[flashvideo width=”400″ height=”300″ filename=”videos/054_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> download high quality video <<
Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

26 Comments on 29 Mai 2008 – “Oxigen” cu Edi Constantinescu – Israelul Escatologic

 1. Stefan &....... says:

  Multumim pentru hrana spirituala bogata!
  (Inregistrarile din 28 si 29 nu pot fi descarcate MP3.)

 2. Stefan &....... says:

  Lucrul care m-a atras cel mai mult la Dumnezeu, pe cand eram ateu, a fost BUNUL SIMT. Multumesc pentru prezentarea de astazi care mi-a adus aminte de minunatele momente traite acum 13– 14 ani. Prin acelasi vas Dumnezeu lucreaza si acum folosind logica sa de neconfundat: simpla, curata si directa. Daca Dumnezeu cladeste caractere El le si imbraca in haina BUNULUI SIMT.
  Poate prin ceea ce scriu, am scris si voi mai scrie va par a fi un sentimental sau un visator. Faptele mele, din primii 40 de ani de viata, prezinta un om ce nu s-a dat in laturi de la nimic, un om ce a incalcat toata Legea si si-a satisfacut toate poftele carnii. Singurul lucru care m-a stopat si pus in genunchi a fost Imparatul Modestiei si Bunului Simt.
  Vad prezentarea de astazi ca o invitatie la modestie si bun simt.

 3. Danut Tanase says:

  Super !

  Evangelia Vesnica = Vechiul Testament + Noul Testament, asa este !

  NICIODATA nu a fost altfel !

  ” Scripturile marturisesc despre Mine (Isus Hristos).”

  Cu respect,

 4. Andreea says:

  Dumnezeu sa va binecuvanteze, impreuna cu familia, pentru lucrarea pe care o faceti.

 5. Daniel says:

  Draga Edi,
  Ma bucur ca ai abordat problematica Zilei Ispasirii ca semnificatie si consecinte pentru cei credinciosi. Este un subiect rar abordat de oamenii Evangheliei, desi, in mod curios, aceasta este cea mai buna veste din toata Evanghelia. Ce este oare mai imbucurator decat sa stim ca traim moment solemn al iminentei iesirii Marelui nostru Preot din Sanctuarul ceresc, purtand cu Sine rezolutia finala si avand mandatul de executare a acestieia.
  Ma mai bucur, totodata, ca am avut posibilitatea sa aud perspectivele pe care tu le vezi pentru miscarea crestina (intoarcere la Evanghelia Vechiului Testament pentru a o intelege pe cea a Noului Testament, reforma marii miscari crestine, reinvierea credintei printre evrei, cernerea, etc). Ce pacat ca nu ati reusit, tu si Ionica, sa spuneti acest lucru si in emisiunea lui Marius Stanescu cu titlul “Viitorul Crestinismului”… Insa mai bine mai tarziu decat niciodata.
  Totusi am sentimentul ca trecem repede peste un subiect sensibil si cu o profunda lectie pentru crestini – Caderea lui Israel ca tragedie a sa si ca tragedie pentru Dumnezeu. Stiu ca studiul in sine al acestei epistole catre Romani impune o cadenta alerta si abordarea telegrafica a ideilor, insa cred ca suntem pe cale sa scapam ceva prea important ca sa fie trecut cu vedere, anume o lectie durerosa primita de fratii nostrii evrei. Ai punctat bine afirmatiile lui Pavel cu privire la faptul ca israelitii reprezinta ramurile firesti, care ar putea fi cu usurinta altoite (spre deosebire de noi, neamurile), iar daca ei au suferit o tragedie datorita unei alegeri nefericite, care a avut niste consecinte groaznice pentru ei, cine ne poate garanta ca noi am fi scutiti de asta in cazul in care am face aceeasi gresala?
  Citesc o carte despre istoria unui baiat evreu din Belgia anilor cotropirii naziste, singurul supravietuitor din familia sa (de fapt si tatal sau “scapase”, dar dupa razboi a murit de inima rea, saracul). Cartea te infioara prin stilul direct si simplu, prin forta descriptiva a catorva detalii marunte, lasate parca in treacat, dar care vorbesc mai elocvent decat mii de pagini. Ce tragedie uriasa! Cat sange si ce macel, domnule… Sunt oameni ca si noi, iar daca ei, care au ceva antecedente de umblare alaturi de Dumnezeu in istoria lor, au patit aceasta, ce se va alege oare de restul?
  De asta-ti spuneam ca trecem cam repede peste pasajul acesta. Rezonantele sun mult prea ample peste rastimpul celor doua mii de ani de pribegie si de prigoana suferita de ei, ca sa nu ne ocupam putin de problema asta, macar ca o pilda pentru ce ne-ar putea astepta pe toti daca le urmam calea, ca doar nu suntem mai privilegiati decat ei. Cat de simplu au putut sa piarda toate privilegiile si sa li se intample atatea grozavii! Dumnezeu sa se indure de ei. si sa le deschida ochii. Lor si noua, deopotriva.
  Sa ai zile fericite.

 6. Stefan &....... says:

  Daniel, de ce nu-i dai si note lui Edi pentru prestatie? Oricum iti multumim c-ai fost destul de ingaduitor cu el. (Apropos de modestie si bun simt.)

