarean,

  te asigur ca si reciproca este adevarata si valabila.
  De cand sunt pe acest site, si eu am crescut foarte mult.
  Am invatat cate ceva chiar si de la cei care ma contesta sau ma “injura”.
  Ceea ce se intampla la aceste emisiuni, OX, O&P si CRONICI, este mai tare decat ce se intampla in orice biserica AZS.
  Numai la vechiul Dynamis mai era asa ceva. De aceea a si trebuit sa fie trepanat.
  Aici, oamenii isi expun parerile destul de liber, nu mai au teama de ce vor spune sau ce reactii vor avea cei din jur, si nici de restrictiile sistemului sau organizatiei din care fac parte. Egal care sunt acestea. Poate fi orice biserica sau organizatie.
  Evanghelia Vesnica va straluci din ce in ce mai puternic in fata locuitorilor pamantului.
  Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, va fi inaltat pentru ultima oara in fata unui omeniri care se apropie de final, pentru a renaste mai buna si mai dreapta, mai fericita si mai bucuroasa, mai bogata si mai sanatoasa, mai plina de iubire.

  Cu respect si multa dragoste, pentru TOTI,

 16. domnule edy constantinescu e prima data cand va scriu si cand aud de dumneavoastra am f putine informatii referitor la activitatea dumneavoastra si pe ce teritoriu se extinde vad ca emisiunile dvs. au scop umanitar si religios dar si educativ in acelasi timp daca ar lua cineva activitatile dvs dealungul anilor si le-ar analiza nu stiu care ar fi concluzia pt ca abia acum am auzit de dvs. nu stiu daca cineva a folosit adresa mea de email si a comunicat cu dvs eu gresinger silvia in nici un caz.va urez succes in activitatile dvs umanitare

Leave a Reply