[flashvideo width=”520″ height=”380″ filename=”videos/126_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

Tags: , , , , , , , ,

17 Comments on 126. Cel mai aproape de Isus

 1. dulce rasarit says:

  absolut superb mesajul ! absolut fantastica perspectiva! Multumesc Edy! I am spechless, FANTASTIC! niciodata nu am vazut lucrurile si relatia aceasta dintre relatarea din Luca si cea din Ioan, prin acesti ochelari, Multumesc! Have a nice day! God Bless you Edy! Maranatha!You have just made my day!

 2. elf says:

  D-le edi cred ca ati dus si duceti o MARE LUPTA.La implinirea vremii aceasta LUPTA va aduce ROADE!”acolo unde exista dragoste,exista viata”M.Gandhi. TATAL sa va binecuviteze pe d-voastra cat si pe toti participantii!

 3. madalin cristea says:

  Sunt un ascultator fidel al emisiunii Oxigen.TV.
  Asi dori sa intru in posesia adresei de
  mail a d-lui Edi C-tinescu. Multumesc anticipat,
  Madalin

 4. carmen says:

  ramane dar iubirea. sa ne ajute dumnezeu sa nu mai condamnam pe altii sica prin inima noastra sa refcteze iubirea lui dumnezeu amin!

 5. carmen says:

  CAND LAM CUNOSCUT PE DUMNEZEU ,ACUM13 ANI , AM DESCOPERIT CA DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.APOI AM INCEPUT SA FRECVENTEZ BISERICA ADV. CARE MA INV CA DUMNZEU PEDEPSESTE SI…..DIN CE IN CE MAI MULT A IN CEPUT SA IMI FIE FRICA DE EL .VA ROG FRUMOS SPUNETI MAI MULTE PREDICI PE TEMA ACEASTA CUM CA DUMNEZEU E DRAGOSTE .TARE MULT AS VREA SA-L CUNOSC CU ADEVARAT .TARE MULT AS VREA SA CUNOSC…..ADEVARUL.SI …………..CEI CE VA TULBURA!

 6. LIA says:

  Multumim pentru emisiuni.
  Mai auzim si noi o alta abordare.
  Minunat.
  DUMNEZEU sa va ajute .

 7. maria says:

  Maria,a dorit din tot sufletul sa se schimbe, si-a urat viata , a alergat cu tot sufletul catre Isus pe care l-a vazut intr-adevar ca pe un Salvator.Si din momemtul in care Isus,a eliberat-o de pacate, ea a trait numai pentru Isus si prin Isus.Acest lucru a diferentiat-o de ceilalti ucenici,care cu toate ca erau langa Isus, traiau alaturi de Isus , nu l-au cunoscut atat de bine.Si de aceea, Dumnezeu a rasplatit-o din plin,fiind preot,profet,apostol,ucenic,prima care a vazut lumina invierii si a dus vestea cea buna ucenicilor.
  Nu conteaza natura pacatelor si numarul lor, conteaza sa venim la picioare crucii,sa le marturisim si Sangele Domnului ne spala de orice pacat. Dupa ce am fost eliberati,atunci pacatele noastre intr-adevar il ranesc pe Isus. Maria a stat la picioarele crucii,a trait si a simtit alaturi de Isus,si Dumnezeu i-a dat o onoare mai mare decat a avut-o oricare om de pe acest pamant,chiar si din univers.Putem noi gandi asa ceva? A uns ca Rege pe Isus. Eu, cred ca acest aspect ne indeamna la meditatie.Sa ne alegem partea buna a lucrurilor.asa cum a spus isus despre Maria. Adica, sa aducem in fata Marelui Preot,persoana noastra ca jertfa curata, sa aducem in fata Lui Isus o inima transformata cu si prin ajutorul Duhul Sfant.Si odata ajunsi langa Isus, sa nu-i mai dam drumul.Sa ne luptam cu Dumnezeu, asa cum a facut Iacov,pentru a obtine binecuvantarea.O lupta a credintei, a increderii si inainte de toate a iubirii.Maria, l-a iubit pe Isus,o iubire curata , profunda,care indeparta orice bariere, si Dumnezeu a rasplatit-o din plin.

 8. Marius C says:

  Carmen, un sfat! nu ai nevoie de altii sa-ti spuna cum e Dumnezeu. predicile nu sunt litera de lege. nici biserica adventista – atentie ca aici, in b azs, gasesti adevarul teologic, dar ca lumina despre Dumnezeu mai e mult de lucru si sunt multe lipsuri, idei invechite si false. Recomandarea mea e sa citesti Evangheliile, cu atentie, cu rugaciune si cartea Viata lui Isus. si vei descoperi pe Dumnezeu asa cum e El !