 7. IO.V says:

  ESTI CRESTIN ?

  Cunoastem multe dinScriptura
  Si zilnic tot mereu citim
  Dar sufletul e plin de ura
  Poti spune-atunci…..ca esti crestin?

  Vestesti la altii calea sfanta,
  Locasul cel fara suspin;
  Dar grijile te tot framanta-
  Cand schiopatezi…..mai esti crestin?

  Vorbesti la toti de bunatate
  Durerea insa n-o alini,
  Esti inca plin de rautate-
  Si cand barfesti …..mai esti crestin?

  Primesti din mana CELUI TARE
  Puteri sa biruiesti din plin
  Si totusi,lupta cand e mare,
  Dai inapoi-mai esti crestin?

  Iubite frate,asculta-acuma,
  Primeste Harul Lui divin-
  Fii rob,supus si treaz intr-una,
  Si-apoi vei fi un bun crestin!!

  Autor:Ionel M.Maruntelu

  VA DORESC TUTUROR UN SABAT FERICIT SI LINISTIT

  IMPREUNA CU DOMNUL SABATULUI !!!!

 8. liviu a says:

  George, ce faci tata? Pe unde te-ai ascuns? Pai cum … pleci asa din gasca noastra de nebuni?

  “Hai la prada, sai la jaf” .. imi povestea odata F. Laiu ca se va traduce Isaia 8:1 .. fa-te incoa…cu danut, cu rahav, cu daniel, cu beni, cu iov, cu nea doctoru … o sa iti amintesti cu drag peste vreo 50 de ani citind capdeoperele

  Atata tsunami putem noi?

 9. george says:

  Liviu, ma ascund de mine… in mijlocul multimii. Dar unde sa ma duc, unde sa fug???
  Nu fac deloc bine… iata ce fac eu. Nebuni? Daca voi sunteti nebuni, atunci eu ce mai sunt? Presul de la usa… ceva de jos rau de tot…
  Tsunami??? Din partea cui? Pentru ce? Hmmmm… (ma fac ca nu inteleg)
  Si as putea sa-ti raspund: prietene, ce am a face eu cu tine ? Nu mi-a venit inca ceasul. ceasul sa fiu judecat si trimis la moarte definitiva.
  Nu astept nimic… nu vreau sa fac nimic de la mine… si nu datorez nimanui nimic… in afara de Isus. Si vreau sa mor repede, de tanar. Nu vreau sa traiesc inca 50 de ani intr-o astfel de lume, nu vreau sa mai fiu eu, acelasi si acelasi eu… Pentru ca ma destest!
  “Cum as vrea sa fiu?
  Asa cum m-ar vrea oamenii pe care eu ii admir….
  Locul unde as vrea eu sa traiesc?
  Unde iubirea ar fi intotdeauna impartasita…
  Ce urasc mai mult?
  Raul din mine…
  Cum as vrea sa mor?
  Mai bun si iubit!”

  Ma intreb totusi de ce continui sa intru aici? Ramane un paradox pentru mine.
  Spun una si fac alta… cred una si traiesc altfel… Nici asa, nici asa. Ma urasc!
  Esti crestin, ma George? Nuuuuu! Baga-ti bine in cap! Nu ai dreptul sa spui asta, nebunule! Sunt unul care L-a ucis pe Isus crezand asta. Si asta nu vreau s-o uit! Nu merit nimic bun. Daca e sa merit ceva, atunci aceea e moartea. Si pentru asta cred ca judecata si verdictul sunt corecte. Am nevoie sa aud injuraturi si jigniri la adresa mea!
  Oh, George… pana cand vei continua sa intorci spatele Celui mai bun prieten al tau?????
  Trezeste-te odata din starea asta! Pentru ce vrei sa mori????? Spui ca-L iubesti??? Sa nu te mai aud vreodata ca mai spui asta… fara sa vad sacrificiu de sine! Lasule! Spui mereu ca esti liber sa alegi… Atunci alege odata!!! Iata ca ti se lasa casa pustie…

 10. beniamin plesa says:

