[flashvideo width=”520″ height=”380″ filename=”videos/123_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

Tags: , , , , , ,

17 Comments on 123. Moise si Isus

 1. Caliopi Cristescu says:

  Daca ne gandim la primele trei cuvinte ale Sfintei Scripturi “La inceput, Dumnezeu…”, nu mai este nevoie de prea multe comentarii asupra acestei pastile de oxigen. Felicitari celui care a avut aceasta idee si in aceeasi masura celor care lucreaza la ea, pentru ca noi sa avem in fiecare zi “La inceput, Dumnezeu”.
  Maranata’
  Caliopi Cristescu,comunitatea Invingatori, Bucuresti

 2. Caliopi Cristescu says:

  Ce il face pe Edi Constantinescu sa declare ca femeia prinsa in adulter nu este Maria Magdalena?
  Daca este sau nu este, numai Dumnezeu stie cu adevarat (sper sa fim printre cei care vor fi la Piciorele Slavei si sa aflam si noi ). Nu stiu cat este de important, sau daca trebuie sa ne preocupe acest aspect, dar daca tot ne preocupa , ar fi interesant sa aflam de ce nu poate fi. Sau este numai o parere si atat ?

 3. NORBERT says:

  Caliopi Cristescu invingatori?????:))

 4. neo says:

  .. poate o sa rada cineva de mine.. avand in vedere ca nu sunt chiar la curent cu mesaju’ si continutul emisiunii sau al paginii acesteia web.. dar sunt curios de religia prezentatorului; din cate mi-aduc aminte, ortodocsii scriu “Iisus” nu “Isus”.. so?

 5. Caliopi Cristescu says:

  Prezentatorul este de religie adventista . Nu este un motiv de ras, poate doar de ingrijorare pt. tine. Poate este timpul sa afli mai multe despre Dumnezeu si despre ce vrea El de la noi. Ce zici ?

 6. sare si piper says:

  d-le caliopi mi se pare ca ati fost putin agresiv in mesaj. neo a avut o intrebare simpla si nu cred ca merita raspunsul primit. raspunsul cel mai indicat era d-l Constantinescu este pastor AZS ! (restul comentariului e retorica evaghelica)
  cat despre titlul…(@ neo). n-am auzit de nici un studio sau televiziune in care prezentatorul sa se ocupe de grafica emisiunii. probabil ca nu e important cum se scrie ci ceea ce reprezinta.
  numai bine

 7. Caliopi Cristescu says:

  Ce nu merita ? Sa i se spuna ca nu este “de ras” pt. faptul ca nu stie ce religie este prezentatorul ?Si cu ce am fost agresiva (sunt d-na, nu dl Caliopi ) ? Pt. ca am sugerat ca ar putea fi un motiv de ingrijorare pt. cineva daca nu se preocupa de relatia lui personala cu Dumnezeu ?
  Poate nu-mi dau eu seama ce inseamna agresiune, asa cum nu inteleg de ce ar deranja un comentariu cu tenta de evanghelizare facut pe un sait crestin .Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pentru cineva care nu stie mai nimic din ale religiei “din cate isi aduce aminte”, prescurtarea AZS ar fi fost cea mai clara explicatie.
  Daca am parut agresiva imi pare rau, nu asta am vrut.

 8. Cristian Pascu says:

  Pt sare si piper,

  Daca nu i o ziceai tu i o ziceam eu!

 9. Danut Tanase says:

  Pana ce poporul advent nu va renunta la toate interpretarile ratacite ale Cuvantului lui Dumnezeu venite prin tot felul de “invatatori”, nu va iesi la lumina.
  Uitati ce simpla este diferenta dintre Moise si Hristos.
  Hai sa ne punem niste intrebari simple.
  Legea este caracterul lui Dumnezeu ? NU ! Unde scrie asta in Biblie ?
  Legea este ceva ce trebuie sa implineasca omul cazut in pacat ? NU ! Din simplu motiv ca nu va putea in veci, deoarece este ROB AL PACATULUI.
  Legea cuprinde TOATA NEPRIHANIREA ? Categoric NU !
  “Caci nimeni nu va fi socotit Neprihanit inaintea Lui, prin faptele Legii.”
  Si atunci la ce este buna aceasta Lege cu care am innebunit oamenii, si mai ales pe bietii AZS ?
  Iata raspunsul lui Dumnezeu :
  “deoarece prin Lege vine CUNOSTINTA DEPLINA a Pacatului.”
  “Pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: “Sa nu poftesti!”
  “si unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.” Simplu ! f.f.f. Simplu, daca il credem pe Dumnezeu pe cuvant, nu pe altii.
  Deci ce rol are Legea ? Sa ne defineasca PACATUL oameni buni, nu standardul Neprihanirii. Ce vreti mai clar de atata ? Dumnezeu prin Lege arata lumii intregi ca este PACATOASA !
  “Stim insa ca tot ce spune Legea, spune celor ce sunt sub Lege, pentru ca orice gura sa fie astupata, si toatã lumea sa fie gasita VINOVATA inaintea lui Dumnezeu.”
  “pentru ca Legea aduce manie; ” Doamne cat este de simplu de inteles asta.

