[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/154_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
[ratings]

15 Comments on 154. Nasterea din nou

 1. george says:

  Un om avea doi fii. Cel mai tanar din ei a zis tatalui sau: Tata, da-mi partea de avere, ce mi se cuvine. Si tatal le-a impartit averea…
  Let me go… I want to goaway from youit is my choise

  Si a plecat…

 2. dodo86 says:

  Daca nu am inteles gresit nasterea din nou este un proces, si nu contest.
  Am totusi o intrebare. Dumneavoastra ati afirmat caci 99% din religie astazi (referinduva la partea semtimentala) este autosugestie. As dori sa fac un exemplu nu chiar potrivit dar care da ideea. Dragostea dintre doi ingragostiti este autosugestie? Eu sunt convins caci scopul lui Dumnezeu este sa fie inteles la nivel rational totusi cred caci dragostea(agape) pentru Dumnezeu, daca este autentica este si sentimentala. Sunteti prea radical in a desparti ratiunea de sentiment.

 3. rosu ciprian says:

  Stii ce e rau, Edi, cand vine joia? Ca vineri ,sambata si duminica nu mai avem referinte la gandit,tu te duci si ne “obligi” pa noi sa gasim referintele in alte parti,nu intotdeauna de bun simt. Da´,lasa ca nu-i nimica,nu murim noi doar dintr-atata ! Zici de forum si de contributii,ca ,adica crestem impreuna,si sunt bune ? Pai,daca-i asa, atunci,multumim si sa stii ca ne face placere aprecierea matale, domnu´ Edi. Sa stii ca n-o sa le vina bine la multi (lideri spirituali,mai ales )afirmatia aia cu 99%, pt. ca s-au cam obisnuit sa se considere autoritati in materie de constiinta(individuala,dar mai ales colectiva),un fel de “only” pusa,cu ostentatie pe tot ce fac si spun. Daca as fi eu Dumnezeu ,macar o zi ,vai de capul si pretentiile lor,da´ uite ca nu sunt si nici nu-i nevoie sa fiu ! Ma multumesc cu ceea ce sunt si dreptul pe cere mi-l da Isus la tot ce este bun. In cazul asta ,chiar ca sunt CINEVA !! Mai tineti minte,colegi forumisti, abtzibildul,insigna aceea care se gasea mai peste tot la Conferinte si la Uniune,cu un pusti carn care zicea foarte convingator”eu sunt cineva !” si ridica capul sus, asa,a valoare de sine convingator exprimata ? Eu,da, imi aduc aminte, si d-aia zic ca eu chiar sunt cineva !! Asa, ca sa stie toata lumea ca nu suntem nimeni in lumea asta !! Suntem si noi CINEVA !!

 4. leo says:

  edi, deunazi postul meu cu privire la http://www.judaismohoy.com/art.....le_id=1162 a fost suspendat.Sincer nu am vrut sa deranjez!Sunt de putin timp la credinta si nu refuz sa citesc si alte carti.Am fost candva profesor in tara dar nu mi-am ironizat elevii si nu am ras de ignoranta lor ,am fost prietenul lor…Esti un mare pastor dar nu la fel de mare pedagog.Eu cred ca se poate discuta orice, nu exista subiect tabu.D-zeu atotputernic sa fie cu noi.Te urmaresc in continuare cu placere si daca emisiunea va avea nevoie de sponsor,fa-mi cunoscut contul

 5. eddieconst says:

  Leo nu am nici o legatura cu administratia. Eus sunt impotriva oricarei forme de cenzura.

 6. leo says:

  naucitoere predici!

 7. monica clipa says:

  For George !

  http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

  GOD BLESS YOU!…

 8. Jugarean Rob al Domnului Isus says:

  Pt dodo86
  Multi invatati (filozofi, scriitori etc.) au cautat raspuns la asa zisa iubire perfecta unde amandoi partenerii au initiativa 100%. Ralitatea confirma totusi ca nu exista decat unul care are initiativa si celalalt care accepta. Amandoi fac asta astfel sentiment+ratiune dar difera procentele. Pe de alta parte religia nu este dragoste si Edi nu desparte deloc ratiunea si sentimentul. Are dreptate cand spune ca religia este 99% autosugestie! Daca intrebi orice membru de ce se inchina in modul in care o face, spune ca asa simte el! Simte si renunta la ratiune in mod deliberat ca doar popa sau pastorul stiu ei mai bine…!
  Cu dragoste…