  pentru DR–Ligriv !!
  Este sabat ,zi frumoasa si binecuvintata ,si cred ca cu totii ne bucuram de
  odihna trupului dar nu si a mintii,–asa cum spunea EDI undeva—“noi nu trebuie sa lasam mintea in parcare cind studiem cuvintul lui Dumnezeu.””
  Virgil draga ,am citit cu atentie explicatiile la “”judecata de cercetare “”–“”timpul sigilarii””–si celalalte
  idei din explicatiile zilei de -27- MAI .Si asa cum ai zis ,aceste lucruri sint foarte complexe ,si i-a mult timp de studiu pentru a fii intelese.
  Multumesc de amabilitatea si straduinta de a incerca sa scoti la lumina , si sa explici ceva ce nimeni nu poate .explica in mod coherent si logic (fara sa mai pomenim –biblia–)
  Cunosc foarte bine acest concept –Dumnezeu trebuie sa se indrptateasca inaintea universului
  necazut ,–sau : dumnezeu a facut apel .mii de ani –catre diavol sa se intoarca sa se pocaiasca
  si i-l va primii inapoi si aceasta invitatie a fost valabila pina la “cruce” ,cind a fost aruncat din cer pe pamint Apoc 12-9. si a inceput un razboi impotriva “ramasitei” care tine de vreo 2000 de ani si nu se mai gata.
  VIRGIL–Acest scenariu este de domeniul “stintifico-fantastic” sau mai bine zis numai “fantastic””pentru ca nu este nimic stiintific aici. si nici biblic .Toate aceste idei au inceput acum 150 de ani in mintea unor oameni sinceri dar complect dusi in eroare in dorinta lor de a iesi cu fata curata in urma marii desamagiri din 1844.
  AM verificat explcatiile tale despre sigilare si desavirsire in documentele scrise de ellena white
  si pionerii adventismului .dar nu am gasit nicaieri ,ca ei intelegeau ceea ce tu intelegi.
  Exemplu :–1–in 1911 –ellena spunea ca “sigilul v-a fii pus numai pe aceea care au trecut asa numitul “test final” ,adica au stat ferm de partea “sabatului” si nu au primit “semnul fiarei”
  Deci in anul 1911 sigilarea era inca in viitor ,dupa inceperea “secretului duminical””
  (ellen white–marea lupta pagina 605)
  Incurcatura apare cind verificam aceasta idee inspirata cu o alta idee inspirata scrisa vreo 60 de ani mai devreme.
  1849—In cartea —“Pentru cei ce primesc sigilul viului Dumnezeu-“- Ellena White “tot prin inspiratie divina ” scria :Timpul sigilului este foarte scurt si foarte curind se v-a termina””
  Tot prin revelatie a aflat ca Isus v-a iesi din sanctuar si ei vor fii fara mijlocitor ,
  1851 EGW spunea—ce altii au invatat in multi ani,,cei prezenti atunci mai aveau doar citeva luni pina la venirea lui Isus.si trebuiau sa invete foarte repede.deoarece timpul nu era de partea lor. 150–de ani au trecut ,si aceste viziuni n-au murit !!Parca i-l aud pe DAVID GATES “pilotul misionar” reluind aceleasi fraze ,dar in contextul anilor 2000s. Acum vreo doi ani spunea atit de convins ,—“din surse sigure “decretul duminical” este chiar la usa ,si nu mai pot zice ani ci doar numai citeva luni “””
  La una din bisericile din atlanta -ga -usa-speria oamenii cu aceasta venire a lui Isus doar in citeva luni.Spunea oamenilor sa mearga la banca ,sa imprumute bani in contul casei ,si sa dea acesti bani “misiuni” (adica lui).ca si asa domnul vine in curind si ei nu mai trebuie sa inapoieze banii la banca ,Iar cei ce fac asa vor primii “aprobarea” Domnului la venirea lui .
  Am citit undeva ca vrea sa pacaleasca si pe adventistii din Rominia ,cerindu-le bani sa infiinteze
  o statie de televiziune ,care sa propage aceste idei .(Doamne ai mila de romani !!)
  Deci –Virgil-daca sigilarea a inceput in anii 1840s si era aproape pe terminate , iar ellena W chiar dadea anumite nume de oameni sigilati(vezi situatia sorei Hastings care a murit inainte de 1850s ,iar EGW spunea ca “a vazut” de la domnul –“toti cei adormiti in timpul soliei ingerului al treilea au fost “sigilati”si fac parte din 144000.)
  Citind aceste rapoarte de la EGW se pare ca sigilarea s-a oprit cind era aproape pe terminate
  iar in anul 1911 cind s-a publicat o noua editie a cartii –Marea lupta– subiectul “SIGILARII” a fost
  proiectat in viitor .dupa darea “decretului duminical”.
  Foarte incurcate aceste “revelatii”ale Ellenei White –da !-ai dreptate un an nu ajunge sa armonizezi aceste “revelatii” ,si ma tot intreb —oare ce “inger” a calauzit-o pe aceasta “profeteasa”??? Eu stiu ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu al confuziei sau sa se tot schimbe de la un an la altul .(sigileaza , este aproape pe terminate ,, se opreste de a mai sigila ,,–
  promite ca v-a incepe foarte curind si din nou aceasta sigilare —mai trece vreo 100 de ani sintem in 2008 si decretul tot nu vine,,deci inca –nu sintem sigilati !!
  Vezi –,Virgil cit de deosebita este interpretarea ta de a profetului pe care “zici”ca o urmezi !!!
  TU zici (scuza-mi intimitatea ,dar i-ti scriu ca unui frate in credinta) ca “sigilarea Dumnezeu o face in toate secolele ,si apartine fiecarui crestin , Da !! este adevarat si biblia spune ca acest sigiliu este –DUHUL SFINT__Daca cineva are Duhul lui isus ,,este sigilat de dumnezeu pentru vesnicie.
  A trecut –“din moarte la “VIATA” si nu mai merge la “JUDECATA”
  Eu aleg sa cred pe Isus si nu explicatiile ELLENEI W. care si asa sint totdeauna in contradictie cu intelesul clar al scripturii. Eu personal citesc foaret mult “spiritul profetc”–EGW–,are multe
  explicatii inaltatoare ,incurajatore,si bune de aplicat in anumite situatii ,dar cind trec la capitolul
  escatologie ,trebuie sa o ignori complect (explicatiile ei devin contradictorii si nu te mai poti baza pe ele)
  Nu face din EGW o autoritate spirituala !!DACA crezi ca esti protestant ,,ramai la
  :SOLA SCRIPTURA –si vei traii hranindu-te cu fiecare cuvint ce vine din scriptura !!!
  Da !! ai dreptate —trebuie sa ne rugam si sa studiem ,si iar –sa studiem si sa ne rugam ,!!!
  Orce vlastar pe care Domnul nu l-a semanat ,–v-a fi scos–daca nu ne impotrivim Duhului Sfint ,
  Avem acest DUH SFINT care sa ne calauzeasca in lucrurile importante ale vietii,—adica sa auzim ,chemarea Tatalui,,sa intelegem necesitatea lui Isus in viata noastra,,sa avem siguranta ca sintem ai LUI si asta nu pentru ca avem vreun merit ,,si cind clipa plecarii se apropie sa putem spune cum a zis Stefan —“Doamne Isuse primeste Spiritul meu !!
  EDI ,bine l-e mai zice citeodata –“crestinii nu trebuie sa traiasca cu frica de moarte:””
  Dar sa realizam acest lucru,–trebuie neaparat o scimbare a teologiei noastre–.trebuie sa punem “accentul” pe Isus si atunci –“pacea noastra v-a fii ca o mare adinca si linistita iar fericirea noastra ca valurile marii _(una dupa alta)
  PS– salutari la toata trupa–Daniel,George,Liviu,Danut tanase,IO.V ,Leoluke,,si enigmatica RAHAV .( Rahav te incurajez sa te apuci sa scrii poeme satirice -ai un” dar ” nu-l lasa nefolosit)
  Isaia cap 14 si Ezechel cap 28 sint un exemplu de satira impotriva imparatilor din babilon si respectv –TIR- Citeste atenta si vei vedea ca ai ceva in comun cu Isaia si Ezechel.
  “Sfintii astia de astazi .cu “” centura perfectiuni strinsa de nu-i lasa sa respire “”au nevoie sa auda satire ca ale tale .si poate si eu nu sint scutit totdeauna ) Multa pace la toti cei chemati si nechemati inca ..!!!!!!

