[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/168_oxigen_scopul_intruparii.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

8 Comments on 168. Scopul intruparii

 1. beniamin plesa says:

  Am stat si m-am intrebat de multe ori ;
  1–de unde vine aceasta ideie ca Dumnezeu a-i cere omului nascut pacatos sa fie in viata lui Fara pacat si o exact reprezentare a lui Isus cind a trait pe pamint ??
  2–Daca aceasta este conditia sa intram in Viata vesnica ,atunci cu siguranta ca nimeni nu va indeplinii vreodata aceasta conditie

  Din exemplul dat de Edi se pare ca aceasta ideie a originat in mintea diavoluli !!
  Faptul trist este ca multi crestini au ajuns sa creada o ideie ce suna bine la ureche (cine poate sa zica ca este RAU sa ti legea lui Dumnezeu la perfectie si ca se poate face acest lucru ?)
  insa este complect diabolica .
  Omul Adam inainte de cadere putea tine legea ,dar omul ce se naste din Adamul cazut a pierdut aceasta abilitate de a nu pacatui.de cind se naste pina moare.
  Cine crede ca _perfectiunea-lui ce rezulta din “tinerea”legii a-l face placut inaintea Domnului este inselat de diavol si este inca orb in ce priveste –VESTEA BUNA–ca fiul omului a fost inaltat pe cruce datorita iubirii Tatalui pentru NOI.

  Intrebarea se pune cine sint acei –NOI–pentru care sa jertfit ISUS ??
  Cum se ajunge ca “orcine” sa fie inclus in acel -NOI -pentru care a murit Isus ??.

  Astept raspuns de la orcine are ceva de spus !
  Cu respect
  Beni

 2. Paul says:

  Pt Beni
  Raspunsul este simplu.Despre aceasta a vorbit foarte bine E.C. intr-o emisiune.
  Isus s-a jertfit pt. toata omenirea;cestia suntem NOI TOTI.
  De mantuire are parte acela care crede in jertfa Lui,se pocaieste de pacatel si Il primeste ca Domn si mantuitor in viata lui.
  Acum,asta nu inseamna ca odata ce ne-am intors la El nu o sa mai pacatuim niciodata.Probabail ca aceast lucru ar fi ideal;dar aici este chestiunea!Cel Rau-Diavolul-ne tot ispiteste si ne ataca tot timpul vietii(doar asta a facut si cu Isus,cum sa nu o faca cu noi?) si ca urmare cadem si pacatuim in fel si chip;pt ca el cunoaste punctele noastre slabe si exact acolo ne ataca.As indrazni sa spun ca de fapt suntem slbi in general,cu totul.
  Aici intervine pocainta!
  Pocainta nu este doar aceea de la inceput cand L-am primit pe El.Aceasta este doar inceputul(prima faza,daca se poate spune asa).Urmarea este pocainta de zi cu zi(minut cu minut chiar daca este cazul),oridecate ori am pacatuit.Clar ca nu nu dorim sa mai pacatuim,pt ca ne-am intors la Cristos dar asta este natura noastra umana.
  Apostolul Pavel exprima si el aceeasi dilema:”Binele pe care vreau sa-l fac nu-l fac,si raul pe care nu vreau sa-l fac-iata ce fac!”
  “O,nenorocitul de mine!Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?”
  “Dar multumiri fie aduse…” citeste tu mai departe.
  Isus nici nu a venit pt ca sa mantuiasca oameni perfecti,care nu au nevoie de mantuire.de fapt nu este nimeni perfect:”caci TOTI au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezu” spune ap. Pavel.Si Isus spune ca nu ci sanatosi au nevoie de doctor,dar,dupa cum am vazut,nu este nimeni sanatos.TOTI avem nevoie de EL.
  La intrebarea ta la cine sunt acei “oricine”
  Citez:”Oricine va chema numele Lui va fi mantuit”
  Deocamdata cam atat.Daca citesti aceasta,si doresti,mai putem comnica.
  Cu acelasi respect,
  Paul.

 3. Paul says:

  Pt. Beni
  Inca n mic comentariu:
  Omul Adam nu a putut tine nici el legea inainte de cadere,cum spui tu.
  Daca ar fi putu sa o tina nu ar fi cazut.

