[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/138_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

36 Comments on 138. Zona de confort

 1. Lia says:

  Multumim pentru emisiuni.
  Aveti dreptate.
  DUMNEZEU sa va ajute sa continuati aceste emisiuni.

 2. brutus says:

  O Doamne! Fereste-ne de zona de confort!
  Multumesc frate Edmond Constantinescu ca primesc o asa hrana de buna in fiecare zi!
  Dumnezeu sa binecuvinteze lucrarea!
  O zi buna

 3. Jugarean Rob al Domnului Isus says:

  Draga frate
  Intelegand toate acestea si afirmandu-le cu voce tare sunt convins ca ai inteles Calea si ceea ce te asteapta. Eu nu am inca nici cunostintele si nici pozitia ta, dar acum esti nu o lumina ci un FAR in intuneric. Ma rog Domului meu sa iti dea putere si curaj sa mergi pana la capat si nu sa patesti precum Petru. Cuvantul tau ma insufleteste si imi da speranta! Domnul sa ne ajute si sa aiba mila de noi (adica imi doresc sa ne ajute si sa aiba MILA de noi)!
  Cu dragoste…

 4. beniamin plesa says:

  Isus spunea ca :-“-un vin nou nu poate fi pus intr-un burduf vechi” !!!!!!!
  Isus a venit la ai sai ,dar ai sai nu l-au primit……….
  Isus ,era evreu,in El se impline-au toate aspiratiile evreilor ,Isus iubea acest popor ,,un popor dezbinat in multe partide si cu conducatori care se anatemizau reciproc,toti se credeau alesii lui Dumnezeu ,acea ramasita binecuvintata care va mosteni LUMEA.Cu totii se uitau dispretuitor la “neamuri”,(goym)—si credeau ca ei au DEPLINA cunostinta (adevarul) despre Dumnezeu ,in LEGEA lor.
  Isus a chemat acest ramasita la pocainta spunind—“legea a venit prin Moise dar HARUL SI ADEVARUL despre Dumnezeu si voia LUI sint intruchipate in invatatura si persoana mea.
  Rezultatul este bune cunoscut —:aceasta “ramasita” care se credea “obiectul de atentie si afectiune a inimii lui Dumnezeu a inceput sa caute —MARTURII MINCINOASE–prin care sa-L acuze ca EL desfinteaza LEGEA si in special SABATUL .Acest om devenea periculos ,multimea se duce dupa EL,iar noi pierdem CONTROLUL asupra ei.Pina la urma l-au pus pe cruce .
  Tot asa si astazi “Gloata care sa lasat “spalata la creier” a fost convinsa de lideri ca ea este :ramasita”,ea detine promisiunile dumnezeiesti ,se uita cu dispret la altii care nu DORM in sabat cum dorm ei,Au ajuns sa creada ca sint “sfintiti prin –SOMNUL SABATIC–si facuti desavirsiti (pregatiti pentru cer )prin a minca NUMAI vegetale si nuci.
  Atentie –(-Nota pt. Grigore-)- Descrierea de mai sus nu este o generalizare a gloatei advente.
  Multi adventisti in ciuda manipularii facute de lideri lor prin publicatii si predici ,sint oameni care iubesc pe Isus ,au fost nascuti din nou,au dragoste de toti oamenii ,si sufera ca neprihanitul Lot in mijlocul SODOMEI.
  Exemplu :
  1–Edi are dreptate cind prezenta situatia liderilor adventi din Germania in anii 1930-s !!
  Iata care era pozitia -OFICIALA-a liderilor adventisti fata de HITLER :

  “” Adventists continued to support Hitler and celebrated his 51st birthday 11 days after war had escalated in the West with the German invasion of Denmark and Norway on 9 April 1940. The Adventist Morning Watch Calendar although printed four months earlier stated:

  Trust in his people has given the Führer the strength to carry through the fight for freedom and honour of Germany. The unshakable faith of Adolf Hitler allowed him to do great deeds, which decorate him today before the whole world. Selflessly and faithfully he has struggled for his people; courageously and proudly he has defended the honour of his nation. In Christian humility, at important times when he could celebrate with his people, he gave God in Heaven honour and recognized his dependence upon God’s blessings. This humility has made him great, and this greatness was the source of blessing, from which he always gave for his people. Only very few statesmen stand so brilliantly in the sun of a blessed life, and are so praised by their own people as our Führer. He has sacrificed much in the years of his struggle and has thought little about himself in the difficult work for his people. We compare the unnumbered words, which he has issued to the people from a warm heart, with seeds which have ripened and now carry wonderful fruit.

  It is ironic that while Adventists had insisted upon religious liberty, they did not raise a voice against the persecution of countless Jews. Instead, they even disfellowshipped those of Jewish background. At a time when German Adventists were publishing the religious liberty magazine Kirche und Staat (an outside observer noticed its primary purpose as being the opposition to the Sunday laws), they kept quiet about the 1933 purges when hundred were murdered, and they said nothing against the persecution of Jews or about the occupied territories. Although some individual Adventists apparently resisted the Nazi temptation, Sicher has shown from contemporary publications that ‘no active official opposition to the inhuman Nazi regime seemed to have existed nor even to have been permitted among Adventists. Sicher’s is an unfortunate but honest portrayal of German Adventism in the first half of the twentieth century.””

  Articolul se gaseste la urmatoarea adresa :
  http://www.everythingimportant.....ntists.htm

  Dupa cum spunea EDI :—Karl Barth (dupa opinia celor spalati la creier–un BABILONEAN)sa ridicat impotriva lui Hitler si a facut o frumoasa marturisire de credinta in Isus ,riscind viata si familia.
  Ce a facut –Liderii adventisti in relatia cu Hitler ???
  Sau dat de partea lui si au inceput sa preamareasca “genialitatea ” si ca de fapt Hitler avea aprobarea lui Dumnezeu si a conducerii advente .
  Acesta este un adevar de necontestat !!
  Foarte putini au fost printre adventisti care sa imite exemplul lui KARL BARTH !!!
  Petru a stat cu lacheii la foc si astepta sa vada ce se intimpla .
  Oare vom face si noi la fel ??
  Isus i-a infruntat doar cu –CUVINTUL–
  Luter –Spunea :–constinta mea este subjugata CUVINTULUI lui Isus si nu pot face altfel !!
  Sintem noi intre cei bazati pe CUVINT sau sintem printre cei ce inventeaza si culeg “marturii mincinoase”pentru a linsa purtatorii de CUVINT a lui Isus ??
  Fiecare sa ne cercetam si sa vedem de a cui parte sintem !!
  Raminem in Noapte,in intuneric –sau iesim la lumina ca sa ni se vadeasca faptele .
  Decizia este a noastra si vom da socoteala pentru alegerea facuta !!
  Isus a venit sa ne ofere adevarata ODIHNA —
  Haide-ti sa ne odihnim in odihna LUI si sa nu facem ca evrei care se grabeau sa omoare pe Domnul slavei cit mai repede ca sa nu profaneze SABATUL.
  Beni

