[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/136_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

12 Comments on 136. Singur impotriva gloatei

 1. monica clipa says:

  As putea trai singuratatea?!
  as putea trai fara de rai?!
  as putea trai in bezna fricii?!
  o!!as putea de, TU, cu mine stai!!

 2. Kazo says:

  Mult adevar in acest concept al gloatei… Gloata din societate: esti privit ca un extraterestru de ceilalti oameni daca gandesti diferit. Gloata din biserica: esti privit ca fiind “de la Satana” daca nu esti de acord cu “turma Domnului”. Pacat ca sunt si tineri care se lasa pe mana gloatei (“isi lasa creierul la garderoba”). Este drept, a face parte din gloata inseamna a nu avea batai de cap si a avea un loc caldut in biserica. Dar pe de alta parte inseamna a vegeta, a stagna si in ultima instanta a ramane copil din punct de vedere spiritual.
  Succes mai departe cu aceste emisiuni!

 3. poetic says:

  parerea mea e ca ar fi trebuit sa gasiti un om cu o voce mai in rezonanta cu ce poate accepte telespectatorul.

 4. Lia says:

  Multumim pentru adevar.
  Cine nu a fost singur sau altfel decat altii nu va putea intelege.
  Cei mai multi se simt aparati sub aripa gloatei si ajung sa gandeasca mai rau decat ea.
  Dumnezeu sa va ajute sa continuati emisiunile.

 5. beniamin plesa says:

