[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/299_oxigen_viata_de_credinta.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

2 Comments on 299. Viata de credinta

  1. florin says:

    Domnule Edi, sunt un ortodox din Bucuresti,care de vreo 1,5 ani te ascult cu placere(asa ca nu mai sunt nimic , nici ortodox,nici adventist insa acum ascult tot ce imi iese in cale , fiind eliberat de problema apartenentei dogmatice).Pot sa spun ca prin dumneata ,m-i sa aratat si mie Isus.Inteleg ca noi mai tinem legea(atat cat poate omul tine legea) , tocmai pentru ca Isus a ales sa fie rastignit in locul nostru,tinand pe deplin legea.Asa ca noua ne-a fost daruita viata, iar noi suntem chemati sa hotaram daca primim sau nu primim.Cum aratam ca primim? Pai incercand sa facem voia Lui.De ce? Pai tocmai pentru ca primim.Cine nu isi pune viata in randuiala, arata ca nu primeste, iar cine incearca sa se reformeze(macar ca intelegerea si puterea vine de la Isus) ca si caracter ,acela arata ca crede.Altfel cum se poate vedea practic credinta in Hristos?La ce iar folosi unui om faptul ca el a fost mantuit inainte chiar de a se naste, daca in omul acela poftele stricacioase vor gasi nestingherite un cuib primitor.Si asta nu doar pana in clipa revelatiei, ci si dincolo de ea.Am fi mantuiti(vindecati) de sub robia firii pamantesti,dar noi alegem sa ramanem sub robia pacatului.La ce folos ca eu pot sa nu mai mint,fur ,ucid, curvesc, daca eu aleg sa fac mai departe tot asa? Dar daca aleg sa infrunt minciuna, furtul, indvidia, curvia, cu credinta vie ca Isus este cu mine (iar daca Isus este cu noi , atunci cine mai poate fi impotriva?) atunci a cui este izbanda? A mea nu poate fi ,ca stiu ca singur nu pot nimic.Daca puteam ceva singur, nu mai credeam ca am nevoie de Isus.
    In concluzie, cine primeste “invitatia la nunta”, imbraca haina de nunta(pe care o primeste tot in dar , adica nu prin truda lui 100%), iar cine nu accepta “haina”(adica nu este maleabil pentru restaurarea caracterului sau ) acela va fi lasat pe dinafara , dupa voia lui . Insa, va fi mirare mare, caci ei nu neaparat constient refuza mantuirea.Majoritatea crestinilor stiu ca trebuie “haina de nunta”, insa sunt dispusi sa aloce resurse limitate (5%, 10%,sau chiar 90%, insa destul de rar 100% din tot ceea ce sunt ei ).Isus sa dat 100% si cere sa i se dea 100%.Altfel noi suntem ca niste copii care ne jucam de-a credinta.Jocul este cum sa dai cat mai putin (din timpul tau, din banii tai, din orgoliul tau, din angajamentul tau) si totusi sa ajungi la “nunta”. Noi asa suntem zi de zi , incercam sa obtinem maxim dar sa oferim la minim.Adica sa ai salariul cat mai mare , dar sa nu fie o munca prea grea,sau sa cumperi lucruri care par scumpe, insa sa coste putin, etc.
    Sa dai 100% inseamna sa pierzi pozitia din lume, pentru ca esti marginalizat, insa te nasti intr-o realitate noua in care intelegi mai bine inclusiv ceea ce esti tu si ce poti deveni in scurt timp.Indiferent ce pierzi in lumea de azi,nu poate fi pus alaturi de reluarea relatiei cu Dumnezeul tau cu care peste putin timp te vei vedea in sfarsit si fata catre fata.Ce isi poate cineva dori mai mult decat atat?

  2. simona says:

    Comentariul dumneavoastra a explicat tot ceea ce eu nu as fi putut explica mai bine. Vointa lui Dumnezeu si planul Sau de mantuire pentru noi este acesta!

Leave a Reply