 9. Jugarean Rob al Domnului Isus says:

  Leo
  Cum spui ca sunt nauciotoare! Te naucesc de cap sau te lumineaza?!!!!!!!!!!
  Cred ca ai vrut sa exprimi prin alt cuvant sentimentul pe care il ai dupa ce il asculti cuvintele lui Edi! Sau poate ma insel eu!
  Cu dragoste…

 10. rahav says:

  leo, aicea pa saitu asta ie mai multa libertate, are dreptate domnu pastoru, sa vezi cum ie la cronici, nici musca nu trece, acolo sa cenzureaza-n draci, ca administratia da acolo ie mai grijulie sa nu intre ierezia pa sait si sa cada fratii da la credinta, din nebagare da seama si iuteala din a crede tot ce sa zice, baiatu da la admin ie chiar ok, bravo lui, si n-ar fi rau daca ala da la cronici s-ar imbolnavii putin, macar 2-3 ani asa, si sa-i tie locu baiatu da la saitu asta, vezi ca dak vrei sa sponsorezi ceva ie un link p-aicea pa undeva pa saitu asta, da mai la piteala asa ca nu prea-l foloseste lumea ca ie criza, si oricum ajuta dumnezeu dak ie lucrarea lui, unde mai pui ca la iel nu ie criza niciodata, pa puiule!

 11. Claudiu says:

  Extraordinara prezentare. De ce nu vrem sa o acceptam si la nivel de biserica? Poate ca pentru ca suntem varsati din gura Lui?

 12. beniamin plesa says:

  Claudiu

  Inteleg frustarea ta; de aceea toti cei ce se simt ca tine ar trebuie sa dea atentie marita la predicile lui Edi.
  NASTEREA DE SUS (din nou) este un concept ce nu poate fi acceptat datorita structurii teologice de baza a adventismului.
  Cind cineva in adventism isi bazeaza viata de credinta pe fundatia si pilonii caracteristici adventismului traditional ,atunci nasterea din nou ca ceva “interesant “insa nu vei putea sa o plasezi nicaieri in teologia ta.
  Nasterea din nou -de sus- este un concept biblic care ne invata ca ca VIATA VESNICA se primeste ACUM si AICI in momentul cind un om realizeaza prin credinta ca promisiunile lui Dumnezeu sint adevarate pentru el.
  Isus spune –cine crede in mine (meritele mele)a trecut din MOARTE la VIATA si nu vine la judecata.
  Adventismul traditional conservator este exact invers.
  Prin pazirea celor 10 porunci si imitarea vietii lui Isus noi vom merge la o judecata de cercetare a faptelor noastre si daca trecem aceea judecata vom primii Viata vesnica.

  Este aproape imposibil sa reconciliezi aceste doua invataturi !!
  Ele se exclud reciproc !
  Numai cine este naiv teologic crede ca se pot armoniza aceste doctrine.
  Edi spunea asa de bine -:fratilor ,cei mai multi dintre noi trebuie sa uitam tot ce am invatat si sa incepem de la ZERO.
  Unii vor iubi mai mult –traditiile advente –si nu vor vrea sa inteleaga evanghelia asa cum este predicata de PAVEL,LUTHER si EDI Constantinescu si care este singura evanghelie adevarata

  Adventismul traditional fundamentalist nu a predicat niciodata evanghelia lui Pavel !!
  In 1888 au incercat sa cocheteze cu aceasta evanghelie dar la urma a iesit un ghiveci si mai confuz decit primul.
  Astazi cel mai multi cred un concept de mintuire bazat pe FAPTE plus un fel de credinta intelectuala doar ca isus a murit pentru pacatele lor inainte de botez ,
  Cumva isus a murit pentru pacatele de inainte de botez ,iar dupa botez mintuirea depinde de alegerile tale cum pazesti cele 10 porunci (mai ale simbata si ce maninci)
  Sper sa intelegi conceptul Nasterii de sus (din nou ) !
  Din comentariul tau se pare ca ochii iti sint deschisi si incepi sa vezi realitati spirituale la care altii sint complect in intuneric.(adventistii fundamentalisti)
  Beni