  Radiografia –GLOATEI–

  Eminescu–“e usor a scrie versuri ,cind nimic nu ai a spune””
  Gloata ,intotdeauna NU ARE nimic de spus ,nu are argumente rationale ,tot ce are este doar IMPOTRIVIRE si ciomege.
  Imi vine in minte scene din viata Domnului Isus inaintea lui Pilat ::gloata striga in gura mare –RASTIGNASTE-L –,rastigneste-l ,,Pilat a-i intreba :ce a facut rau omul acesta ?? Ei strigau–rastigneste-l ,este impotriva “neamului”,Impotriva sistemului !!!
  Pilat spunea:in omul acesta nu am gasit nimic rau sau sa fie impotriva neamului–,ce aveti cu el ??Iar ei dominati de spiritul de turma strigau :–daca nu-l rastignesti esti impotriva cezarului !–rastigneste-l ,rastigneste-l !!!
  In ochii carturarilor si a invatatorilor LEGII, Isus prin mesajul lui lovea direct la fundatia sistemului construit de ei.
  Isus argumenta cu ei si le arata ca sistemul construit nu preamarea pe Dumnezeu ci doar se foloseau de Legea lui Dumnezeu sa subjuge masele spre folosul lor.
  Privind prin istorie se vede clar ca “natura omeneasca corupta”nu a suferit nici o scimbare,
  In fiecare secol sau gasit “destepti”sa foloseasca religia pentru interese proprii.
  Iar astazi este exact la fel –in biserici se manifesta spiritul de turma ,presiune de a te conforma cu ideile grupului,iar responsabilitatea personala de a gindii este descurajata sau chiar eliminata.Trist , .dar orcine are ochii deschisi poate vedea aceasta situatie.
  Comentarile de la cronici.tv demonstreaza cu prisosinta cine sint parte din -GLOATA-cu ciomege,si fara argumente.
  Nu intentionez sa jignesc pe nimenii ,insa cind argumentele sint inlocuite cu atacuri personale ,limbajul “civilizat” este inlocuit cu cel de mahala,cind -minia-(zic ei -sfinta)inlocuieste dorinta de a cunoaste,toate acestea scot in evidenta –spiritul de gloata–infuriata.
  Orce ideie ce nu se potriveste cu “sablonul”acceptat de gloata stirneste minie ,si dispret ,.
  Exemplu ;
  —-Poveste-am cu unii din oamenii apropiati mie despre prelegerile lui Edi la oxigen.tv,si astept-am sa vad reactia lor .A fost reactia tipica de om prins in mentalitate de gloata ,minia le orbea mintea ,dialogul si conversatia civilizata si pasnica imediat inlocuita cu accese de furie si irationalism.Cuvinte ca –:omul asta (EDI)face de rusine pe tatal lui,biserica care l-a educat ,este ratacit si diavolul a inceput sa-l controleze.
  Cind nu sint in stare sa arate ce cred ei ca este gresit la EDI ,incep cu ANATEME ,AFURISIRI ,si intotdeauna fraza lor preferata invatata de la Ellena White–:DIAVOLUL a intrat in EL!!-.
  A intrat pe “teren strain”si ingerii nu-l mai protejeaza !!
  Acesti oameni sint produsul indoctrinarilor facute de Doug Batchelor ,Kennet Cox,Valter Veith,Deniss Pribe, 3-ABN tv,si a invataturilor intentionat facute neclare de cei de la conferinta generala prin lectiunile de sabat.Spiritul ce se manifesta intre anumiti frati la studierea “lectiunilor”este cu adevarat spiritul de turma ,iar gindirea independenta este vazuta ca producatoare de EREZII.
  Doar o simpla afirmatie de simpatie cu invataturile prezentate de EDI te pune automat in “tabara diavolului”
  Oameni orbi ce se lasa calauziti de alti orbi —vor cadea in groapa.
  Dar cei care au invatat pe multi sa UMBLE in neprihanire vor stralucii ca stelele in vecii vecilor !!
  Invataturile asa cum sint prezentate de EDI conduc pe crestini la —pace ,dragoste si bucurie prin Duhul Sfint.EDI nu este fara greseli ,poate sa aiba si pareri gresite,insa mintea si inima a-i sint calauzite de Dumnezeu ,si dragostea pentru ADEVAR chiar nepopular in aceasta faza
  este motorul care a-i da tarie sa infrunte pe cei care sint sigur ca-i iubeste in ciuda atitudinii lor.
  Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac—este totdeauna atitudinea celor care iubesc oamenii si vor sa fie folositorii semenilor lui.
  Adevarul intotdeauna stirneste impotrivire ,iar cei care sint in intuneric au tendinta “sa muste”mina care le da hrana.Odata ce ai vazut “LUMINA”–intunericul nu te mai atrage,gloata isi pierde puterea de atractie ,Adevarul ne elibereaza si pacea in sfirsit isi poate gasi locul in viata crestinului.
  Omul cu spirit de gloata are pace NUMAI cind este cu turma si orce ideie straina lui a-l face sa-si piarde linistea ,confortul si siguranta de sine.Devine ca un arici si “inteapa”fara discriminare chiar si pe “ai lui”.
  Omul care este in cautarea adevarului ,se asteapta sa intilneasca opozitie,nu exclude ca si personal poate fi dus in eroare,insa intotdeauna isi corecteaza traseul cind noile evidente contrazic concluzile precedente.
  Cei care iubesc adevarul nu se tem de idei noi,nu sint conservatori doar de dragul de a fi conservatori,nu le este teama sa spuna—AM FOST GRESIT–si sa schimbe directia..
  Dumnezeu intotdeauna binecuvinteaza straduinta si dorinta de a-L cunoaste pe EL .
  Promisiunea LUI pentru cei cel Iubesc si I_L cauta din toata inima este ca :
  PACEA lor va fi ca o “mare”iar bucuria lor ca “valurile marii” si toate aceste nu in lipsa persecutilor ,ci in mijlocul furtunii..si……………………………………………………………………

  Iubirea de frati si de toti oamenii este semnul ca sintem ai LUI !!!
  Bei

 6. mihaela says:

  Numai cei care simt ca fac parte din gloata nu pot accepta o voce realista….
  Meditand la continutul emisiunii, mi-a venit in minte versetul acela care spune ca nimeni nu poate sluji la doi stapani si cred ca unul din multiplele sensuri pe care-l poate avea este si cel prezentat in emisiune: individualitate versus gloata.
  Multumim pentru curaj si realism!