 11. IO.V says:

  Ha,ha,ha….de o mie de ori HA!Am trait sa o aud si pe-asta.Tocmai am aflat rezultatele provizorii ale alegerilor
  dar ce stire e asta pe langa cea de mai sus.Sa vezi si sa nu crezi.Intre Doamna{??}Rahav pe deoparte si
  Isaia si Ezechiel pe de alta parte luati impreuna la pachet ar fi niste asemanari izbitoare nesesizate inca de
  oamenii obisnuiti.Ce anume ii leaga pe acesti trei corifei ai spiritualitatii??F.simplu,SATIRA!!.Ia sa vedem ce ne
  spune dulcele grai mioritic despre satira.DEX:Satira =specie a poeziei lirice in care sunt biciuite defecte
  morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societatii cu intentii moralizatoare;scriere sau discurs cu caracter
  batjocoritor,muscator etc.Doamna Rahav ti-ai gasit vocatia cautata de atata amar de vreme.Care?Cum care?
  Sa scrii poeme satirice si sa infierezi cu manie apocaliptica pe toti”sfintii de astazi cu centura perfectiunii stransa
  de nu-i lasa sa respire”.Ce evolutie fulminanta la ac.femeie{???].Cand se numea “C”era extrem de oripilata ca
  admin nu-i primea pe post numele acela intreg din cinci litere care nu exprima decat latura practica a preocuparii
  sale.{dupa propria marturisire,a se vedea postarile anterioare}.Cand a devenit Rahav si-a adus aminte ca a vizitat
  {nu,vizionat}Parisul unde a practicat cea mai veche meserie[de asemeni dupa propria marturisire;a se vedea
  postarile anterioare].Pe baza acestor referinte minunate i se ofera sansa epocala de a biciui toti sfintii mincinosii.
  Doamna Rahav nu scapati ac.sansa!Nu lasati nefolosit ac.dar exceptional.Aveti un talent deosebit de a da cu
  Dumnezeu de toti peretii,darmite cu niste mici sfintisori ca noi de pe acilea?Dar sa va gasim niste imparati pe
  masura dv.ca pe noi ne faceti praf.Eh ,de-ar mai fi un Babilon ,un Tir,un Sidon.etc.etc.Dar exista o solutie:ia
  incepeti de la Adam si Eva si pana ajungeti la noi sper sa va treaca.Cel putin la sfantul de mine!!
  Si uite-asa pe baza poemelor satirice compuse de Doamna{??}Rahav vor fi demascati toti sfintii falsi de astazi.Doamna {??}Rahav va implor nu ratati sansa;nu ratati ocazia de a face un mare bine omenirii;
  autoritatea dv.morala si spirituala{repet:cf.propriilor declaratii ce pot fi citite nu vizionate}va recomanda cu
  prisosinta.
  Ce a fost asta??Un vis sau aevea?M-am pierdut de tot!!Cine ma va scapa de acest cosmar?
  E ora 23,27.Cum mai trece timpul!!Ma duc sa ma culc ca se stie:ziua buna se cunoaste de seara!!
  PA,dragutilor!De maine incep primul poem satiric.Sa vedeti ce-o sa iasa!HA,HA!!!