 5. un fost forumist says:

  Nu am mai scris demult si nu mai aveam intentia de a o face, insa mi-a semnalat cineva ca e o emisiune buna pe oxigen, am ascultat-o si mi s-a potrivit de minune. Mersic Edi.

  Vreau sa subscriu la mesajul de azi. Se aprind foarte des focuri de curte veche in biserici, unul chiar la sfarsitul saptamanii de rugaciune intr-o comunitate adventista, dupa o indobitocire de 7 zile de post si prost-ernare si nopti nedormite in patru labe.

  Asadar dupa un numar desavarsit de plecaciuni la propriul mormant varuit dimpreuna cu o cura de lumanari nazale, in straie stradale dar cu inimile pline de bolboroseli de multumire ca biserica permite si azi terapia de grup, la ceasurile cele mai sfinte ale Zilei de barfe, cifrat vorbind – 11-12, comunitatea era “ca unul” asteptand stropii “ploii de cioate”, adica o viitoare spalare de bani, canonic numita “evanghelizare”, bineinteles cu nume celebre si pompe funebre.

  Insa la ceasul cand toate mainile unse cu gel alcoolic stateau rajgaiate sa se usuce, iar ochii priveau strabici spre frontispiciul care da spre sfanta sfintelor, rehte “alvonul”, numai ce scapa la sulurile sfinte un nebun, care se apuca sa scuipe pe morminte si sa isi infiga ardei iuti in nari, imagine de care sfintii nu erau straini, insa de aceasta data, manati de duhul celor patru labe, au hotarat sa arunce pe nebun la porci.

  Poate ca cititorul se intreaba nedumerit: cum de a ajuns nebunul la suluri, devreme ce toata lumea il stia plecat de acasa? Iar, nebunul fiind ultimul care isi da seama de starea lui, nu era de datoria sfintilor sa nu permita pangarirea sfantului locas? Ba si da. Numai ca sfintii probabil aveau un interes mediatic la nebun, ca se gandeau ei .. nebunul face show-ul si noi vindem biletele. Nici prin cap nu le-a trecut lor cred, ca nebunul, intr-un moment de luciditate, se va apuca sa scuipe pe morminte.

  Ca sa o scurtez, mare zarva s-a mai facut pe seama “porcariilor” nebunului, iar duhul machiavelic al rugaciunii s-a dus pe pustii. A ramas o tinta senescenta precum autorul ei, care intr-un gand cu vanzatorii de bilete a linistit din nou mormantul sfant: “In anul “care” vom intra, sa nu mai lasam nebunii la alvon”. Iar cioatele si ciotuletzele plouate, frecandu-se la ochi cu ardeiul nebunului, au recitat in cor: Marana-mea!

  Din toata aceasta “moralitate” (lucrare dramatica medievala), nebunul bineinteles ca a fost cel mai castigat, pentru ca a scapat de sfinti si de mormintele lor. A invatat sa fie cuminte ca un exorcizat, sa nu mai scuipe pe morminte si sa nu isi mai vare ardei iuti in nas. Profetia spune ca nebunul se va duce prin satele vecine si va povesti patania cu porcii, insa .. cine il va crede de vreme ce profetia nu este canonizata si inmormantata?

 6. claudia says:

  am cunoscut si eu oameni care au stat si stau in picioare pt victoria care le sta in fata indubitabil. victoria lui isus. aceeasi victorie pt care oameni adevarati de-a lungul timpului au pierdut aparent tot, dar ade fapt sunt castigatorii pe aceasta planeta.
  primul pe care l-am cunoscut a fost edi. un om prea mare pt o multime asa de “mica”. spiritual. a fost linsat ca si isus cu exact aceleasi metode si cuvinte in fata propriilor ucenici si in “nopti” si cotloane numai de el si de dumnezeu stiute. dar de fiecare data a iesit tot mai invingator, tot mai maret, cu tot mai multe comori pe care apoi ni le-a impartasit si noua. sunt un alt om pt ca el are curaj sa fie cine este. adica cu adevarat unul dintre oamenii din prezent ai lui isus pe pamant.
  al doilea este dan. pe care tinerii de la bratianu il asteptau la terminarea discutiilor deschise sa-i puna intrebari si sa-i multumeasca ca pune exact problemele pe care le au si ei, dar pe care nu au curaj sa le discute. ba chiar il rugau sa nu renunte, desi presiunea lacheilor crestea. dar cand “slujitorii bisericii”, numiti nejignitor si fara relevanta slujbasi, nu au mai putut sa rabde si au inceput sa urle si sa il injure public in timpul serviciilor “divine”, ba chiar sa il loveasca dupa ce faceau un grup compact in jurul lui, ca sa nu se vada prea bine, sau sa il scoata afara din “biserica”, sau sa cheme politia sa il aresteze daca e posibil, toti sustinatorii lui dan, care erau toti, dar absolut toti tinerii, s-au asezat la foc langa lachei.
  se pare ca astea sunt variantele pe care le poate alege omul.

 7. sorica vladimir says:

  It’s very interesting.I like this religious show.I am Vladimir from Galati Romania and I am so happy that see this
  wonderfull programs.