 4. beniamin plesa says:

  Paul

  Raspunsul tau este cred eu corect .
  Dar intrebarea mea implica ceva mai mult decit raspunsul tau.
  “”oricine va chema numele Domnului “”
  In teologie ca si in filozofie ,sint mai multe nivele (straturi)si intotdeauna ca sa intelegem un fenomen trebuie sa punem “urmatoarea “intrebare.
  1–biblia afirma ca toti oamenii (urmasi a lui Adam)sint morti in pacatele lor.
  2–biblia afirma ca in starea lor “naturala” nu este nici macar UNUL sa doreasca sa FACA binele
  3–A chema “numele Domnului” amindoi sintem de acord ca este UN LUCRU BUN
  Intrebarea se pune :
  1–cum este posibil ca un om care nu vrea sa faca ce este BINE ,sa cheme numele Domnului ??
  Expresia “orcine chiama numele Domnului este mintuit “este o descriere a unei realitati deja intimplate si nu este “o conditie”ce trebuie implinita pentru a fi mintuit.
  Aminteste-ti ce spune Edi:–faptul ca cineva “crede” sau “vede imparatia” este rezultatul unei actiuni facute (monergetic)de Dumnezeu independent de vointa omului.(nasterea din nou)
  Exista o “logica”in desfasurarea mintuirii si anume:
  1-Dumnezeu ne naste din nou la vremea stabilita de El ,si asta nu depinde de “vointa “noastra”
  2–Dumnezeu ne da acea credinta si puterea de a intelege ca sintem pacatosi
  3–Dumnezeu ne da si “pocainta”–Schimbarea –de directie in viata si cum aceasta vine ca ceva “natural” .Credinta este insotita de pocainta.
  Credinta trebuie sa vina inaintea pocaintei ,altfel ce ne-ar putea determina sa ne schimbam directia daca nu am avea credinta prima data ??
  Concluzie :
  Omul incepe experienta crestina prin a fi “nascut de sus” ca prima treapta .
  Cine are impresia ca se tot lupta ca sa ajunga la “nasterea din nou”este cu capul “in ceata”din cauza invataturii defectuase capatate in biserica.
  Biblia arata clar ca aceasta “nastere de sus”nu vine din VOIA omului sau ca un rezultat al “luptei”lui cu natura lui pacatoasa .
  Orce om care isi traieste viata punindu-si increderea in meritele lui ISUS ,este un om deja nascut din nou ,pocait ,plin de credinta in cuvintul lui Dumnezeu si plin de recunostinta la adresa celui ce l-a scos din moarte si i-a dat viata si inca viata din belsug..
  Asa inteleg eu –mintuirea lui Dumnezeu–.
  PS –la subiectul cu ADAM si tinerea legii –parerea mea este ca el a avut abilitatea a raminea totdeauna in buna relatie cu creatorul sau.
  Faptul ca a “cazut” eu nu cred ca implica -inabilitatea-lui de a nu pacatui.
  Dar inteleg foarte bine si perspectiva ta .
  Omul TREBUIA sa ajunga sa “cunoasca “binele si raul ,
  Beni

 5. Paul says:

  Cat timp un om nu vrea sa faca ce este BINE,este foarte clar nu poate sa cheme Numele Domnului. In ce-l priveste pe Adam hai sa “filozofam” un pic pt. ca vad ca-ti place filozofia.Mentionez ca nu m-am gandit la asta pana acum, dar mi-a venit in minte un gand(si poate ca gresesc,poate ca nu).Sa vedem:
  – Adam a fost creat din tarana pamantului de catre Domnul Dumnezeu,care “i-a suflat in nari suflare de viata(nu i s-a dat VIATA), si omul s-a facut ASTFEL un suflet viu”.Intrebare:ce este nascut din tarana, si neavand VIATA, poate mosteni neputrezirea? Daca nu(si eu zic ca nu),atunci nici nu cred ca ar fi putut sa nu pacatuisca.Termenul pe care il folosesti- abilitate-e un pic cam cu “abilitate” pus.Logic ar fi, cred eu, ca daca esti inzestrat cu abilitatea de a face sau nu ceva ar trebui sa ai si puterea respectiva.
  – Domnul Isus insa(ultimul Adam,sau al doilea-sau primul dupa cum IL defineste fratele Edi),DA, a avut aceasta abilitate venind intr-un trup(fire,carne) asemanator cu al nostru pt. ca EL ESTE DUMNEZEU(pri care s-au creat toate), si EL ESTE VIATA.
  Cred ca este un pic cam nepotriit sa comentam mult ca daca s-ar fi putut…?,ce ar fi fost daca…?daca nu ar fi fost…? etc.
  Asa trebuia sa se intample, pt ca aceasta a fost lucrarea lui Dumnezeu cu si pentru omenire.
  Paul.

