[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/169_oxigen_mantuit_si_pierdut.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

51 Comments on 169. Mantuit si pierdut

 1. Paul says:

  Beni,

  Poate ca nu m-am exprimat eu bine si de aceea m-ai inteles gresit.
  Stu ce rol are moartea si invierea lui Isus. Stiu ce reprezinta jertfa Lui mantuitoare.
  Nu te-am intrebat ce inseamna aceasta. nu stiu cum sa scriu mai bine pt. ca sa ma intelegi corect.
  Sa incerc altfel:

  Imparatia Lui este vesnica. Unde?
  1.In ceruri, de unde El a venit si unde S-a dus ca sa ne pregateasca un loc? (Nn intram acum in detalii asupra naturii ei).
  2.Pe pamant, pentru ca dupa cum afirmi acesta va fi la fel de vesnic si plin de sfintenie ca si cerul?
  Pamantul NICIDECUM nu va plin de Slava Lui. Vedem chiar cu ochii nostri cum pcatul, sub toate formele lui, se inmulteste, si inca intr-un ritm accelerat. Da, Cuvantul lui Dumnezeu va fi vestit fiecarui om, dar PUTINI il vor primi. Eu cred ca aceasta este Slava lui Dumnezeu care va fi peste tot pamantul – Cuvantul Lui. In momentul in care a ajuns pana in cel mai ascuns ungher, la FIECARE om, nu va mai exista scuza ca “nu am stiut”.”Atunci va vei sfarsitul”.Nu este vorba deloc despre sfarsitul pacatului.
  On the other hand, Imparatia lui Dumnezeu nu este NICAIERI in acest univers. Pentru ca acest univers -material- este finit si a fost creat- Gen.1.1.”La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul”. Verbul tradus cu “a facut” in originalul ebraic are sensul de “A CREAT DIN NIMIC”.
  Stau si ma gandesc ca acest prim verset al Bibliei este de o importanta CAPITALA. O analiza PROFUNDA a acestui verset scoate la lumina lucruri uimitoare. Aici ni se dezvaluie intr-un mod foarte comprimat CEVA din natura si esenta lui Dumnezeu. Si daca mai adaugam la acesta si primele pasaje din ev. lui Ioan…+ afirmatii de-ale lui Isus (+ alte texte din N.T. si V.T.) numa cine nu vrea nu intelege (intelegere cat putem sa intelegem noi, oamenii).
  Fara sa te jignesc-din contra!-iti arunc o provocare(nu un duel intre noi doi, ci ca otema de gandire sau de studiat), si anume:
  -accepti trinitatea si esti pe deplin convins de corectitudinea acestei teologii si ai o vziune corecta asupra acestui adevar biblic. Cum se face ca nu intelegi(“in parte”, caci acum noi nu putem mai mult de atat) chestia cu Cerul?
  Are oare preterismul vreo explicatie si la aceasta chestiune care iasa din “jurisdictia” lui? (doar glumeam cu aceasta formulare, crede-ma).
  E si nu e complicat. Dar pe tema aceasta s-ar putea filozofa cate ceva. Ce zici?
  Acum inchei deocamdata ca e tarziu si dimineata vrem sa mergem la adunare. dar daca doresti sa discutam un pic mai instantaneu-“un pic” pt. ca ne despart vreo 7-8 ore) iti dau adresa mea de e-mail: icapato@hotmail.es .Imi pare rau, nu stiu cum sa postez direct link-ul, nici vreun “zambaret” d-ala, ca mult mi-ar place.
  Oricum am sa revin, caci subiectul e bun de discutat.

  Va dorim pacea omnului,
  Paul

Leave a Reply