 12. Danut Tanase says:

  IO.V, prietene,

  inceteaza sa te mai faci de ras pe internet !

  Cu respect,

 13. liviu a says:

  “Pacatele ei care sunt multe, sunt iertate, caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin” (Luca 7:47)

 14. IO.V says:

  @Danut Tanase ,prietene tu te-ai facut de ras mai dinainte si se constata ca te simti bine.M-am molipsit de la
  tine.Ai veleitati de inchizitor.intr-o zi ordoni “ciocuri mici”,acum stabilesti cine e valoros sau inv ers,tupeu nu
  gluma.Nu stiu de unde v-ati adunat precum vulturii un grup copact de ‘exclusi” si poluati acest post meritoriu
  care realmente incearca sa faca ceva in cunosterea Sf.Scripturi .
  Am obosit sa va citesc discursurile alambicate cu pretentii de atotcunoscatori.
  Doresc si sper sa va veniti in fire pana nu e prea tarziu si sa aveti si un pic de mila fata de altii.
  Mesajul vostru[ 3,4 cat sunteti dar teribil de activi]este devastator si semanati neghina la tot pasul.
  In rest sa auzim numai de bine!!.

 15. Daniel says:

  Draga George,
  Nu cred ca locul acesta este cel mai bun pentru tine pentru a-ti deschide sufletul. Dar asta este ceea ce cred eu, bineinteles ca tu faci cum crezi. Am citit ieri postarile amicilor nostrii si a ta a fost singura care mi-a lasat o greutatea pe suflet.
  George, vreau sa sti ca eu ma rog pentru tine ca sa ai curaj sa mergi mai departe. Te incurajez din toata inima sa nu accepti ca esti invins, pentru ca Domnul nostru a invins pentru tine. Nu accepta niciodata, nici macar de la tine, jigniri si remarci degradante la adresa ta, din simplul motiv ca ai costat prea scump ca sa traiesti si sa ti se dea mantuirea sub forma de cadou. Daca nu faceai doi bani, atunci noi toti nu faceam doi bani. Pentru ca nu exista nimeni care sa fie mai grozav ca tine. Retine aspectul acesta. Oamenii sunt plictisitor de asemanatori in privinta aceasta. Da, toti suntem o apa si un pamant la capitolul de care tu te plangi. Insa in ciuda acestui aspect, daca noi toti nu am fi facut doi bani, atunci Isus, Domnul nostru iubit, nu ar mai fi venit sa ne mantuiasca. Si daca totusi a facut-o, inseamna ca a ridicat cotatia valorii fiintei noastre, in bursele cerului, la cea mai absoluta si mai suprema valoare. Se poate asemana ceva cu valoarea pe care viata Fiului lui Dumnezeu o are? Nu! Categoric, nu. Si totusi El a decis sa o dea in schimb pentru familia omeneasca, ajungand astfel ca omul, care este de acum parte din familia Sa, sa aiba un pret infinit. Nimeni sa nu lanseze aprecieri degradante la adresa ta. Nici macar tu. Fii, curajos si mergi mai departe cu incredere. Vei vedea ca Domnul vegheaza pasii tai in permanenta. Deschide-ti numai lui sufletul, acesta este sfatul meu. In locul tau eu nu a-si lasa pe nimeni sa afle despre framanturile si problemele mele. Tine minte ca ai in El, in Isus Hristos, nu doar cel mai bun prieten, ci sigurul prieten adevarat. Numai pe El poti conta la o adica. Oamenii iti vor face surprize. Iar unele din aceste surprize sunt departe de a fi placute… ca sa nu zic mai mult.
  Curaj prietene si Domnul cu tine.

 16. IO.V says:

  @George!Subscriu la indemnurile lui Daniel de mai sus.El gaseste intotdeauna cuvintele potrivite ptr. a-si
  transmite ideile si indemnurile.Fuga nu este o solutie buna.Eu n-am uitat ca ai fagaduit ca intr-o zi vei
  lucra in via Domnului.Acum via are nevoie de lucratori.Nu vreau sa repet cele spuse de Daniel mai sus dar
  adu-ti aminte ca mai inainte ti-am spus ca esti ca o carte deschisa si se pare prea deschisa.Nu e nevoie
  sa te spovedesti in fata oamenilor.Din fericire avem rugaciunea de taina.Nu vezi ce-mi face mie acest
  Danut Tanase?Ordona “ciocul mic”,copile,ma fac de ras pe internet etc.Crezi ca dau doi bani pe ce spune?
  Fiecare pasare{ca tot ii plac lui ciocurile}pe limba ei……….canta.
  Sper ca o sa citesti {chiar sa vizionezi}postarea mea si sa meditezi la ce spune apost .Pavel in epistola
  Evrei 1o,25:”Sa nu parasim adunarea noastra cum au unii obicei;ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai
  mult cu cat vedeti ca ziua se apropie”.M-as bucura sa-mi dai un semn! Cele bune sa se-adune!!.Cele rele……..?

