[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/281_oxigen_introducere.f4v” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> download Podcast <<
>> download video <<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

6 Comments on 281. Introducere

 1. mariusdove says:

  bine ai revenit edy! subiectul e bine ales. felicitari! go on!

 2. Jan Neacsu says:

  Si eu ma bucur(cu toate ca as fi vrut si Geneza)pentru aceasta carte interesanta a lui Pavel mai ales cu un teolog ca Edy,Domnul sa fie cu voi toti la acest inceput de drum.

 3. nu conteaza says:

  credeti ca ar fi imposibil ca la noua emisiune despre geneza sa poata fi luata in calcul si o colaborare cu dl Aurel Ionica… interpretarea lui pare interesanta, dar nu a dezvoltat-o niciunde… ar fi ceva sa fie prezentata ca alternativa…

  doar o parere!!!

 4. alina says:

  Imi place cum suna provocarea de a fi in armonie cu biserica si in aceasi timp sa iti pastrezi individualitatea in gandire. Dar nu reusesc sa inteleg cum se poate realiza aceasta. Din experienta mea, care poate fi limitata, in momentul in care iti asumi libertatea de gandire, deja armonia dintre tine si biserica s-a rupt. Nu stiu cum poti fi in armonie cu biserica daca tu vezi lucrurile altfel decat ea.

 5. Fidiles Eduard says:

  Mi-a placut ideea cu cliseul psihologic in care au fost prinsi galatenii. Curajul si tupeul fariseilor intimidand mintea galatenilor incat au ajuns sa renunte usor la individualitatea si integritatea pe care dorea Pavel s-o imprime in ei in ce priveste invatatura evangheliei.. Am observat si eu un fapt legat de aceasta idee; anume ca fundamentalismul, conservatorismul au o anumita vraja de a atrage si de a-ti sugera ca nu te descurci de unul singur ci ai nevoie de cineva care sa gandeasca pt tine. De unul singur nu poti sa ajungi la idealurile perfectioniste pe care le incurajeaza si care da..intr-o lume ideala sunt bune..dar lumea aia e si ireala deocamdata. Daca esti de unul singur nu vei putea trece de limita extremismului pentru ca te va impiedica bunul simt si omenia. De aceea, ai nevoie de cineva care sa gandeasca pt tine, pentru ca sa nu mai aiba glas bunul simt, etica si omenia, ci sa aiba glas doar vocea “oamenilor lui Dumnezeu”.
  Parca n-a fost biblia niciodata asa de inteligenta cum este de cand urmaresc emisiunile cu edi. O spun doar ca o constatare..evitand revarsarile emotionale.
  Cheers

 6. Pro(-)scris says:

  Ca galatenii=celtii migrati in Asia Mica ca destinatari ai epistolei, tine de asa zisa “North Galatian view/North Galatian hypothesis”.
  “The South Galatian hypothesis” pune accentul nu pe o “Galatie etnica” ca destinatara epistolei, ci pe o Galatie “delimitata”/definita din perspectiva politica. Speculatiile plecand de la barbarismul si naivitatea/”simplitatea”(=prostia) galilor sunt doar bune pentru ridicat anumite “mingi” dragi lui Edi la “fileu”..

  F. F. Bruce has been the most prolific supporter of the contemporary form of the South Galatian hypothesis (see The Acts of the Apostles: The Greek Text with Introduction and Commentary [Grand Rapids: Eerdmans, 1951]; The Book of Acts: The English Text with Introduction, Exposition, and Notes [NICNT; Grand Rapids: Eerdmans, 1954]; BJRL 52 [1970] 243–66; Paul: Apostle of the Heart Set Free; Galatians).

  Longenecker, R. N. (2002). Vol. 41: Word Biblical Commentary : Galatians. Word Biblical Commentary (lxviii). Dallas: Word, Incorporated.

Leave a Reply