 7. rahav says:

  foarte buna iemisiunea asta, superb ce iesplica domnu pastoru aicea, da ce vreau io sa observ, ca da ce adica sa incearca si pa saitu asta sa sa inregimenteze pa toti in formatie, si sa stea nice and beatyfull in formatie, si cum ie un comentariu care difera ceva da parerea la ceilanti, cum intervine gloata, care la modu ielegant sa numeste administratie acuma si pac! cu presiunea si-ti taie comentariu, adica io ma intreb daca baietii da la admin asculta si si intelege iemisiunea asta, si daca da da ce nu posteaza si comentarilii lu mamica lor cu si daspre isus da la iemisiunea cu ghetsemanii? ca altfel ie f. usor sa te ientuziasmezi ca cat da frumos si da inaltator vorbeste domnu pastoru, sa te revolti si tu odata cu iel impotriva gloatei, sa te simti plin da admiratie si eroism odata cu isus, pana acolo incat sa si crezi si sa si simti ca stai impotriva gloatei si 5 minute mai devreme sau mai tarziu sa-i tai mesajele lu mamica ta , doar pt ca nu corespunde cu iesperienta si conceptia ia da viata si da isus, si nici cu la ceilanti, ca nu seamana daloc cu ce crezi tu ca ie normal si ca inseamna relatie cu isus, nu stiuda ce unii nu sa lasa da loc si sa pune pa capu la cineva ca sa fie, sa gandeasca , sa creada si sa traiasca ca iei, si sa fie numa cu isus ala care ie numai asa cum ii da iei voie sa fie, nu stiu da ce, da am o banuiala ca astia nici lu isus nu i-ar da voie sa fie altfel da cum crede iei ca tre sa fie isus, si ca daca si iel ar posta ceva pa saiturili astea p-acilea, si li s-ar parea ca suna aiurea, i-ar taia mesajile, ca n-ar putea in niciun caz isus sa posteze asa ceva, si nici nu stiu da ce suna asa da cunoscut, da zici ca ie da prin ievanghelilii alea din care povestea domnu pastoru. pa!

 8. Florin Laiu says:

  Mr Plesa, am crezut ca ai devenit mai ganditor, dar tot cu gloata esti si tu. Vreau sa zic ca in timp ce acuzi minoritatea aceasta AZS de spirit de gloata, tu gandesti perfect in spiritul “maii gloate” a celor secularizati sau ostili adevarului, a majoritatii “crestine” care se teme de “manipularea sectara”, dar nu se teme de manipularea diavolului si a agentilor lui, fiindca diavol nu mai exista in epoca moderna.

  1Pt 3:8 “Incolo, toti sa fiti CU ACELEASI GANDURI, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti.”

  Ef 4:5 “este o SINGURA CREDINTA” (nu diverse credinte acceptabile)

  In 17:21-23: „Ma rog ca toti SA FIE UNA, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis. Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei SA FIE UNA, cum si noi suntem una. Eu in ei si Tu in Mine; pentruca ei SA FIE IN CHIP DESAVARSIT UNA, ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis, si ca i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.”

  Mentalitatea omului fara haina de nunta este exact mentalitatea celui care vrea sa fie original in credinta, nu vrea sa fie “cu gloata”. Toti nataraii imbracasera o UNIFORMA (dirty word!), iar el nu voia sa fie ca toti ceilalti, fiindca el avea o haina mai eleganta. Daca cineva prefera o astfel de religie, treaba lui, dar este bine sa-si aminteasca si de sfarsitul parabolei. In fata Domnului, nu a mai avut nici o explicatie. De aceea a fost scos AFARA, pentru ca a aratat dispret fata de regulile DINAUNTRU ale Imparatiei.