 17. beniamin plesa says:

  George !! nu pretind ca , inteleg totdeauna motivatiile inimii tale ,dar o spun sincer , ce observ la tine este ca esti mult deasupra liniei de mediocritate in gindire si exprimare !!!
  Exista o subtilitate cu caracter pedagogic in felul tau de a te destainui ,Modul in care folosesti
  “teza—antiteza —si sinteza– este admirabil si si cred ca i-si atinge scopul pentru cei care “au ochi sa vada” !!! DA !! de multe ori gindurile se pot exprima foarte bine prin cuvinte ,cuvinte izvorite din acea lupta reala interioara (ex–lupta lui iacov cu dumnezeu) lupta “credintei si necredintei” care tot deauna rezulta intr-o binecuvintare si un “sigil” (ex–coapsa lui iacov)
  NU cunosc aspectele personale din viata ta (membru in biserica adventista ,sau nu ) dar un lucru pe care i-l stiu este ca un om cu o inima neconvertita nu vorbeste cum vorbest tu !!!
  Intelegera ta profunda scapa de multe ori celor care n-au “umblat in papucii tai “”
  Sint numai doua variante —
  1—evrei cap-6- (oameni odata “luminati:” si dupa aceea devin –batjocoritori”)
  2—un om eliberat de Isus ,un om care a devenit liber de “dogme”si bariere “bisericesti”
  si acum incearca sa se raporteze la viata in functie de noile coordonate .
  Eu “te suspectez ” ca faci parte din a doua categorie !!!

  Cu totii avem de invatat ,iar cine crede ca are” tot adevarul” -sa mai mediteze …………………
  ——I feel your paine !!!! but i share your joy too !!!!
  Stiu ca vei avea o zi buna !!!

  Du-te si impartaseste ,darul primit !! BP

 18. Danut Tanase says:

  George, prietene,

  sinceritatea, inseamna in Biblie, “cu inima curata”.
  De aceea Domnul Isus a incredintat mai departe cuvintele Lui celor cu “inima curata”, ca Petru.
  Chiar daca mai gresesc uneori
  .
  Scriptura spune, ca cei “cu inima curata” il vor vedea pe Dumnezeu si Dumnezeu li se desopera lor.

  Nu vreau sa spun ca “cei cu inima curata” sunt fara pacat, vreau sa spun ca IN EI mai incape Dumnezeu si Cuvantul Lui.

  In ceilalti, care s-au “imbogatit”, nu mai incape Dumnezeu, pentru ca sunt prea plini de invatatura si de sfintenia proprie.

  Cu respect,

 19. george says:

  Open your eyes!!!!!!!
  Nu vreau intelegere din partea voastra!
  Nu ma ajuta cu nimic… daca nu ajung sa ma inteleg eu pe mine.
  Degeaba ma iubeste si ajuta Dumnezeu, daca eu nu constientizez inteligent asta. Tot prost o sa fiu. Trebuie sa-mi inteleg rational starea. Trebuie sa-mi dau seama singur.
  Nu vreau sa fiu o pricina de poticnire pt. nimeni… ci vreau sa indrept atentia spre Isus si inspre sufletul omului (al oricaruia dintre noi). Dumnezeu lucreaza/vorbeste prin mintea omului si nu prin miracole exterioare. Numai asa il poate transforma. Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea Lui si in privinta asta. L-a inzestrat cu minte, cu ratiune, cu inteligenta… si i se descopera la nivelul mintii, al constientului, al constiintei, al cugetului, al puterii de intelegere in mod inteligent. Pentru a-L intelege mai bine pe Dumnezeu, trebuie sa ne intelegem pe noi asa cum suntem. Nu poti iubi ce nu ajungi sa cunosti bine. Nu poti iubi doar rugandu-te si astepand sa-ti fie dat totul de-a gata. Dumnezeu nu face miracole in caracterul tau. Acesta se formeaza in timp… prin conlucrare cu divinitatea. Ca sa iubesti trebuie sa cunosti. A-L iubi pe Dumnezeu inseamna sa-L cunosti… la fel si in cazul omului. Cu cat il cunosti mai bine, cu atat il iubesti mai mult. Odata inteleasa o problema, o contradictie, o stare… aceasta dispare de la sine. Ura inteleasa devine iubire. Uram doar ce nu am ajuns sa cunoastem, ne e frica doar de ce ne este strain si neinteles. Suntem chemati sa cunoastem, sa iubim… si asta nu se realizeaza peste noapte.