 8. rosu ciprian says:

  Edi are curajul sa spuna ceea poate multi gandesc.Ma intreb de ce sunt deranjati cei care rep.partea oficiala a bisericii si care, intre noi fie vorba,nu sunt nici pe departe ca Isus.Stiu ca sunt oameni chemati de Dumnezeu si sunt si unii pe care doar imprejurarea i-a adus in pozitii oficiale.Dar si imprejurarea tot El a adus-o,asta neansemnand ca ar fi si de acord cu aceasta.Si mai stiu ceva.Putini,foarte putini, sunt cei in care poti sa ai incredere si asta e teribil.Vorbind strict de etica profesionala,lasand la o parte morala crestina,unii conducatori religiosi nu-si merita nici statutul si nici salariul.Altii si-l merita din plin pt.ca dau dovada de omenie mai mult decat de pretentii sfinte.Am auzit un pastor vorbind de faptul ca avem si noi politica noastra interna, de biserica.Avea dreptate! Este un specialist in asta,adica,in numele lui Isus,stie ce si cum sa faca sa fie ´´bine´´!Artisti,inteligenti,periculos de inteligenti oficialii acestia ai bisericii!!Si atunci, cum sa mai ai incredere ca tu, ca un naiv, care incerci ca spui ca te doare ceva , ca ai nevoie de un sfat,ca te simti teribil din cauze diverse si pacatoase, ca nu stii ce sa mai crezi dupa ce ti-ai luat suturi oficiale folosind libertatatea de a gandi, spun deci, cum sa mai crezi ca ai putea fi inteles? E teribil sa-ti dai seama ca nu contezi,ca esti masa de manevra, si ca doar daca faci parte din jocul politicii religioase reprezinti ceva,dar si asa doar pe moment, potrivit cu scopul.Ce ironie,cu Isus poti fii teribil de sincer si uneori deranjant, dar cu slujitorii Lui,nu!Si atunci nu e clar ca ei,slujitorii, sunt mai mari si mai importanti, ca fara ei Dumnezeu ar inceta sa mai existe, sau ,si mai rau,n-ar sti ce si cum sa faca cu nenorocitii de pacatosi?? Nu am absolut nimic cu sistemul de conducere din azs,ceea ce ma deranjeaza sunt pretentiile fara acoperire si o autoritate bolnava de orgoliu.Dar nu toti sunt asa!!Hotarat nu!Cunosc oameni care cu autoritate derivata din exemplu personal, bun simt, omenie si interes real pt. oameni, te ajuta sa intelegi ce si cum ar fi de facut,care-ti dau curaj sa speri si nu sa disperi,care-ti spun ca Isus nu este altfel decat L-ai cunoscut si ca si tu poti sa fii cu El in cer , ca prezentul nu este fatalitate,zic deci fara rezerve sau ipocrizie ca astfel de oameni exista si asta e mare lucru!! Edi, vreau sa-ti spun ca apreciez ce spui pentru ca nu o faci caustic, cu scopul de a stigmatiza aroganta unor oficiali bisericesti,ci mai degraba prezinti cu un curaj lipsit de tupeu,o realitate.Esti vulnerabil in acelasi timp pt.ca trezesti reactii si aduni simpatizanti, dar probabil ca nu e prima oara.Stii care e partea proasta?Ca unii din cei care simpatizeaza cu ceea ce spui,poate fara intentie, te lauda exagerat in loc sa aprecieze critic ideile pe care le prezinti.Florin Laiu ajuta mult sa se pastreze un echilibru atat pe forum cat si in analiza critica a emisiunilor pe care le faci, deci nu e rau deloc.Dimpotriva!!Si ,ca o alta ironie si el este un oficial care s-ar putea simti atins de curajul tau lipsit de tupeu.Totusi uite ca omul asta face diferenta si-l apreciez cu toate ca nu-l cunosc personal.Domnilor,nu e rau deloc,sincer va spun asta!Mi-aduc aminte de un vers dintr-un cantec frumos al doamnei Mihaela Bustuchina care poate reprezenta ceea ce au trait cu siguranta multi oameni si ,fara indoiala ,traim si noi acum.Sunt de fapt trei verbe la timpul prezent si spun cam asa: iubesc,am curaj si ma tem. Pentru concluzii dumneavoastra aveti toata libertatea si ,va rog, folositi-o !!E de la El, de la Isus!!

 9. monica clipa says:

  Pt Un fost forumist
  Curiozitatea mea feminina(dar nu rau intentionata)cu privire la nebunul in cauza este:oare el de nebun scapa tocmai la sulurile sfinte(exista posibilitatea sa fi ajuns direct la morminte,nu?),sau poate exista si varianta ca e acolo, tocmai, din dorinta de a nu ajunge nebun ca , cei mai multi ?
  Daca as admite prima varianta,eroul d-voastra are un” moment de luciditate” ceea ce din punctul meu de vedere este minunat, si stiti si d-voastra ca numai prin mila celui Atotputernic ne venim in fire(din”mila “unor oameni, iesim ,din ea)Faptul ca, continua sa faca rau mormintelor mi se pare nesemnificativ comparativ cu starea lui de dinainte(Creatorul il va invata cu siguranta sa separe binele de rau).
  Gandindu-ma la cea de-a doua varianta (cea mai fericita, se pare)iata ca intradevar nebunul ” a fost cel mai castigat” dar,ca morala a lucrarii, poate invata si cititorul ca se pot lua lectii de viata prin harul lui Dumnezeu,si de la ..nebuni.
  Foarte flexibila abordarea ,imi place,sunteti original!

 10. maria says:

  Se pot alege din Cuvant, marturii mincinoase ? Sabatul nu e singura diferenta intre adventisti si celelalte culte religioase.Esentiala este intelegerea Sanctuarului, a faptului ca acum in Sfanta Sfintelor Isus indeplineste rolul de Mare Preot savarsind ispasirea pacatelor pentru toti cei care primesc sacrificiul Sau.Nu numai ca e usor sa zici sunt mantuit si traiesc sub har, insa Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta si doreste ca toti sa ajungem la cunoasterea si la implinirea Adevarului care ni s-a descoperit cu ajutorul Scriptuirii.Important e faptul ca Isus a purtat povara pacatelor noastre ,a murit in locul nostru, si mai departe ne ajuta sa ne sfintim facand ispasire pentru noi.Daca nu intelegem sau nu vrem sa intelem ca nimic din Scriptura nu e la voia intamplarii, atunci s-ar putea sa alunecam pe un drum gresit.Sistemul jertfelor din vechiul testament isi gaseste aplicabilitatea in noul testament,iar rolul Mantuitorului in salvarea omului nu s-a incheiat la cruce.Crucea a fost prima mare victorie asupra pacatului , si cea mai importanta ,definitorie pentru victoria finala.Acum Marele Preot face ispasire pentru pacatele noastre cele de acum,atat timp cat Dumnezeu isi revarsa harul sau pe pamant.Acum noi traim sub har,dar va veni o vreme cand harul se va inchide,va fi o scurta perioada de stramtorare ,cum n-a mai cunoscut omenirea de la inceputul ei.Dupa aceea IL vom vedea pe Isus venind pe norii cerului , pentru a lua la EL pe cei alesi.Nu e numai problema sabatului.Cine nu tine sabatul nu tine nici Legea.Cine nu vrea sa cunoasca adevarul despre Sanctuar, nu cunoaste nici adevarul despre morti.Cine nu cunoaste adevarul despre morti nu cunoaste nici adevarul despre adevarata credinta.Credinta si viata.Cum se impletesc toate.Lupta pentru adevar prin ochii credintei si cu ajutorul Scripturii.Duhul Sfant ne lumineaza calea depinde de noi s-o alegem.Nu trebuie sa condamnam o comunitate pentru ceea ce fac unii oameni din aceasta comunitate.Exista un adevar si o credinta.Adevarul Lui Dumnezeu e unul singur si nu-L putem gasi daca ne uitam la persoane si nu la Hristos,nu-L putem gasi daca deja plecam in cautarea lui cu idei preconcepute, daca analizam fiecare aspect din punctul nostru de vedere si nu al Bibliei.

 11. rosu ciprian says:

  Doamna Maria,daca la cruce s-a obtinut prima mare victorie asupra pacatului,cea mai importanta si definitorie pt. victoria finala(cuvintele sunt amestecate si nu exprima clar ceea ce doriti sa spuneti) atunci strigatul-intrebare al lui Isus dinaintea mortii si declaratia finala”s-a sfarsit”ce mai inseamna?Mantuirea prin moartea Lui este definitiva ,necompletabila cu nici o alta victorie ulterioara.Ceea ce urmeaza NU este cu totul altceva, ci doar rep.consecinte ale acestei victorii deja obtinute.De cand S-a nascut si pana a murit Isus a dovedit fara infatuare ca toate acuzatiile si subterfugiile Diavoluiui de a se justifica in vreun fel pt. nenorocirea pe care a adus-o sunt zero,fara acoperire.De fapt capitolul din HLL intitulat “S-a sfarsit” este lamuritor. Dvs. prin ceea ce spuneti enuntati adevaruri cat cerul de inalte si corecte, totusi amestecarea lor printr-un limbaj tipic adventistilor ,care de multe ori nu exprima mare lucru datorita golirii de continut,ma duce cu mintea spre o zona cenusie si ma intreb:oare ce vrea sa spuna prin toate aceste cuvinte?Nu va fac nici un proces de intentie,dimpotriva caut sa inteleg(atat cat pot)cu mintea mea ce si cum e cu mantuirea asta si mai ales ce si cum e cu Mantuitorul acesta care se numeste Isus.Apropo,m-a intrebat cineva de mult care-i numele lui Dumnezeu,cum Se numeste Dumnezeu.I-am spus ca numele Lui este Isus.Ce spuneti, am gresit sau am raspuns bine?Referitor la faptul ca exista un adevar si o credinta ,ca nu trebuie sa condamnam pe toata lumea, ca trebuie sa ne uitam la Hristos s.a.m.d,adevarat, asa este, insa am o obiectie(si nu sunt avocatul Diavolului):traiesc cumva singur in lumea asta, doar eu si Hristos sau mai sunt si altii care vreau sa nu , ma influeteaza, fie spre bine , fie spre rau?Nu stiu cum se face ca o poti scoate la capat cu Dumnezeu, dar tare greu o scoti la capat cu credinciosii Lui!!Mult adevar in afirmatia asta:”sa fii cu Dumnezeu in cer e numai slava,dar sa fii cu credinciosii Lui aici pe pamant,e alta treaba”.Si mai e ceva. E. Withe pledeaza pt. ajungerea la concluzii personale pt. care sa raspundem personal inaintea lui Dumnzeu.Asta insemna valoare acordata omului, incredere ca poate judeca cu mintea lui, ca poate aprecia si astfel iubi pe Dumnezeu.Daca asta lipseste, tot ce ar mai putea exista nu reprezinta decat cinism religios si in final ,penibilul ridicat la grad de virtute morala. Va rog sa nu va suparati pe mine, sunt doar considerente subiective si personale,la fel ca si mantuirea,o problema tare personala si subiectiva.Doar Isus si eu,nimic mai mult sau mai putin(cu toate ca nu e deloc simplu si lipsit de consecinte).

 12. rosu ciprian says:

  Scuzati am scris gresit,e E.White,nu E.Withe.Asta dovedeste inca o data ce inseamna natura umana!

 13. maria says:

  Dumnezeu e iubire ,si din iubire pentru oameni a dat pe singurul Sau Fiu sa moara in locul nostru ,biruind moartea pentru noi.Dumnezeu ne-a lasat pentru a intelege ceea ce se intampla in realitate cu lumea noastra ,Scriptura.Ea e sursa de intelegere , de cunoastere si de indreptare a omului.Exista o legatura fireasca ,stransa si continua intre vechiul testament si noul testament.Dumnezeul cel Vesnic e neschimbator,iar Isus a venit sa implineasca Scriptura.In Biblie sunt date certe despre Imparatia Lui Dumnezeu,Despre unicul Dumnezeu,O Unitate desavarsita intre Dumnezeu Tatal ,Dumnezeu Fiul si Duhul Sfant.Mantuirea personala e autentica si adevarata ,dar nu e subiectiva intrucat e conditionata de credinta si ascultare.Nu-ti dau indicii din Biblie, cauti singur ,in vechiul testament,la Marea Zi a ispasirii tinuta de Israel o data pe an la o data fixa,si care trimitea la ceea ce avea sa faca Mielul pentru noi.Dupa ce Marele preot jertfea Mielul prin punerea mainilor pe capul acestuia (mielul simboliza pe Isus care avea sa ia toate pacatele noastre asupra Lui ) il jertfea,si cu sangele Lui stropea de sapte ori capacul chivotului legamantului in care se gaseau tablele legii ,si apoi facea curatirea Sanctuarului.O data pe an , toate pacatele poporului cele facute si cele care erau in inconstient se puneau asupra mielului (Isus) si mielul purtatorul pacatelor era sacrificat.Era numai o parte a ritualului.Apostolul Pavel in “Evrei” explica clar faptul ca Domnul Isus e nu numai Mielul care poarta pacatele ci si Mare Preot.Deci, dupa terminarea lucrarii de jertfire,El acum in Sanctuarul ceresc ( sanctuarul pamantesc era facut exact dupa chipul celui ceresc ,la indicatiile Lui Dumnezeu),este Mare Preot si face ispasire pentru pacatele noastre.Nimic nu e intamplator la Dumnezeu.Studiul Bibliei e modul de cunoastere a Lui Dumnezeu.Daniel s-a rugat pentru cunoastere si Domnul i-a dat multe adevaruri dar nu i le-a putut explica pe toate.Mare parte din aceste adevaruri sunt pentru noi, care suntem binecuvantati cu multa lumina si intelegere.
  Nu pleca cu idei preconcepute si simpliste, cauta in Cartea vietii si vei gasi, cauta-L pe Dumnezeu si o sa cunosti ceea ce filozofii si oamenii de stiinta se straduiesc sa cunoasca; Adevarul.Adevarul nostru e ca daca privim la Cruce suntem vindecati spiritual,si oridecateori gresim avem un Mijlocitor intre noi si Dumnezeu,pe Isus.Dumnezeu a facut totul pentru noi,e mare efortul nostru de a-L cauta?mai exista un mod de a-L cauta pe Dumnezeu in noi insine.Si atunci baremul, indicatorul dupa care ne verificam starea nu e respectarea poruncilor Lui Dumnezeu?
  Cauta pentru inceput sa faci o analiza, a ispasirii din vechiul testament ,ritual cerut de Dumnezeu evreilor si care trimitea la Isus, si compara cu ceea ce s-a savarsit la Cruce si cu ceea ce traim noi astazi.
  Ptr,Rosu Ciprian

 14. rosu ciprian says:

  Am revazut emisiunea si ma uimesc de atat de multa realitate si pragmatism.Nu ma tem deloc ca asta ,adica pragmatismul si realismul(de fapt sunt surori gemene),reprezinta un pericol pentru credinta. Eu zic ca , dimpotriva,lumineaza ochii, la fel ca mierea lui Ionatan.Apropo,un om extraordinar Ionatan asta,mare, mare de tot, nu pot sa nu-l admir!! Pote fi cineva care sa nu-l iubeasca pe Ionatan!? Domnilor, va rog,daca nici Ionatan nu este de apreciat si iubit, atunci, in afara de Isus,cine ?Mi-e rusine de mine ca nu sunt un barbat adevarat ca Ionatan, sau, si mai mult, ca Isus care ne pune capac la toti, la toate capitolele!! Poate ca veti spune ca e doar un sentiment religios mai accentuat de Sarbatori, dar nu ,nu e doar asta, va asigur! Gata , ma opresc ca deja sunt mai mult decat vulnerabil, adica mi-am dat drumul slobod la ganduri asemanator ,aproape la fel, ca altul pe care nu pot sa nu-admir,Pavel. Ah, ce e si cu religia asta, cum te tulbura si motiveza ea ,Religia !!

 15. rosu ciprian says:

  Stimata doamna Maria, regret faptul ca discutam despre de toate si nimic.Eu unul ma pierd in ceata pe care o propuneti si nu ma vad in stare sa tin pasul cu dvs. Nu pt. ca n-as avea argumente sau pt. ca ati avea cumva dreptate, ci pur si simplu pt. ca discutia e sterila, neproductiva ,chiar daca abunda in adevaruri si cuvinte lipsite de continut. Si mai e ceva. Trebuie sa fiti explicita, consecventa, onesta si la subiect, ca sa nu mai vorbesc de rigurozitatea gramaticala si semantica exprimarii. Asta vis a vis de cate greseli vedeti la cei de pe forum(gramaticale) pe care nici elevii dvs. de clasa 5 a nu le fac.Asa ,ca sa ne pastram , ca si Isus, onestitatea cel putin. Oricum,va apreciez cu sinceritate dorinta de a calauzi si sfatui pe cei care, dupa parerea dvs.,nu sunt bine lamuriti in ceea ce priveste adevarul sau adevarul nostru, dupa cu bine precizati dvs. Deci, mi-a parut bine de discutie dar propun sa ne oprim. La timp, zic eu!

 16. sincer says:

  pt fr. Edy
  Intr-o emisiune anterioara vorbiti despre crestinul care are dreptul sa se apere chiar si cu pistolul.Nu imi displace ideea dar as dori sa ma lamuriti mai clar cu privire la acest subiect. Daca slujesti unui Dumnezeu Atotputernic nu te apara El Insusi?In istorie sunt atatea cazuri cand crestini au fost atacati, omorati pt credinta lor si au ales mai bine martirajul decat violenta.Care este relatia dintre autoaparare si credinta?
  Sorry ca nu sunt la subiectul de azi dar am avut o intarziere in a audia emisiunea si azi am reluat de unde ramasesem.Am mai intalnit ideea asta la dvs si nu am apucat sa va intreb mai multe pana acum.Cred ca sunteti singurul care sustineti ideea autoapararii la crestin.Cel putin eu nu am mai auzit-o la altcineva.
  Multumim pt emisiunile dvs.
  Cu multa apreciere

 17. beniamin plesa says:

  Sincer

  Pina iti raspunde Edi ,asculta si parerea mea poate ca -ti va face sens .
  Tu afirmi ca noi avem un Dumnezeu care ne apara si deci noi nu trebuie sa ne aparam.
  Pistol ,cutit sau mestecatorul de mamaliga ,cind nu poti face fata cu mina goala trebuie sa apelezi la orce mijloc sa aperi viata ta,sau a celor care Dumnezeu t-i i-a incredintat .
  exemplu–
  un criminal intra in casa la tine ,pina sa te trezesti bine iti violeaza fata de 13 ani .Ce faci ? te duci si-l inviti sa-ti violeze si nevasta ,? Te pui pe genunchi si te rogi ca Dumnezeu sa-l opreasca in a-ti viola si nevasta ?
  Dupa ce a violat-o ,o omoara si vine spre cealalta fata din dormitorul urmator.,si asa mai departe…………..
  Istoria arata ca aceste lucruri oribile sau intimplat prin toate secolele ,unii sau aparat iar altii sau lasat omoriti si Dumnezeu nu a intervenit sa-i salveze.
  Solomon cel intelept spunea :–toate au vremea lor –exista o vreme de adunat pietre si o vreme de aruncat cu pietre,o vreme de iubit si o vreme de urit ,o vreme de pace si o vreme de razboi,
  Isus spunea ucenicilor–cine are o sabie sa si-o vinda ,iar in alta conjuctura –cine nu are o sabie ,sa-si cumpere una.
  In fata lui Caiafa cind a fost lovit peste obraz el nu a intors si celalat obraz ,ci la luat la rost intrbindu-l de ce ma lovesti ??
  Cind l-a oprit pe Petru sa foloseasca sabia ,a facut-o ca Petru nu intelegea planul lui Isus de a fi prins si omorit pentru pacatele noastre.
  Cind crestinii trec prin persecutii si sint in situatia sa-si piarda viata ,au deplina libertate sa se apere daca nu pot fugii si scapa.
  Voluntarismul in a deveni martir nu este un lucru intelept ci doar un sentimentalism naiv si nelalocul lui.Lideri crestini au trebuit prin secole sa stopeze acest martiraj voluntar si necerut de Dumnezeu.
  Daca vrei sa fi martir in mod voluntar ,si te predai singur dusmailor ,poti sa o faci dar Dumnezeu nu-ti cere asa ceva !!
  Pavel a fost prins cu forta ,insa nu a cerut sa fie decapitat ,!!
  De multe ori a fugit de persecutori si nu sa lasat de buna voie in mainile lor.
  Cind LOT a fost pradat de cei care l-au jefuit,Avram a luat sute de slujitori si sa dus sa recupereze lucrurile furate si omorind pe hoti.Dupa ce ia pradat de toate lucrurile a mai dat si zecime din jefuiala luata prin omorire de oameni.
  Biblia este plina de exemple si la toate nivelele.
  1–aparare personala
  2–apararea familiei
  3-apararea tribului
  4-apararea natiunii
  Daca crestini in secolele 14,15,16 nu ar fi practicat acest drept de la Dumnezeu tu si eu astazi eram MUSULMANI si Europa astazi ar fi fost ca Arabia Saudita !!
  Spiritul pacifist in orce circumstanta este sinucidere sigura !!
  E usor si naiv sa fi pacifist ,iar in acelasi timp sa te astepti ca altii sa se jertfeasca pentru tine.
  Exista un exemplu in istorie cind EVREII au decis sa nu puna mina pe sabie sau sa lupte in ziua SABATULUI si se asteptau ca Dumnezeu sa-i protejeze de dusmani .
  Ei bine,Dumnezeu nu ia protejat si au fost macelariti in sabat .
  Fanatici au fost si vor fi cit va tine lumea.
  Biblia interzice doar omorul premeditat si nu a ucide in caz de aparare.
  Sper sa-ti fie de ajutor perspectiva aceasta biblica.
  Beni

 18. eddieconst says:

  “Daca slujesti unui Dumnezeu Atotputernic nu te apara…?

  Nu!

  Asta mi-a explicat un sherif (southern) babptist in 20001. Faceam delivery cu diasepan (care in US este monitorizat de FBI) intr-o zona rea din Alabama.

  “What are you doing here, boy?
  “Delivery, Sir”
  “Delivery? Show me ya’r pistol”
  “I have no pistol Sir”
  “Why don’t ya have a pistol, boy”
  ‘Cause I am a Christian, Sir”
  ‘Christian? So am I. Listen boy. Gangsta are no Christians. OK? Next time ya show me ya pistol.

 19. florin says:

  am incercat si la oamenisiperspectve.com si la cronicile ultimului imperiu si incerc si aici poate ma auziti.Ce vreau sa spun nu are de a face cu aceasta emisiune dar sper ca veti citi acest mes.Am vazut filmul ZEIGEIST, nu stiu daca si dv. urmaresc toate emisiunile in care apareti si dv, am revazut azi cele 2 emisiuni despre conspiratii si nu mai pot fi de aceeasi parere ca atunci cand le-am vazut prima data ,pt ca am vazut acest film care este de-a dreptul socant. Daca vreti argumente solide despre conspiratii si cine sta in spatele lor va rog urmariti acest film cre poate fi vazut pe google si dupa aceea sa mai faceti o emisiune cu marius sau cu sorin si sa va spune-ti parerea sau daca nu mai e posibil acest lucru pt ca nu vreti sa renunta-ti la primele pareri expuse in acele emisiuni va rog fff mult sa imi raspunde-ti personal pe adresa mea de email.M-ar bucura enorm sa vad ca va pasa si ca imi ve-ti raspunde la acest mesaj .Multumesc anticipat Florin din Medias.Astept cu nerabdare sa citesc ce parere ve-ti avea dupa vizionarea filmului.

 20. Un colecttionar de opinii says:

  Edi ce parere ai de manipularea prin cenzura a lui Admin ?

 21. Un colecttionar de opinii says:

  Cenzura este o minciuna prin omisiune sau prin distorsiune ?

 22. Un colecttionar de opinii says:

  Edi, s-ar putea vorbi si despre o minciuna prin diversiune practicata prin cenzura de catre Admin ?
  Cum apreciezi tu aceasta situatie ? Apartine tot zonei de confort ? Sau este doar reactia unui mercenar ?

 23. Floare de Maslin says:

  Mi-a placut Zeitgeist la nebunie. Foarte foarte tare. In prima parte .. mi s-au parut cam trase de par asocierile cu 25 dec, totusi ideea dominanta ramane .. biserica e bolnava dupa putere, disperata dupa bani si ghiftuita cu prosti. Nu stiu ce ar putea comenta Edi pe marginea filmului .. lucrurile sunt clare .. minte ne mai trebuie sa intelegem ceea ce trebuie, pentru ca ideea filmului nu e sa cultivam psihoze si goana dupa “hristosi mincinosi”, ci o gandire limpede si libera.

  Realitatea e ca mintea omului acum e bombardata cu tot felul de teorii conspirationiste si oricat de mult le-ai spune sa gandeasca liber, in frica ei de necunoscut tot la ce spune pastorul sau … Review & Herald se arunca. Si pe un asemenea calapod de gandire, saracutii asteapta chiar si de la Edi Raspunsul Oficial.