  Stiti care este standardul Neprihanirii, ADEVARATA NEPRIHANIRE ? Iat-o :
  “Pentru ca, in vremea de acum, sa-Si arate NEPRIHANIREA LUI, NEPRIHANIREA LUI, NEPRIHANIREA LUI, in asa fel incat, sa fie neprihanit, si totusi sa socoteasca neprihanit pe cel ce crede în Isus.”
  Care este ADEVARATA si SINGURA NEPRIHANIREA biblica ? ISUS HRISTOS Fiul lui Dumnezeu.
  NIMIC ALTCEVA ! Nu Legea fratii mei.

  “Dar acum s-a aratat o Neprihanire pe care o da Dumnezeu, FARA LEGE – despre ea marturisesc Legea si proorocii.”

  “Neprihanirea Mea este aproape, Mantuirea Mea se va arata, si bratele Mele vor judeca popoarele,”
  Concluzia :
  “In vremea Lui, Iuda va fi Mantuit, si Israel va avea liniste in locuinta lui; si iata Numele pe care i-L vor da: “Domnul, NEPRIHANIREA NOASTRA !”
  Legea este a lui Moise, iar Hristos este a lui Dumnezeu. Moise a inteles Evanghelia Vesnica.
  Cat este de frumos !

  Cu respect,

 10. maria says:

  Legea nu e a lui Moise, ci ea a fost scrisa cu degetul Lui Dumnezeu pe table de piatra. Legea morala a fost pusa in locul cel mai sfant de pe pamant, in chivotul legamantului,prin care Dumnezeu comunica prin marele preot cu poporul sau.Acum Domnul Isus a venit si a implinit legea,ne-a scos de sub blestemul legii,ne-a curatit cu sangele Sau de pacate si acum, acolo, in Sanctuarul ceresc isi exercita rolul de Mare Preot facand ispasire pentru noi.El a implinit legea ca nimeni altul, ne-a demonstrat ca legea poate fi tinuta, si ne-a dat putinta de a ne schimba inimile,sa avem inimi in care sta sapata legea Lui Dumnezeu.E vorba de legea morala.
  Ea se va descoperi la sfarsit,pastrata acolo unde trebuie sa fie.
  Apocalipsa 11,18-19 :” Neamurile se maniasera, dar a venit mania Ta , a venit vremea sa judeci pe cei morti,sa rasplatesti pe robii Tai proorocii, pe sfinti si pe cei ce se tem de Numele Tau,mici si mari, si sa prapadesti pe cei ce prapadesc pamantul!
  Si Templul Lui Dumnezeu,care este in cer ,a fost deschis ;si s-a vazut chivotul legamantului Sau, in Templul Sau.”
  Legea este expresia caracterului si a vointei Datatorului ei.Psalmistul scria:” Vreau sa fac voia Ta,Dumnezeule! ”
  Isus e Cuvantul,Cuvantul intrupat.El, alaturi de Tatal ceresc au dat legea morala oamenilor.O binecuvantare,care s-a transformat in blestem atunci cand in inima omului a inceput sa lucreze “taina faradelegii” adusa de satan.Dar domnul Isus ne-a scapat de acest blestem si legea care ne amintea pacatul,ne aduce implinire , pentru ca ea e expresia caracterului Lui Dumnezeu.Apostolul Pavel in Evrei face deosebire intre legea ceremoniala implinita in Isus si legea morala ,lege pe care Domnul isus cand a venit pe pamant a pastrat-o ca nimeni altul, dandu-i importanta cuvenita si eliberand-o de adaosurile impuse de mintea omului.
  Omul a mutilat legea pe care Dumnezeu a sapat-o cu degetul Sau pe table de piatra,dar va exista acea ramasita care va pastra legea lui Dumnezeu si va urma calea sa.

 11. Danut Tanase says:

  Vezi Maria cum iar vorbesti din carti fara sa intelegi NIMIC ?!
  Lozinci si nimic mai mult. O pasareasca din care nimeni nu intelege NIMIC.
  L-ai pus tu pe Dumnezeu cel INFINIT in 10 porunci ! Hai ca-i tare asta !
  Maria, tu poti intelege ceva din cuvantul asta : INFINIT ?
  Cum iti poti tu imagina ca Dumnezeu poate fi limitat la 10 porunci ?
  Sti care este ADEVARATA NEPRIHANIRE a noastra ? Isus Hristos. Sti cine este Isus Hristos ? Fiul lui Dumnezeu. Sti cum este Dumnezeu in toate, dragoste, stiinta, intelepciune, mila, dreptate, etc…? INFINIT ! Si atunci tu vrei sa ramai la handicapul de 10 porunci sau sa mergi spre infinit ?
  Ce intuneric este in mintea ta ! Nu intelegi NIMIC !
  Iti mai spun o data ce spune Dumnezeu, NEPRIHANIREA Lui nu este Legea ci Hristos ! Hristos este Dumnezeu si Dumnezeu nu incape intr-o Lege, chiar daca aceasta Lege este sfanta si dreapta. Poti pricepe asta ?

