Isus Hristos a facut cea mai mare revolutie din teologie, pentru toate timpurile, cu un singur cuvant: cuvantul “tata”.” – asa debuteaza pastorul Edi Constantinescu, in cadrul emisiunii de astazi. In ce a constat aceasta revolutie zguduitoare, va invitam sa aflati urmarind emisiunile OXIGEN din aceasta saptamana.

Intr-o lume iudaica in care teologia incerca sa explice natura lui Dumnezeu in termeni abstracti, Isus vine si rastoarna prejudecatile acesteia, rezumandu-se la un singur aspect: relatia cu Tatal. Pe Isus nu L-a interesat aspectul metafizic al lui Dumnezeu, ci El a avut drept scop prezentarea cuplului “Fiul – Tatal” sub aspect relational. Astfel, vazand relatiile dintre Cei Doi, Isus a dorit ca noi insine, la randul nostru, sa intram in aceasta familie.

In aceasta saptamana, la OXIGEN, imaginea Tatalui face… revolutie! Vino si vezi!

emisiune produsa de Majesty

 

[flashvideo width=”520″ height=”410″ filename=”videos/127_oxigen.flv” /]
>> descarca mp3 <<
>> descarca pt. telefon <<
>> descarca video pt. iPod <<
>> descarca video pt. iPod Touch / iPhone<<

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile urmatoare.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos[ratings]

Tags: , , , , , , , , , , ,

8 Comments on 127. Revolutie in teologie

 1. carmen says:

  va multumesc pentru sprijin si pentru curajul pe care mi-l dati ca sa merg mai departe.imi este foarte greu dar sper ca impreuna cu tatal ceresc sa ajung la limanul dorit de EL.avem nevoie de EL , avem nevoie sa ne intoarcem la tatal , avem nevoie sa-L strigam din toata inima ……………AM VISAT MAI DEMULT CA ERAM PE O BARCA IMPREUNA CU MAMA.SI MAREA ERA ASA DE INVOLBURATA INCAT NU MAI PUTEAM SA VASLIM.era foarte inorat si ne temeam sa nu ne rasturnam ,dar… dintr-o data am auzit glasul TATALUI .venise.bucuria nu pot s-o descriu in cuvinte ……..era prea mare.cand am auzit glasul lui am strigat cu toata fiinta mea ,TATAAAAAAAAAAAAA. sant valurile prea mari si nu mai pot…………..dar imi aduc aminte de visul ac3sta si …..imi aduc aminte de bunatatea LUI si sper in ea.

 2. elf says:

  Vremurile se schimba,oare ce se-ntampla,incep problemele……Avem deaface cu o Revolutie in teologia Adventista sau cu oTeologie a Ramasitei????este nevoie de o noua Lumina decat cea a Elenei White??Ce auzim Acesta sa fie ?Sau reprezinta o Noua Abordare a unor Lucruri Vechi ? “Esti Tu Acela sau sa asteptam pe Altul???”multumesc caci prin aceste lucruri capat Mangaiere!

 3. maria says:

  Tatal ceresc ne-a pus pe deget inelul impacarii si ne-a facut mostenitori alaturi de Israel.E o pilda despre Israel ca natiune si Israelul spiritual, noi cei rascumparati , dar si o ilustrare a caracterului Lui Dumnezeu.De fapt, Isus S-a prezentat cat a trait pe pamant ,ca un fidel reprezentant al Tatalui.Noi,putem comunica cu Tatal numai prin Isus,Mantuitorul si Rascumparatorul nostru.Isus,ne-a rascumparat si prin EL avem parte la mostenire ca fii ai Lui Dumnezeu.In pilda, fiul risipitor ( neamurile),are acces la Tatal direct, pentru ca Isus se identifica cu Tatal ,devin una si aceeasi persoana,Dumnezeu unic.Pilda vine in contradictie si cu ideea Lui Dumnezeu despre Mesia.

 4. tenghel says:

  Edi, ai inceput cu dreptul, tine-o tot asa si cred ca subietul va deveni foarte fierbinte. Felicitari!
  Dumnezeu sa te binecuvinteze cu Duhul Sau cel sfant.

 5. katti says:

  O tema frumoasa si interesanta. Ar fi bine daca am medita , cu aceasta ocazie , la sansele nemeritate pe care ni le-a dat Tatal nostru de atatea ori.Este timpul sa ne intoarcem cu totii la El .

 6. maria says:

  Am vrut sa spun ,pilda venea in contradictie cu ideea lui Israel despre Mesia,dar si cu cea de intaiul nascut.

 7. jugarean rob al Domnului Isus says:

  FRATILOR
  aceasta nu este o simpla tema, este ADEVARUL. Incepe marea zdruncinare a teologiilor fariseice. Albul se va albi, negrul se va inegri, iar gri din ce in ce mai putin va fi!
  Domnul rastoarna prin Edi prejudecatile noastre din orice biserica am fi, de la atei la azs.
  Edi tu esti tatal lumesc pe care mi-as fi dorit sa-l am! Multumesc Doamne!
  Mai revizuieste te rog violenta in lumina Domnului Isus. Si pe Hitler tot Domnul l-a ridicat!
  Cu dragoste…

 8. lunapark says:

  Numai pentru echipa tehnica:

  cu toata aprecierea mea pentru aceasta emisiune, trebuie sa va spun ca introducerea asta “nou introdusa” (“Imaginea Tatalui…face revolutie”) mi se pare ingrijorator de comerciala si aducind foarte tare cu senzationalul ieftin de la televiziunile romanesti, care, se stie, nu sint un model……sau n-ar trebui sa fie.
  Poate va mai ginditi…..in fond, Edi nu e un profet care trebuie “vindut”, nici noi nu sintem consumatori de spiritual, decit in sensul pozitiv. Orice lucrare pentru Dumnezeu ar trebui sa aiba un minim touch de modestie si umilinta.

  Parerea mea…..:-)

  toate cele bune si pacea Domnului!
  lunapark

Leave a Reply