 9. monica clipa says:

  D-le Laiu,va citesc mesajul si ma uimesc de faptul ca nu va opriti in loc,sa va intrebati cum se face ca din cei 8 care posteaza doar d-voastra nu sunteti UNA cu noi;nici cu ACELEASI GANDURI dar nici cu ACEASI SINGURA CREDINTA?!…
  Oare cum poate cineva cu o dotare intelectuala impresioanta,sa nu inteleaga un lucru atat de simplu si atat de curat : ca ratiunea, pt a incapea in inima lui Dumnezeu,trebuie, obligatoriu sa poarte ca UNIFORMA si si pe DINAUNTRU dar si AFARA…doar dragostea LUI!
  Altfel…nimic nu e……
  (as fi preferat sa fi-ti un Moise macar,daca nu Isus)

 10. mira says:

  foarte frumos exprimat sentimentul milei si al dragostei si al impreunei simtiri. si cand afli ca e un vis, un ideal la care speri si de fapt esti doar un nume pe o lista, cand frati sunt exclusi fara studiu, dialog, post, dezbatere a problematicii in cauza, fara urma de dragoste, cum e cu uniforma? poate ca ar trebui sa il intreb pe Dumnezeu care e uniforma mea, si sa mi-o dea El si nu sa incerc prin toate puterile sa mi-o croiesc eu dupa chipul si asemanarea celor dimprejur. si e posibil ca aceasta haina sa fie croita pe talia mea de Domnul Insusi. nu cum mi-o vor fratii din comitete, poate e prea larga si nu ma incalzeste cu nimic. aceeasi credinta….. suna bine, dar e relativ. in numele aceleiasi credinte membri sunt exclusi din unele comunitati si primiti in altele, unde haina de nunta a fost croita pe alte tipare.
  multe abuzuri se fac in numele acestui ideal, cand, de fapt, Domnul este cel care o da, si, ca si tot ce a creat El, cred ca e potrivita pentru viata, idealurile si credinta fiecaruia in parte.

 11. maria says:

  Isus S-a jertfit pentru gloate , nu pentru o elita.Gloatele pot fi manipulate,dar nu de Dumnezeu.Domnul Dumnezeul Creator ne-a dat tuturor sansa la mantuire,gloate sau elite, si pe toti buni sau rai ne-a invitat la nunta Mielului.Conteaza sa fim imbracati in haina de nunta , sa iubim si sa respectam Legile Lui Dumnezeu.
  Oamenii lipsiti de credinta adevarata se lasa furati de diferite concepte ,manipulati,usor de controlat,si atunci in spiritul unui anume adevar sa devin orbi din punct de vedere spiritual.Masele pot fi manipulate prin diferite tehnici, dar manipulatorul universului este satan,al carui scop este atragerea a cati mai multor oameni de partea sa.Daca gandim din punct de vedere a ceea ce s-a scris acum ,proportional cu ideea exprimata si in raport de cele doua concepte gloata si individualitate,eu si fr.Laiu reprezentam individualitatea ,iar restul gloata.

 12. beniamin plesa says:

  Maria

  Ce ne-am face noi fara “clarificarea “ta :–cine este gloata si cine nu-i–!!

  “Oamenii lipsiti de credinta adevarata se lasa furati de diferite concepte ,manipulati,usor de controlat,si atunci in spiritul unui anume adevar sa devin orbi din punct de vedere spiritual.”

  Frumoasa –exprimare–! este cumva o autodescriere a spiritualitatii tale sau te referi doar la Florin Laiu ???

  PS–da atentie la comentarile lui Florin privind judecata de cercetare pe –cronici.tv–si vei vedea ca incet ,incetisor ,ochii spirituali i se deschid si incepe sa fie de acord cu EDI !!
  Primul –PAS–in desfintarea unei doctrine (judecata de cercetare in cazul nostru)este cind se incepe –REDEFINIREA -cuvintelor si implicit a conceptului respectiv.
  Dar nu cred ca tu poti fi dusa in eroare de voebirea “dubla”a lui Florin !!

  PS- MARIA–doar de dragul tau ,adventistii ar trebui sa voteze femei pastoritze !!
  Cu drag Beni

Leave a Reply