[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/171_oxigen_cuvantul_si_biblia.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

9 Comments on 171. Cuvantul si Biblia

 1. DeAugust says:

  Ssuper!!
  Foarte buna emisiune,ca toate celelalte de altfel.
  Toata seria cu Evanghelia dupa Ioan este superba. Dumnezeu este extraordinar.
  El este minunat!!!!!!!
  Imi place ca ati punctat problema autoritatii profetilor.
  Un prieten a avut in comunitate o vizita din partea conducerii,au trimis pe cel mai in masura om al conducerii sa faca curat in comunitate,intre aceia care gandesc cu capul lor. Dupa lectiunea de indoctrinare de dimineata,dictatura de la 11 la 12… dupa amiaza,au urmat intrebarile.


  Cei care au venit,binevoitori, sa lamureasca poporul din intuneric,desi nu au intalnit oameni cuprinsi de ura,de prejudecati,ci oameni care chiar vroiam o lamurirea din partea pastorilor,la sfarsit aceastia au pus punctul pe i : nu exista concesii in problema spiritului profetic-ellen white. Sunt puncte de doctrina,bine ancorate in scrierile ei si nu putem sa renuntam. Au plecat gloriosi insa oamenii au ramas tot cu intrebarile, inca cauta cu biblia in mana…
  Imi spunea un frate care il cunosc,are copii mici,ca nu stie ce sa faca,ce sa ii invete in casa pe copii. Cand citeste marturii si experiente si viziuni.. ii vine sa plece din biserica.
  Oricum crestinii adevarati sunt un popor de cautatori.. vor avea dileme pana la sfarsit,dar.. ceea ce este intersant,e modul in care acestia incatuseaza cugetele oamenilor.Vad asta tot mai des in discutiile din comunitatile in care merg sau in ceea ce mi se povesteste.
  Desi iubesc Biserica Adventista,asa mi’e frica ca s’ar putea sa nu fim femeia curata din Apocalipsa. Dumnezeu sa aiba mila de noi.

 2. Beniamin Gherebeanu says:

  E o mare gresala sa iubesti o Biserica,ori care ar fi ea ,noi trebuie sa-L iubim pe Isus care si-a dat viata pentru noi.Biserica este ca o familie in care noi crestem ,dar nasterea noastra din nou este prin SAMANTA CUVANT adica ISUS(vezi Lc.8:11;Gal.3:19,si remarca majuscula pentru SAMANTA).Sufletul este terenul despre care vorbea ioan Botezatorul care trebuie curatit si pregatit pentru insamantare in vederea nasterii din nou.In “Samanta” este codul genetic a lui Dumnezeu,care absoarbe din terenul sufletului nostru elementele necesare inscrise in COD spre a deveni o noua faptura.Atunci noi devenim “o celula din trupul SAU-BISERICA-.
  Cum functioneaza acerst mnecanism?Pentru aceasta trebuie sa definim GANDUL SAU MINTEA LUI DUMNEZEU prin 3 cuvinte din limba greaca;LOGOS,RHEMA si ACOE.
  -LOGOSUL este intreaga gandire a lui Dumnezeu privind planul sau de mantuire revelata noua prin cele 70 carti ale BIBLIEI.
  -RHEMA este Cuvantul care a ajuns sa ma marcheze pe mine si sa-L cunosc,din toata revelatia lui Dumnezeu.
  -Acoe.este Cuvantul pe care eu l-am primit prin credinta si este baza nasterii mele din nou caci el nu a ramas la stadiul de slova ci prin revelatie si dragoste l-am primit ca pe SPIRITUL lui ISUS,in care cum spuneam este CODUL GENETIC A LUI DUNEZEU.Acum putem intelege ce este scris in Lc. 1:37″caci nici un Cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere”.Prin puterea acestui CUVANT MARIA fecioara ramane insarcinata cu ISUS chiar atunci cind prin credinta a primit acest CUVANT ca pe o putere.Si noi deasemeni ramanem “INSARCINATI CU ISUS” spre a deveni copii a lui DUMNEZEU(IOAN1:12).Orice samanta ,cat este de mica (patrunjel,marar.morcov,mustar,etc)are in ea inscfris codul ei genetic pus de Dumnezeu di ziua a 3-a a creatiei,asa incat ea numara cu exactitate substantele si atomii din pamant spre a face;patrunjel,marar,morcov,mustar,din acelas pamant unde se seamana.Tot asa este cu puterea SEMINTEI numita CUVANT-ACOE- care a intrat in mine si prin care a inceput procesul nasterii din nou !
  Dumnezeu sa va binecuvinteze cu aceasta intelegere deplina pentru a primi DUHUL slovei nu numai slova care omoara dar DUHUL este cel care da viata(2Cor.3:6).Nu faceti gresala sa puneti cuvantul unui om(fie el si ELLEN WHITE)alaturi cu CUVANTUL lui Dunezeu revelat prin Isus care este din cer asa cum a explicat si EDI! PE TIMPUL EI ,OAMENII NU AVEAU ACCES LA BIBLIOTECILE LUMII CU AUTORI CRESTINI SI EA CULEGE MULTE INVATATURI CARE SUNT COPIATE DE LA ALTI AUTORI si sunt redate in cartile sale iar multi cred ca sunt revelatii personale dar s-a dovedit, chiar de catre capii adventisti, ca sunt plagiate.Oricum si ea a scris multe lucruri bune -drept SLOVA -dar intelegerea este cand o luam de la izvor-BIBLIE- atunci ea este PUTEREA lui DUMNEZEU pentru mantuirtea fiecaruia care crede(Rom.1:16).Prin ELLEN nu se transmite CODUL GENETIC a LUI DUMNEZEU caci ea este de pe pamant cum am auzit ,numai ISUS este din cer si a adus SAMANTA “EU sunt CALEA ADEVARUL SI VIATA spune El in IOAN 14,iar in Ioan 6:63 se spune ca puterea ,adica Duhul, este in CUVANTUL LUI!