  Nu caut mila si compasiune. Ceea ce am spus a fost spontan si sincer. Si nu exista sfat pe care sa nu-l fi gandit deja eu insumi. Trebuie in schimb sa ma inteleg in totalitate, sa gasesc eu raspunsul pentru mine, in mine. Adevarul nu-mi folosestela nimic daca nu este adevar pentru mine. Adevarul mi-l construieste Dumnezeu prin mine, prin mintea mea, insa in mod rational si constient. El nu transforma prosti in intelepti fara voia lor, fara efort (la nivelul mintii) din partea lor, fara cooperare din partea lor. Credinta trebuie sa fie inteligenta si rationala.
  Cautati si veti gasi… NU veti gasi fara sa cautati…

  Ati inteles ce am vrut sa zic? sper ca da…
  Urasc partea intunecata si ipocrita din mine… dar nu sunt disperat. Disperarea e o expresie a orgoliului perfid. Daca as putea sa scap de aceasta ura, as putea iubi in mod corect…

  Fiti atenti la ceea ce spune Edi si alungati prejudecata!
  Prin Edi vorbeste tocmai acel Isus pe care il cautati…

  ps: va multumesc… dar nu sunt atat de profund si de spiritual pe cat ma credeti… stiu cine sunt… sunt un nimic. dar un nimic iubit de Isus. nu pot intelege de ce ma iubeste.

 20. george says:

  Prietenia… ce dar al vietii! Sa suferi si sa fii singur, dar sa stii ca sunt brate care ar vrea sa te poarte. Sa-ti fie frig… si sa-ti amintesti de sanul cald al prietenului. Prietenul… cel caruia ii place sa ma vada, care e dispus sa-mi ierte slabiciunile si sa le ascunda de ochii altora. Ma trateaza cu menajamente cand sunt absent si cu franchete cand sunt prezent.

 21. rahav says:

  eu sunt visul pe care dumnezeu
  il poarta cel mai adanc
  in inima lui
  eu si cu el ne iubim la nebunie
  cateodata
  sunt foarte impresionta de el
  de felul lui de a fii
  si el este foarte fericit de orice gest
  de afectiune
  pe care i-l arat
  si se indragosteste tot mai tare de mine
  dealtfel el
  spune tuturor prietenilor lui
  tuturor cunoscutilor lui
  cat este de mandru de mine
  si cat este de fericit
  de cand am intrat eu in viata lui

 22. liviu a says:

  “Cu Isus, orice femeie ar fi in stare sa isi insele barbatul” … spunea Cioran in Lacrimi si sfinti

 23. Danut Tanase says:

  Frumos spus Rahav, foarte frumos, si adanc, este de-a dreptul superb !

  Iar conexiunea dintre “numele” tau si cuvintele scrise de tine mai sus, este Evangelia Vesnica, crede-ma.

  Adica dragostea nemarginita si curata a lui Dumnezeu, fata de creaturile Sale, “urate”, pacatoase, jalnice de multe ori, dar nepretuite in ochii LUI !

  Mi-a placut la maxim ce ai scris !

  Cu respect,

 24. george says:

  “Femeia care ma inseala, dar este ei insasi credincioasa, imi este si mie credincioasa.”
  Asta cine o mai spunea Liviule? 😛

  Cine respecta adevarul ma respecta si pe mine… Il respect si pe cel mai mare ateu care se respecta pe sine. Fidelitatea nu este rasplata devotamentului, fidelitatatea este doar loialitate fata de tine insuti. Ce rost are o fidelitate (credinciosie) care se obtine prin exercitii si automutilare?
  Drama cea mai obisnuita… “am iubit si n-am fost iubit”… este pana la urma ridicola. Iubirea nu este credinta noastra intr-un om, iubirea este o stare de relatie, de comunicare. Si atunci, in ce consta drama? In faptul ca un om, strain de mine, nu ma iubeste? Ce e dramatic in asta? Si de ce tinem noi sa fim in relatie cu cineva care nu doreste sau nu poate acest lucru? In acest caz iubirea noastra e o forma de cersatorie. De fapt, noi avem de cele mai multe ori dorinte mai modeste si mai egoiste. Vrem sa posedam acel om (sa fii a mea, al meu), si iubirea ni se pare drumul cel mai scurt spre acest tel. Daca ar exista si alte drumuri (de acaparare), n-am “iubi”. Dar cum nu exista altele… vrand-nevrand, “iubim” cu patima de moarte. Fericirea nu poate fi ceva dependent de o anume fiinta omeneasca, chiar daca aceasta fiinta e intruchiparea perfectiunii. Fericirea se naste numai din intelegere. Cand pierdem o asemenea fiinta pierdem placerea, dar niciodata fericirea. Fericirea nu se pierde, nu se castiga, ea doar exista…
  Teoretic, toti oamenii vor sa fie fericiti. Dar, din pacate, fericirea ramane un ideal. Fiindca confundam placerea cu fericirea. Nu cred ca fericirea e totuna cu dorinta implinita. Am vrut sa-mi cumpar computer, si mi-am cumparat. Am vrut sa scriu o carte, si am scris-o. Am vrut sa-mi cumpar o casa, si mi-am cumparat-o. Am vrut sa cucerit o femeie, si am cucerit-o. Am vrut sa am copii, si am facut copii. Am vrut sa calatoresc si sa vad locuri interesante, si mi-am implinit dorinta etc. etc. Fericirea e starea in care omul e lipsit de orice dorinta, el e fericit ca exista, pur si simplu, fara ca bucuria lui sa depinda de nu stiu ce calatorie si de nu stiu ce acaparare de sentimente. Nu spun oamenii ca … “eram atat de fericit incat as fi putut sa mor”? Asta nu inseamna dorinta de moarte! Aceste cuvinte vor sa exprime o stare de totala impacare cu viata, de extraordinara bucurie a existentei… si, in aceasta stare, cine a trait-o stie ca moartea nu mai este un cosmar. In starile de adanca si reala fericire, dispare gustul pentru conversatie. Fericirea se exprima prin tacere… (inteleg prin tacere o extraordinara intensitate, o intelegere extraordinar de vie si deci cuvintele nu mai sunt necesare).
  Am vazut foarte putini oameni care sa ravneasca a fi fericiti intr-un mod simplu, care sa doreasca sa se elibereze de spaime si prejudecati, de dorinte prostesti, de relatii meschine. Am vazut insa si foarte multi oameni care confunda fericirea cu un vast program de imburghezire materiala si “sufleteasca”. E trist ca multi dintre noi sunt nefericiti. Dar si mai trist e ca multi dintre noi nici nu vor sa fie fericiti.
  Ferice de cei saraci in duh, caci a lor ESTE Imparatia cerurilor!