  Oricum, in biserica este varza varza .. numai o minune poate deschide ochii turmei. Si .. cu cat e mai mare nevoia de gandire independenta, cu atat se fac mai multe campanii de “turmelizare”, saptamani de rugaciune de sfarsit si de inceput de an, colecte si evanghelizari … meniul e complet.

  Si oamenii sunt inselati nu in functie de cat de scoliti sau nescoliti sunt, ci in functie de “viciile spirituale” pe care le cultiva … setea de putere, de bani … de aceea sunt osanditi in insusi cugetul lor.

  Stau si ma gandesc .. daca ne-am nascut ca biserica din libertatea citirii si intelegerii scripturilor si ca protest fata de canonizare si centralizarea puterii, detestand-o ca fiind “semn al fiarei”, ce fel de “semn” avem astazi, cand libertate de gandire nu mai avem, cand trebuie sa fim supusi forurilor superioare ale bisericii, considerate ca unelte ale lui dumnezeu pe pamant, cand biblia nu mai are voie sa-ti vorbeasca decat prin ochii doctrinei bisericii?

  Naspa naspa .. si dumnezeu cu mila!

 24. sare si piper says:

  un “frate” mercernar, colectionarule… putem continua si afirma ca : un mercenar religios ;). acum intrebarea e care e mai periculos ?

 25. Danut Tanase says:

  Excelent comentariul 23 !
  Expresia campanii de “turmelizare” pot sa o pun fara frica de a gresi langa sclipirile de geniu gen “prizonieri in propria viata” si multele comentarii inspirate ale lui Rahav.

  Va doresc numai bine fratii mei !
  Sa refuzati turmelizarea si prizonieratul in propria viata, sa aveti coloana vertebrala, sa traiti drept si nu in genunchi in fata oamenilor si a invataturilor lor, indiferent cine sunt acesti oameni.
  In genunchi se sta doar in fata lui Dumnezeu, ca semn de dragoste si recunostinta fata de EL, si nu ca semn de umilire.
  Dumnezeu ne vrea si ne considera Fratii si Prietenii Lui, a afirmat clar asta, si numai dragostea Lui pentru noi si a noastra pentru EL ne poate ingenunchia cu adevarat. Nu frica !

  La Multi Ani !

  Cu respect,

 26. rosu ciprian says:

  Fara frica! Trebuie sa traim! Nu avem alta sansa decat sa traim! Asa ca,not fear,please ! Ah, cat sunt de daramat sunt de FRICA! Nu am alta sansa,decat sa traiec ! Indifrent cum ar fi ! Va rog,. tebuie sa traim ! Va rog !!

 27. rosu ciprian says:

  Sunt o catastrofa ! Dar nu pot nu pot alfel! Va rog, ajutati-ma sa traiesc! Cu voi! Nicidecum fara voi !!Please, for Jesus,please!!

 28. monica clipa says:

  Teama
  Ma trezesc la nesfarsit ,din acelasi vis plin de ingrijorare.Voi ajunge sa Te vad?!..Si de ce nu?imi raspund in graba, pentru a nu-mi prelungi senzatiile ascutite de neincredere oarba.Neincredere oarba?Da,poate fi si neincrederea oarba.”
  -De unde vine neincrederea,mama?
  -Din teama,copile,din teama!
  -Dar teama?
  Nu stiam atunci ce sa-i raspund.Abia azi inteleg,ca teama vine de nicaieri,si daca nu ii dai atentie tot nicaieri se duce.
  Iar copilul din mine… a crescut.

  Cipriane,fiii lui Core isi zic”Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru,
  un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi.
  De aceea nu ne temem…………” Ps.46
  Pentru noi n-o fi valabil oare?
  Multa pace!

 29. anonimul (calator) says:

  @ciprian… Ce ai patit, prietene? De ce/cine ti-e frica? Ai tu impresia ca ai ramas cumva singur? You are not alone!!! Am simtit tulburarea ta… de aceea am si revenit aici (fiindca ma hotarasem sa nu mai postez, asa cum ai zis si tu pe majesty.ro). “Sunt o catastrofa!” Hai, hai… sa nu te mai aud ca zici asa ceva! Pai se poate, bre? 😉
  Ti-as fi spus un banc sa te fac sa razi :mrgreen: , dar exista cenzura. Asa ca… iti las cateva melodii:
  http://www.youtube.com/watch?v=kVRbCQc8I5E
  http://www.youtube.com/watch?v=CrzPu4-Nhpc
  http://www.youtube.com/watch?v=3z2nwvEy5DY
  __________________________________________________
  ps: cine a afirmat asta “… cand sunt slab, atunci sunt tare“???

 30. rosu ciprian says:

  Uite,vezi, de aia sunt prietenii,de aia exista, sa spuna o vorba,acolo,la o cana cu vin! Trebuie sa va aduceti aminte de cantecul asta:”deseara sa nu m-astepti,deseara n-am sa vin,pt. doua vorbe spuse, la o cana cu vin”.Mi-am adus aminte cand am ascultat melodiile puse de tine,anonimule! Mai,mai, ce amintiri trezesc cantecele astea(dar si imaginile), ca sa nu mai zic de ultimul cu “i need you” !! Da´ de unde stiai tu ca tocmai asta aveam nevoie sa aud? Ce ,esti prooroc(era sa zic,psiholog !) ? Monica, sigur ca e valabil si pt. noi,numai ca trebuia sa-mi spuna cineva asta ! Si “cineva-ul” ai fost tu,Monica, asa ca multumesc mult(de tot!) ! Pt. mine inseamna cat nu-ti poti inchipui de mult ca nu sunt singur cand ma doare. Pot sa fiu sincer cu voi? Ajunsesem la niste concluzii teribile(doar din cauza mea),plangeam ca prostul(pt. ca numai prostii plang,barbatii adevarati ,niciodata!),nu mai vedeam deloc” eastmancolor” in perspectiva ci doar plumburiu ,cu final aiurea. Si am postat,asa, intr-o doara,ca o manifestare de neputinta si lipsa de sens,ca un fel de “Doamne,pe unde esti?”. Si exprimarea, si scrisul,greseli gramaticale,ce mai, jale mare!Da´,parca mai tii cont de eticheta cand simti ca te scufunzi in nimic? Ehei,cine a zis ca e simpla viata asta, nu prea stia ce spune !Pot sa va mai spun ceva? Niciodata n-am avut pretentii de smecher, de dur, de imun.Dimpotriva,daca-mi zice unul ceva mai “tare” am nevoie de zile sa-mi revin. Ce mai,melancolic100%,adica jale mare! Un prieten mi-a spus:”ma, tu esti iremediabil de vulnerabil, of,cand te vaz asa….”. Da,dar prefer asa decat smecher fara acoperire,sau, altfel spus,lichea,lepra.Da´, gata cu spovedania on-line,ce suntem aici la biserica!? Monica,anonimul(de sine statator),multumesc !! Apropo, cum se zice in romaneste la “multumesc”? Nu pot sa-mi aduc aminte……