 3. Caraivan Gabriel says:

  Buna seara Edi ! Ma bucur ca te-am gasit si pot sa comunic cu tine. As dori sa stiu o adresa de mail la care as putea discuta direct cu tine. Multumesc anticipat ! Gabriel

 4. monica clipa says:

  Fr B.Gherebeanu,
  Aproape ca nu pot face distinctie intre RHEMA – “cuv care a ajuns sa ma marcheze”,si ACOE- “cuv pe care l-am primit prin credinta”.Daca as admite ca LOGOSUL este LEGEA vechiului testament,RHEMA-ISUS HRISTOS si ACOE -CUVANTUL lui HRISTOS ar fi ..corect(cat de cat)?!..
  (daca-i o prostie..scuze..)
  Multumesc anticipat.

 5. Nu as putea sa spun ca este o prostie,este atit cat ti s-a descoperit din experienta ta in studiul si trairea CUVANTULUI.Cand vorbim despre LEGEA V.T. aceasta se numeste TORAH,sau PENTATEUHUL sau mai pe intelesul nostru este vorba de cele 5 carti ale lui Moise(genesa,exod,levitic,numeri si deuteronom).Ori LOGOSUL ,este toata gandirea lui DUMNEZEU exprimata, privind planul sau.Rhema este doar “felia” la care eu am ajuns iar ACOE este ceea ce am inghitit eu si a patruns in mine din EL.Poate iti mai amintesti cum a fost constituita EVA ,dintr-o portiune din trupul lui ADAM care era viu dar dormea cand s-a facut operatia si asa a facut Dumnezeu prima faptura ca exceptie,femeia EVA.(toate celelalte fapturi le-a facut din pamant,deci din regnul mineral,doar ea a fost facuta dintr-un “material “viu,ADAM!Asta deoarece avea in vedere planul sau secret de constituire a BISERICI dintr-un “material viu” pe care noi il asimilam prin credinta si anume “inghititura” din LOGOS numit in greaca ACOE.Cuvantu lui I.H. este viu(Evrei 4:12)si din Acesta noi am fost nascuti din nul!

 6. monica clipa says:

  Aha,acum mi-e clar,multumesc pt ..finete..a fost pe masura asocierii mele..
  Domnul sa va binecuvanteze!

 7. Paul says:

  Sa-mi fie permisa o mica gluma(pe care,la randul meu,am auzit-o de la cineva).
  Adam a fost facut din tarana pamantului rafinata;
  Eva – din tarana pamantului DUBLU rafinata.

 8. Paul says:

  P.S. Probabil ca d-aia ti se urca la(IN) cap!

 9. emilia says:

  DeAugust
  Si eu am avut candva aceleasi framintari ca prietenul dvs.
  as vrea sa -l cunosc si in masura in care pot sa-l ajut sa iasa din impas cu ajutorul Domnului.
  Pina reusesc sa iau legatura cu el cititi:www.itso.ro/pro
  Doamne ajuta.

Leave a Reply