 13. ovidiu br. says:

  Ma (va) intreb f serios 1. cu privire la posibilitatile si dificultatile de a teoretiza (de a spune in cuvinte) problema nasterii de sus/din nou. 2. Si apoi e necesara punerea in cuvinte ?(eu banui ca “nu strica”) sau trebuie doar sa vorbim despre CUM sa traim ? (adica la nivel de predica, de ex “Imitatio Christi”)
  1. Noi trebuie sa revendcam viata si o vom avea. Pe de alta parte noi trebuie sa ii iubim pe ceilalti (sa ne formam caracterul). Apoi apare un alt termen activ : Dumnezeu, Yahveh Masiah, ne DA mantuirea si puterea de a iubi(“vei iubi” in loc de “sa iubesti”). Acum cineva vine si intreaba: daca ii iubim pe ceilalti vom avea viata? Cele doaua afirmatii se afla in relatie de cauza-efect ? Raspundem “Nu” dar ce punem in loc ? Trebuie nuantat. Relatia cauza-efect e diversa (Aristotel vorbea de 4 cauze) sau poate fi alt tip logic de relatie sau analogic(pildele lui Isus). Cineva spune ca relatia cauza efect e valabila dar trebuie termenii inversati : daca ii iubesti pe ceilalti vei vrea sa traiesti si sa traiesti cu El, in lumea legilor Lui, ale iubirii. Dar la nivel practic relatia se pare ca nu se inverseaza, caci cineva va spune: deci trebuie sa te lupti sa iubesti pe ceilalti ca sa/ fiindca… .Aici apare un alt termen : motivatia (care e o forma de cauza la Aristotel, dar poate ar trebui sa nu gandim ca el, Heidegger il dezavua). Ex de motivatie: Pentru ca am inteles ca a iubi e ce mai buna varianta a vietii. Dar apare o noua intrebare: e aceasta motivatie “biblica” (buna) ? Ar rezulta urmatoarea relatie: “viata buna” e cauza ( dar de fapt scopul catre care), viata alaturi de El e efectul (dar de fapt mijlocul de a). Deci in relatia cauza efect termenii nu se inverseaza.
  Dar poate nu ajung toti sa inteleaga asa, poate e alta motivatie. Poate iubirea sa fie o cauza (un motiv) in sine: iubesc pentru ca imi vine ? Nicidecum. Dar Il pot alege pe El pentru ca imi vine? Nici asta.
  Vei “revendica” – termenul are conotatii juridice, protestatare, belicoase si mai ales impersonale. Revendicam un DREPT in mod normal. Si nu il revendicam cuiva (LUI) pentru ca e al nostru. El e doar judecator atunci in aceasta relatie de revendicare. Dar El are si dimensiunea de Parinte. (Nu mi se pare adecvata si nici incurajatoare analogia cu relatia sot sotie, unde vina inselarii e mai dureroasa, poate fi fatala).

 14. monica clipa says:

  Ovidiu,how about this?

  De la tatal iti ramane o casa. Iti revendici dreptul la mostenire dar nu pt ca nu ai fi tu incredintat
  ca esti mostenitor,ci pt ai incredinta pe altii de acest fapt.
  Intrebare: daca vei neglija sa te ocupi de intretinerea casei,(si cate lucruri nu trebuie neaparat facute cand ai o casa,nu?) ce crezi,cat timp te vei mai putea folosi de ea?
  Tine cont,tatal ti-a lasat-o neconditionat!Era dreptul tau,nu te-ai cerut nascut,esti fiu ,te-a adus pe lume si e firesc sa fii si mostenitor!
  Clar e ,ca doar respectul pt tine insuti si pt cel ce ti-a fost tata te indeamna sa ai deosebita pretuire pt darul primit.Nu asta si-ar dori orice tata de la copilul sau?! Asta da,caracter!..

 15. beniamin plesa says:

  Ovidiu BR.

  “”Dar poate nu ajung toti sa inteleaga asa, poate e alta motivatie. Poate iubirea sa fie o cauza (un motiv) in sine: iubesc pentru ca imi vine ? Nicidecum. Dar Il pot alege pe El pentru ca imi vine? Nici asta.””

  bine ai venit la forum !!Ai opinii interesante si generatoare de idei.mai vino pe aici.
  Beni

Leave a Reply