 9. emilia says:

  Marius C 9 Ce ai vrut sa spui in legatura cu cartea viata lui Isus ?Sa intelegem,ca din Evanghelie,nu-L putem cunoaste pe Dumnezeu asa cum trebuie?Avem nevoie de anumiti ochelari?

 10. tenghel says:

  Carmen, Isus a murit pt. fiecare om, a trait pt. a salva fiecare om, si iubeste pe ficare om in parte, de la Adam si pana la ultimul nascut pe aceasta planeta, inainte de revenirea Sa. Chiar nu ai nevoie de intermediari care sa-ti descopere dragostea lui Dumnezeu cea mare. Iar in ceea ce priveste caracterul lui Dumnezeu, priveste la Isus, El a venit sa ne descopere pe Tatal. Cum L-ai descoperit in NT? Pe cine a “NIMICIT” Isus Hristos cat a umblat pe acest pamant, implinind voia lui Dumnezeu? Asa e Dumnezeu fara indoiala, cum L-a prezentat Fiul, sa nu ne lasam pacaliti, in ciuda tuturor incercarilor mai marilor “invatati” de a ne prezenta o alta fata a lui Dumnezeu, nu vor reusi sa amageasca decat, doar pe cei ce sunt motivati de frica si care cauta cerul pt. rasplatiri. Singurii care vor sta tare vor fii cei ce au gasit in Biblie, Scutul si Lumina trimisa din cer pt. a gasi drumul spre casa, drum trasat cu sangele iubirii de insasi Fiul Sau, acestia sunt adevaratii fii ai lui Dumnezeu, care au vazut in Tatal o persoana plina de iubire si nu “setoasa” de razbunare. (Inca nu am gasit reversul textului de aur ioan 3.16, ca o justificare dreptatii lui Dumnezeu, ca o justificare pt a “prapadi pe pacatosi”.)

 11. Florin Laiu says:

  Lui Tenghel

  “(Inca nu am gasit reversul textului de aur ioan 3.16, ca o justificare dreptatii lui Dumnezeu, ca o justificare pt a “prapadi pe pacatosi”.)”

  Citeste mai la vale în v. 18, ?i mai cite?te ?i în v. 16 cu aten?ie: când zice “oricine crede în El s? nu piar?”, aceasta inseamna ca oricine nu crede in el va pieri. Nici nu conteaza pe ce cale se administreaza pieirea, daca este o justitie activa sau pasiva alui Dumnezeu, cand El este cel care a impus conditiile si, prin urmare, limitele mantuirii.

 12. eliza says:

  Pentru Tenghel,
  Iubirea incurajeaza, ceea ce tu ai incercat sa faci pentru Carmen. Iar aceasta incurajare vindeca folosind cuvinte pline de speranta, delicatete si loialitate. O iubire care nu distruge, iubirea Tatalui. Multumesc Lui ca nu am avut nevoie de diplome academice ca sa pot intelege asta. Si pentru ca in dragostea Lui mi-a “lamurit” Scriptura, ajutandu-ma sa inteleg frumusetea versetului Ioan 3:16, si chiar 17, 18 si 19, unde Isus ne spune clar ca cel ce nu crede in aceasta iubire (care a dat) a si fost judecat, iar judecata consta in faptul ca Lumina a fost refuzata in favoarea INTUNERICULUI. Consecinta? E clara…
  Mergi inainte cu curaj pe Calea pe care ai ales-o. Niciun comentariu rautacios si nici o rautate pamanteasca nu va reusi sa te smulga din bratele Lui.

 13. tenghel says:

  Pt. Florin Laiu

  Cu tot respectul, dar citind vers 18 si aprofundand vers. 16, tot nu rezulta ca Dumnrzeu ar fi cel ce aduce la indeplinire “prapadirea” celor “rai-nepocaiti”. Eu nu am nici o problema in ce priveste NIMICIREA CELOR PACATOSI, sunt absolut de acord ca cei ce nu se incred in El vor pieri, pt. ca au refuzat ( s-au impotrivit ) la oferta salvatoare a cerului, doar ca nu pot fi de acord, si nici din biblie si nici din viata lui Isus , nu rezulta nici iutr-un fel cum ca Dumnezeu ar fi cel ce sterge de pe pamant pe cei ce au refuzat oferta lui mantuitoare. De ce le-a facut aceasta oferta? Pt. ca ii iubeste cu adevarat si vrea sa-i salveze, sau doar pt. a avea un motiv in plus sa-i nimiceasca pt. refuzul si razvratirea lor?!
  Aici intervine marea problema in sine in ce priveste pacatul si nimicirea. Daca moartea este plata pacatului, iar pt. aparitia pacatului nu este responsabil Dumnezeu, de ce vrem sa-L facem responsabil pt. plata a ceea ce nu El a produs. El nu se identifica cu pacatul pt. ai aduce PLATA, ci se “identifica” cu pacatul ( firea omeneasca )in persoana lui Hristos, pt. a aduce RASPLATA salvarii din ghearele pacatului. Asta vrea sa zica deci, ca fara interventia Lui eram PIERDUTI-MORTI datorita efectului devastator a ceea ce este pacatul in sine “DESPARTIRE DE DUMNEZEU”, dar in nici un caz ca El ne-a salvat de El insusi, sau de ceea ce urma sa ne administreze daca-L refuzam.!!!
  Mai simplu, pacatul a adus moarte in universul desavarsit al lui Dumnezeu, iar aceasta moarte nu cere o interventie personala din partea lui Dumnezeu, nu, ci acest pacat aduce cu el si consecinte: moartea, suferinta, boala, degradarea… Toate acestea nu le aduce Dumnezeu asupra omului ci insasi pacatul in sine, sunt efecte directe clare si de necontestat.