 6. beniamin plesa says:

  Paul
  Multumesc de raspuns si observatia caa imi place sa filozofez .
  Da imi place si incerc sa infring aceasta temtatie cind citesc in biblie.

  Din biblie rezulta exact cum ai spus si tu :Cind esti izestrat cu ceva trebuie sa ai si puterea sa aplici in viata aceea abilitate.
  Eu cred urmatoarele pe scurt:
  1–Adam a fost creat perfect cu abilitate sa ASCULTE TOTDEAUNA si cu abilitate sa nu ASCULTE TOTDEAUNA.
  2–Adamul “cazut”a exercitat abilitatea de a nu asculta si astfel a PIERDUT ABILITATEA de a ASCULTA TOTDEAUNA..devenind rob al neascultarii (pacatului)
  3–Isus al doilea Adam a venit ca primul Adam inainte de cadere si a exercitat abilitatea de a asculta TOTDEAUNA.
  4–Noi ,urmasii lui ADAM am mostenit aceasta inabilitate de a asculta TOTDEAUNA
  5—Prin nastere de sus (din nou) noi sintem eliberati de sub tirania pacatului si puterea pacatului este rupta in viata noastra.
  6—In viata crestinului nu mai exista scuza ca -nu am avut incotro si a TREBUIT sa pacatuiesc–
  cu ajutorul lui Dumnezeu noi putem fi invingatori intotdeauna.
  7—Trist este ca citeodata iubim pacatul mai mult deci ascultarea (acestea sint accidente si nu un mod de viata )
  8–Parerea mea este ca in “vesnicie”Dumnezeu ne va lua abilitatea de a nu asculta si astfel posibilitatea unei noi “caderi” Caderea si-a implinit rostul ei ,la timpul ei si astfel vom fi ca Dumnezeu cunoscind binele si raul insa fara a mai alege ce este pacatos ,.Si asta pentru ca asemenea lui Dumnezeu noi nu mai PUTEM pacatui.

  Cu simpatie Beni.
  6–
  3–

 7. stefan says:

  Eu mai important decât Fiul S?u ? Doamne, vrei s? m? îngrozesc de Dragostea Ta ?

 8. n- are importanta cine says:

  Mie mi se pare ca filozofati prea mult acolo unde raspunsul ar fi foarte simplu. Scopul intruparii?…
  “Caci asa de mult a iubit Dumnezeu lumea ca dat pe singurul Sau Fiu pentru ca toti cei ce cred sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”
  Nu vi se pare si voua destul de clar… Pentru ca voi doi adica daca veti crede…sa nu pieriti…
  Si ce anume sa credeti?
  Adica ca l- a dat…Si cum adica sa- l dea?…Adica sa se dezbrace de dumnezeirea Lui, si mai concret, de natura pe care a preluat- o odata cu nasterea Lui din vesnicii. Era normal doar sa fie de aceeasi natura cu Tatal Lui, nu putea sa fie nici inger, nici serafim si nici vreo alta a fiinta din univers…e clar, nu?
  Si aceasta natura a lasat- o si apoi s- a intrupat… adica sa inceteze sa mai existe ca Fiul lui Dumnezeu din ceruri si din aceeasi fractiune de secunda tot intelectul, toata personalitatea Lui de Fiu al lui Dumnezeu sa se coboare si sa se intrupeze in micutul prunc Isus.

  Sau poate voi vedeti altfel…?

Leave a Reply