 31. monica clipa says:

  10Q God !…
  PS pt mine “barbatii adevarati” au sentimente si implicit..plang.Si Isus a plans.Sa nu fi fost El un barbat adevarat?! Ma-ndoiesc!
  God Bless You,Cipriane!…
  Anytime!..

 32. gicu florentin says:

  monica vezi ca tu discuti cu a nu stim cata personalitate a unui pshihopat care semneaza pe aici cu diferite nume: george, anonimul, rosu ciprian si multe altele. a facut o pasiune in a-si bate joc de oamenii de pe aici. probabil ca ii considera pe cei cu care intra in discutie, tovarasii lui de “celula” de la spitalul 9.
  de multe ori foloseste forumul pentru a lansa discutii cu el insusi. intreaba sub un nume si apoi isi raspunde sub alt nume.

 33. monica clipa says:

  Pt Gicu Florentin
  Dupa cum apa cauta nivelul cel mai de jos pentru a-l umple,cred ca si Dumnezeu cauta sa ne umple cu caracterul fiului sau atunci cand suntem goliti,zdrobitisi smeriti(asta-i placerea Lui,cred)
  Vezi tu,Gicule,eu am invatat multe de la nebunul de George,Anonimul , Rosu Ciprian etc.Am sa iti spun doar unul din lucrurile invatate.Prin el(ei)am invatat ca mandria mea ar trebui sa fie destul de mica pt a accepta situatiile cand sunt ignorata,jignita etc,iar,credinta in Dumnezeu ar trebui sa imi fie destul de mare pt a ramane smerita cand altii ma lauda.
  Sa nu uitam ca puterea lui Dumnezeu se manifesta cel mai bine in oameni slabi pt ca numai atunci puterea lui este evidentiata.
  Poate ai dreptate ca el(ei)”semneaza aici cu diferite nume”,dar ,sincer nu imi pasa sub ce (sau cate) pseudonime se posteaza, imi pasa doar de ceea ce pot (sau nu)sa invat.Asa consider eu ca pot creste la statura de “om mare”.Intelege-ma ca vreau sa ajung neaparat la EL,la ISUS si nu ma voi opri prea mult in detalii ce nu imi folosesc!..
  Iar daca tu iubesti adevarul,hai sa analizam fara subiectivism,ce spune Rosu Ciprian si Anonimul pe pag. noastra.Pe cine defaima ei?Dar tu?Care-i diferenta?
  MERSI ca-ti pasa,probabil ai fost bine intentionat si nu vreau sa par o bruta.
  Ps.Un an nou..bun,my friend!..

 34. rosu ciprian says:

  Fara polemica, domnule Gicu Florentin,doresc sa va comunic ca eu am un singur nume,Rosu Ciprian.Pregatirea mea profesionala tine de domeniul juridic-legislativ si presupune teste riguroase de capacitate mintala si psihologica. Totusi , sa presupunem( prin ridicol)ca aveti dreptate.Ce argument aduceti in condamanrea “nebunilor”? Uitati, pt. informatia dvs.,eu am gasit in Manualaul de referinte juridice( a se citi,Biblia) la cap.Psalmi,paragraf 107,alineat (nu mintal !)17-21,ceva interesant care poate fi coroborat cu un alt alineat, la fel de interesant din cap.Fapte paragraf27,alineat24,25. Argumentatia nu vizeaza lipsa nebuniei sau prezenta acesteia ,ci,circumstantele si o posibila rezolvare.Termenul psihopoat pe care-l folositi, inseamna in sens juridic o persoana cu potential necontrolabil in a face rau colectivului,societatii.In sens medical reprezinta o multime de manifestari emotionale,de comportament, cu posibile cauze patologic-fziologice, cauze care tin de functionarea fiziologica a sistemului nervos central, inclusiv a creierului. In sens peiorativ( adica ,gluma deplasata) termenul este folosit pt. a injosi ,pt. a pune in situatie ridicola,o persoana cu care cineva nu este de acord. E foarte simplu sa spui “psihopat” pt. ca toti ceilalati sa reactioneze in defensa,fiind precauti sau retragandu-se. In sens spiritual,reprezinta (cumva )ceea ce stimabilul Lucifer a insinuat prin acuzatia adusa lui Isus ca ar dori controlul,superioritatea, ca ar anula libertatea si ca , cu siguranta,Isus este un tiran psihopat,setos de putere si adorare. Am detaliat pentru cunostinta oricui toate aceste aspecte care tin de postarea dvs.,cu regretul ca postarea mea avand destinatari precisi, a fost folosita de domnia voastra ca un mijlioc de ridiculizare intr-o afacere ce ,cu siguranta, nu va priveste.Desigur,comentariile sunt libere,insa la capitolul”termeni si conditii” trebui sa subscriem cu totii. Asa ca ,domnilor de la Admin.,va rog ,luati nota ! M-am adresat cu apelativul “Gicu Florentin”, presupunand ca asa va numiti. Oricum,eu ma numesc Rosu Ciprian si nu sunt deloc incantat de cunostinta! Deocamdata! Cine stie, situatiile, oamenii, se mai schimba! In bine! Cu bine !

 35. Cristian Pascu says:

  e posibil si ce spune Gicu…Gradina e mare! Dar s ar putea si sa nu fie asa cata vreme nu sunt dovezi.

 36. monica clipa says:

  Cipriane,George,Anonimule imi cer iertare pt aceasta situatie creata ,care totodata abia acum vad ca e si lipsita de ghilimelele de rigoare!Va asigur ca stiu din ce “duh” am vorbit.Sorry!
  Cu simpatie si mult,mult respect.

Leave a Reply