  Apoi cred ca se cuvine sa mai vorbim si de un alt aspect al mortii ca plata a pacatului sau a lui Dumnezeu.
  Cu totii stim ca moartea aceasta nu este decat un somn si ca adevarata moarte este dupa mileniu, moartea a doua, aceea este de fapt “plata pacatului”, dar despre acest subiect nu cred ca este cazul sa vorbim acum, discutia noastra era despre cine ” prapadeste ” pe pacatosi acum, sau de la Adam pana la noi, sau altfel spus daca vreti, cine ii aduce la somn?! Daca este Dumnezeu, atunci avem o mare problema, pt. ca El ne-a oferit aceasta viata ca un har, pt. a repara despartirea care s-a produs intre noi si El, odata cu aparitia pacatului, si eu cred ca El ar fi ultimul in a scurta aceasta perioada, fara ca noi sa realizam acest scop. Vreau sa spun ca toate efectele pacatului asupra omului ( suferinta, boala… ), nu sunt aduse de Dumnezeu, ci de pacatul insasi, iar in ciuda tuturor acestor obstacole Dumnezeu vine la noi prin Isus ca sa ne salveze si nu sa ne condamne sau sa ne pedepseasca. Priviti la Iov, cine era autorul a tot ceea ce i se intampla si totusi Dumnezeu era acolo ca sa salveze si nu sa pedepseasca, iar Iov era totusi un pacatos, nu un sfant.
  Frate Laiu, fratilor, problema pacatului si a pedepsei nu este a lui Dumnezeu, ci a diavolului, el a dus pacatul in lume si biblia spune ca el este vrajmasul nostru care s-a coborat cu o manie mare ca sa prapadeasca pe cei alesi. Ca vor fi oameni salvati, e meritul lui Dumnezeu, ca vor fi oameni pierduti e opera lui satan, dar noi trebuie sa privim la Rascumparatorul nostru care, aici pe pamant, a dus lupta pana la capat si l-a invins pe vrajmasul nostru de moarte, cel care seamana moartea la tot pasul. Sa-i dam salva lui Dumnezeu ca ne-a salvat din ghearele celui RAU, care intr-adevar este RAU si sa lasam pe Dumnezeu sa duca pana la capat mantuirea noastra si cu siguranta ca o va face din dragoste si nu cu dorinta ” razbunarii finale”, care nu este o razbunare in termenii nostri uzuali, ai mintii pacatoase.
  Concluzionand, Dumnezeu nu este si nu s-a lasat influentat de efectele pacatului. El a avut o solutie daca acesta a aparut, iar acasta nu este in nici un caz nimicirea, acesta e un efect al pacatului iar pe El nu L-a schimbat aparitia acestuia, ba din contra L-a scos si mai mult in evidenta demonstrand universului inca odata in plus, ca in regatul sau, SACRIFICIUL este pe primul loc si EL a fost cel care S-a sacrificat odata cu aparitia pacatului, si nu a sacrificat pe cel ce a “dato-n bara” daca vreti asa mai pe direct. Dumnezeu a fost dispus sa Se sacrifice pe sina mai inainte ca sa moara vreunul din colilasii Sai dragi.
  Timpul ca notiune, este harul pe care Dumnezeu l-a oferit celui ce adus pacatul in lume, pt. a-si demonstra varianta sa. Iar in aceasta perioada de timp Dumnezeu nu a avut de ce sa intervina odata ce i-a oferit-o diavolului pentru a-si demonstra si sustine varianta lui cu privire la stapanire. DUMNEZEU ESTE IUBIRE, si-atat…..