  Cu respect,

 12. Danut Tanase says:

  P.S. Maria, Legea nu este capabila sa stie si sa inteleaga dragostea, mila, caldura, frigul, foamea, parerea de rau, bucuria, etc…..Dumnezeu POATE ! Pentru ca este o fiinta VIE nu o litera MOARTA. Poti vedea diferenta ?

  Cu respect,

 13. maria says:

  insufletita sau neinsufletita,natura functioneaza sub legi fizice minunate.Plantele si animalele functioneaza in armonie cu legile care guverneaza existenta lor.Natura ar fi un adevarat haos in absenta legii naturii.Legea morala exprima vointa Creatorului pentru fiintele inteligente ,pentru ca ele sunt capabile sa ia decizii morale.Legea morala nu asupreste.Cele zece porunci ,scurte,cuprinzatoare si autoritare definesc datoria fiintelor omenesti fata de Creator si unele fata de altele.Aceste zece precepte adapteaza legea morala la conditiile umanitatii.
  Definitia simpla a pacatului este data de apostolul Ioan :” Oricine face pacat,face si faradelege ; pacatul este faradelege.”
  Legea e vie , pentru ca ea misca inima noastra, o misca si tresalta de cuvintele pe care Dumnezeu, nu omul ,le-a scris pe table de piatra si apoi le va sapa in inima noastra.
  Nici o ratacire primita de lumea crestina nu se ridica cu mai multa indrazneala impotriva autoritatii cerului, ca Legea lui Dumnezeu nu mai este obligatorie pentru oameni.lepadand adevarul , oamenii leapada pe Autorul lui.
  Lepadand legea, nu poti intelege nici celelalte valori vii legate de Dumnezeul vietii, si anume,sanctuar,ispasire, sabat, inviere si neprihanirea prin credinta.
  In centrul tuturar lucrurilor se afla Isus,Isus Mantuitorul , Isus imparatul celor vii, isus rascumparatorul, Isus Marele Preot,Isus Legiuitorul, Isus judecatorul , Isus Fiul Celui Prea Inalt,

 14. monica clipa says:

  Maria,scuze ca intervin dar crede-ma,Danut are dreptate.Se vede ca il iubesti pe Dumnezeu ,problema este ca trebuie sa o faci ramanand tu insuti(sa il percepi prin tine,prin felul tau de a fi)primindu-l nu numai in minte ci si in inima ta.EL se va manifesta diferit in functie de personalitatea ta si nu a altora.De fapt asta e diferenta dintre lege si dragoste.Doar dragostea este cea care iti va arata calea mai departe prin pustiul acestei lumi.:)

 15. maria says:

  Pt.Monica
  Intalnirea cu isus nu inseamna de a-L percepe prin tine si de a ramane tu insuti.Tocmai,aici e problema.Aici e problema esentiala a intalnirii cu Dumnezeu.Pentru ca intalnirea cu EL iti schimba viata.Nu mai poti ramane tu insuti, pentru ca nu mai gandesti tu ci Duhul Sfant iti calauzeste gandurile si viata.Intalnirea cu Dumnezeu inseamna de fapt a te goli de continutul tau, de eul tau si de a-I da voie Lui Dumnezeu sa lucreze in viata ta.A ramane tu insuti dupa ce L-ai cunoscut inseamna a nu-ti innoi inima , sentimentele,A ramane tu insuti, inseamna a ridica o bariera intre tine si Duhul Sfant.Sfintirea e un proces lung prin care te eliberezi de tine insuti si lasi persoana Duhului Sfant sa-ti controleze viata.A te lasa in mana Lui Dumnezeu inseamna de fapt eliberarea din inchisoarea acestiei vieti.Binecuvantat e omul care asemenea lui Pavel poate spune ca Isus Hristos locuieste in el. A-L primi pe isus in inima, inseamna a te schimba.Si ceea ce ai spus tu e un paradox, pentru ca schimbarea inseamna a nu mai fii tu insuti ci a te identifica cu persoana care te schimba.In acest caz, schimbarea inseamna a te naste din nou.Si de ce trebuie sa te nasti din nou, daca tot poti primi invatatura dar ramai tu insuti? Ce inseamna a fi tu insuti atunci cand de fapt nu te mai reprezinti pe tine ci reprezinti pe isus? Ce inseamna a fi tu insuti atunci cand in inima ta, in sufletul tau locuieste Dumnezeu si nu mai traiesti de fapt din indemnurile inimii tale ci din indemnurile Duhului Sfant?