  Altceva vroiam sa spun si m-am luat cu altele… E prima oara cand Rahav isi arata fatza si asta m-a surprins (in masura in care ma poate surprinde). Ma intreb ce a determinat-o sa o faca…
  Sunt, de asemenea, surprins sa de mine nu s-a luat niciodata… sa ma ironizeze si pe mine un pic acolo, ceva… in ciuda faptului ca am scris de cateva ori despre ea. Glumesc… oare? Mi-e draga Rahav mai mult decat multi altii. Si nu gresesc cand afirm ca nu cred ca are mai mult de 25 de ani si provine dintr-o familie de adventisti… Daca gresesc, vreau doar sa o provoc. 😉
  Nu pot intelege de ce continua sa intre aici, la fel cum nu ma inteleg pe mine. Sau nu vreau sa inteleg, sa cunosc motivul de frica de ce as putea descoperi?

  Sa fiti iubiti!

 25. IO.V says:

  @George!Hai sa nu fim atat de naivi.Nu cred catusi de putin ca ac.este Rahav cea adevarata.Cineva a folosit
  pseudonimul ei.Este imposibil ca un om sincer sa treaca dintr-o stare in alta diametral opusa si cu atat mai
  putin in probleme spirituale.Daca totusi ma insel atunci intra in discutie alte criterii de evaluare:nesinceritatea,
  frivolitatea ,un caracter versatil inimaginabil etc.Si eu am simtit indemnul sa-i transmit sincere felicitari ptr.acel text
  dar in ultimul moment am devenit reticent.
  Daca ar avea cat de putin respect ptr.cei care i-au adresat cuvinte de felicitare ar confirma sau infirma suspiciunea
  mea,dar te asigur ca n-o va face.F.rar m-am inselat in privinta oamenilor de-a lungul anilor .Vom trai si vom vedea.
  Sa auzim numai de bine!!.

 26. george says:

  IO.V, ai putina credinta! Rahav cea adevarata (care scrie aici) este femeie si are un suflet bun.
  Fii mai fin observator si mai psiholog… si citeste printre randuri. Ori de cate ori a scris, a enervat-o ceva aici (o idee, o atitudine, un cliseu in gandire). Nu este atee si nici chiar asa de meschina decat lasa sa se inteleaga superficial. Toti avem nevoie sa fim iubiti si intelesi. Dar acum ce vrei? Sa renunte la limbajul ei? Mie imi place de ea asa cum este… pentru ca privesc mai adanc. Nu o felicit pentru ce face si spune… ci pentru credinta si sinceritatea ei, dincolo de cuvinte. Poate sa faca cele mai marsave crime si sa ma injure urat… pentru mine ramane o prietena, un suflet deosebit. Simplul fapt ca intra aici spune multe. Un ignorant si un om rau nu si-ar pierde timpul intr-un loc considerat plictisitor. Ar pleca foarte curand.
  Daca nu m-ai fi cunoscut de la inceput si as fi scris cat de cat frumos (adica acceptabil), nici pe mine nu ma vedeai acum asa cum ma vezi (dupa aceste comentarii mai dure facute recent). Sufletul (caracterul) unui om nu sta in fapte si cuvinte, ci in ceea ce este el pentru el insusi… in ce ar vrea sa fie inauntrul lui. Stii tu ce ar vrea sa fie, cum ar vrea sa traiasca? Cuvintele nu sunt intotdeauna ce par… Si de cele mai multe ori ne ascundem sub o masca dura si frivola, doar ca sa nu se vada frica, slabiciunea si vulnerabilitatea emotiilor noastre. Si culmea de tot atatea ori facem asta in md inconstient… cautam ceva, dar nu stim ce. Daca as privi-o o singura data, as sti cu siguranta ce fel de persoana este. Pe mine nu m-a suprins ca a scris acele cuvinte… m-a surprins ca a decis sa o faca aici pe site.
  Ma identific cu oricine si ma regasesc in toti. Si eu traiesc acolo, in sufletul ei… ca si in al tau.
  Pot indura mai bine rautatea si violenta decat ipocrizia, mandria si tradarea.

  Sa auzim numai de bine? … nu, sa auzim de lucruri care sa ne surprinda mintea! 😛
  bunelu’ meu drag

Leave a Reply