 14. tenghel says:

  multumesc mult Eliza, pentru incurajare

 15. maria says:

  Isus a murit pe cruce pentru noi,a luat pacatele noastre asupra sa ,si prin jertfa Sa a biruit pacatul si moartea , iar noi prin Sangele lui care ne-a spalat si ne spala in continuare , suntem salvati.Misiunea Domnului Isus nu se sfarseste la cruce,ci continua in cer, acolo unde ca Mare Preot face ispasirea pentru noi.Oricine vine la Isus cu pocainta,umilinta si credinta Dumnezeu e bun si drept sa-i ierte pacatele si sa le stearga.Nu numai Noul testament, dar mai ales Vechiul testament ne vorbeste despre judecata.De ce se crede ca judecata nu poate fi facuta de un Dumnezeu drept si iubitor ? Domnul Isus e masura tuturor lucrurilor, si cu ce masura masuram noi dreptatea lui Dumnezeu ? Dumnezeu ne masoara prin raportarea noastra la Cel prin care se tin toate lucrurile.

 16. Florin Laiu says:

  Draga Tenghel,
  Legile vietii si mortii sunt create de Dumnezeu. El a ales ca prelungirea continua a vietii (nemurirea) sa depinda de Arborele Vietii din paradis (Gn 2-3, Ap 2 ?i 22), care reprezinta pe Iisus si Crucea Lui. Nemaiavand acces la Pomul Vietii, chiar daca n-am fi pacatuit, soarta noastra naturala este stingerea. Imbatranirea si moartea sunt programate, sunt inscrise in cromozomii nostri, o creatie pe care numai Dumnezeu o putea realiza. Moartea aceasta, ca urmare, nu ca o pedeapsa a pacatului, este o binecuvantare in conditiile tot mai grele ale imbatranirii. Toate lucrurile, chiar si cele pe care le face Satan, sunt sub controlul vointei active sau pasiv-permisive a lui DUmnezeu, dupa cum este scris:

  “Nu iese din gura Celui Preainalt raul si binele?” (adica nenorocirea si fericirea; cf. Pl 3:34-39).

 17. Sergiu says:

  Legile vietii au fost create de Dumnezeu, legile mortii au fost aduse de catre altcineva. Sa ne aducem aminte ca in Eden – Adam si Eva – cunosteau doar legile vietii. Au ajuns sa cunoasca si legile mortii doar prin desconectarea de la sursa vietii. Doar datorita Planului de Mantuire noi astazi mai traim – pe “baterie” ce e drept – ca sa ne putem da seama ce vrea de fapt Dumnezeu cu noi. Dumnezeu vrea sa implineasca in noi “scopul lui Dumnezeu din veacuri vesnice” reconectandu-ne la sursa vietii (legile vietii) care este de fapt temelia guvernari Divine.
  Auziti ce spune EG White:

  „În lume exist? numai dou? categorii de oameni, cei care Îl cunosc pe Dumnezeu ?i cei care nu Îl cunosc. Omul spiritual apar?ine primei categorii, omul firesc apar?ine celei de-a doua, iar categoria de care apar?inem este determinat? de concep?ia noastr? despre caracterul Tat?lui ?i al Fiului” (Review and Herald, 10 feb 1891).

  „Hristos, în timpul lucr?rii Sale p?mânte?ti, nu ar fi putut face nimic pentru salvarea omului c?zut dac? divinul nu ar fi fost împletit cu omenescul. Capacitatea limitat? a omului nu poate defini aceast? tain? minunat? – unirea celor dou? naturi, divin? ?i uman?. Aceasta nu va putea fi niciodat? explicat?. Omul trebuie s? se minuneze ?i s? tac?. ?i totu?i, omul este privilegiat s? devin? p?rta? de natur? divin?, ?i astfel s? în?eleag? într-o oarecare m?sur? aceast? tain?. Aceast? demonstra?ie excep?ional? a dragostei lui Dumnezeu a fost f?cut? pe crucea Calvarului. Divinitatea a luat natura uman?, ?i pentru ce scop? Ca prin neprih?nirea lui Hristos omenirea s? poat? fi f?cut? p?rta?? de natur? divin?. Aceast? unire dintre divin ?i uman, posibil? în Hristos, este de neîn?eles pentru min?ile omene?ti.”

  „Lucrurile minunate care urmeaz? s? aib? loc în lumea noastr? – cele mai mari evenimente ale tuturor timpurilor – sunt de neîn?eles pentru min?ile lume?ti; ele nu pot fi explicate prin ?tiin?a omeneasc?. Puterile cerului vor fi cl?tinate.

  „Hristos vine cu putere ?i slav? mare, dar venirea Lui nu este o tain? a?a de mare ca lucrurile care urmeaz? s? aib? loc înaintea ei. Omul trebuie s? fie p?rta? de natur? divin?, ca s? poat? rezista în acest timp periculos, când tainele agen?iilor satanice sunt la lucru. Doar prin puterea divin? unit? cu omenescul vor putea sufletele s? reziste în acest timp de mare încercare” (The EGW 1888 Materials, 332).

Leave a Reply