 16. monica clipa says:

  Maria,fiecare din noi avem temperamente proprii si stii asta (personalitate proprie)”dotata”atat cu calitati cat si defecte.Duhul Sfant fireste ca se va folosi de calitati si va “lupta”sa “slefuiasca” defectele(ap Pavel de exem este un temperam.coleric cu vointa puternica un bun conducator,optimist dar si mandru,dominant,nemilos..)De fapt eu nu doream decat sa ajung la ISUS-ul inimii tale sa iti pot intelege postarile ,dar nu pot.Poate il tii ascuns sau ..

 17. maria says:

  Isus-ul inimii tale,e impropriu spus.E ca si cum noi am incerca sa-L adaptam pe Isus la felul nostru de-a fi.Nu conteaza cate calitati sau cate defecte avem,conteaza sa venim la EL asa cum suntem, sa dorim din tot sufletul sa-L cunoastem pe EL.
  Atunci cand dorim cu tot sufletul sa-L gasim pe Isus trebuie sa ne eliberam de prejudecati, de idei preconcepute,de noi insine,s-ar putea sa descoperim ca tot ceea ce credeam vine in contradictie cu ceea ce doreste Dumnezeu de la noi.Isus e neschimbator,si nu e nici o contradictie intre reprezentarea Lui Dumnezeu din Vechiul Testament si felul cum S-a comportat Isus cat a trait pe pamant.Dumnezeu e acelasi,si Isus e acelasi.
  Isus-ul inimii mele e Cel care a murit in locul meu,care si-a dat viata pentru mine, si care acum in cer mijloceste la Tatal pentru mine.Iubirea inseamna si respect,responsabilitate si adevar.
  Deocamdata,imaginea Lui Isus pentru mine e cea de pe Cruce,e imaginea biruintei asupra mortii si a pacatului. Omul nu poate fi dotat cu defecte,defectele vin ca urmare a pacatului ascuns in inima noastra.singuri nu putem birui, dar Dumnezeu pentru noi a luptat si lupta, si cu ajutorul Lui putem invinge.Personalitatea nu are legatura cu temperamentul.O personalitate cladita pe o temelie solida, aceea a Lui Isus poate lupta impotriva temperamentului.Pavel nu cred ca era nemilos, ci a asistat la omorarea lui Stefan din credinta ca orice incalcare a legii Lui Dumnezeu trebuie suprimata indiferent de felul cum se desfasura acest act,Conceptia lui era conceptia israelitilor zelosi care vedeau adevarul deformat, prin propriile lor conceptii.De fapt acest lucru avertizeaza Dumnezeu ca se va intampla si cu crestinii, cand oricine ii va prinde sau omori crezand ca o va face in numele lui Dumnezeu.Vreau sa spun ca temperamentul se poate corecta, si o persoana mandra sa devina umila, o persoana nedreapta sa devina dreapta etc; toate cu ajutorul Lui Dumnezeu.
  Cunoasterea Lui Isus depinde de fiecare,dar nu se face fara pocainta, umilinta si studiu.Scriptura devine hrana noastra spirituala pe care Dumnezeu a lasat-o pentru a creste .
  Isus e Cel care ne-a dat scriptura si ne vorbeste prin ea nu numai despre EL, ci si despre ceea ce o sa fie.
  Pe de alta parte,Isus locuieste in inima noastra, El ne-a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacului.
  Cum sa tii ascuns pe Cel care si-a dat viata pentru tine? de ce toti se leaga de lege atunci cand vine vorba de Isus ?De ce nadejdea nu e viata, ci eliberarea de lege? de ce nu putem intelege ca Isus a murit pentru fiecare in parte , pentru a ne unii cu Dumnezeu, pentru a ne impaca cu EL, si ca de fapt EL reprezinta legea ?
  De ce ne place numai sa cerem si sa nu oferim ? Dumnezeu meu e Unul care se ofera oamenilor cu Iubire, dar o iubire dreapta,cu intelegere dar judecand pacatul ,Isus nu e cum il modelez eu sa fie, ca o jucarie care-mi satisface mie voia si-mi rezolva problemele.Asa gandeau si fariseii si odata venit Isus nu L-au putut intelege pentru ca nu corespundea asteptarilor lor.De aceea,Isus ne-a lasat o marturie vie,Evanghelia, evanghelia intreaga.nu fragmentata si citita asa cum ne convine noua, rastalmacit fiecare cuvant pentru a ne satisface pe noi si a gasi o justificare a comportamentului nostru.

Leave a Reply